Phrom Phong & Thong Lor for Dummies

Den femte guiden for dummies täcker in Phrom Phong och Thong Lor, som är en fortsättning österut från Asok. Jag har inte utforskat området överdrivet mycket, och har bara bott här ett par gånger, eller tre nu med Radisson Blu Plaza som ligger lite närmare Asok än Phrom Phong. Den här sträckningen av Sukhumvit är lite mera hi-so än åt Nana-hållet, i synnerhet från Thong Lo och vidare ner mot Ekkamai som är nästa BTS-station.
 
 
 
 
Som vanligt finns både liten och stor karta som är skickligt gjord i Paint, men även en mer användarvänlig interaktiv googlekarta längre ner.
 
 
 
 
Rött: Testade hotell i området. Det finns en uppsjö av hotell här, särskilt nedåt på soi 20, 22, 24 (BTS) och uppåt på soi 33, och även en handfull nere vid Thong Lo. Värt att notera är att ju längre ned man kommer på Sukhumvit så förskjuts soierna allt mer i förhållande till varann, ja det börjar redan uppe vid Nana där t.ex. soi 8 och 11 ligger på linje, och nere vid BTS Thong Lo, alltså där soi 55 löper norrut, så går soi 38 söderut i samma korsning. Det här är ju något som kan bli lite förvirrande innan man lärt sig systemet.
 
1. Radisson Blu Plaza Fantastiskt bra hotell.
2. S31 Sukhumvit Hotel Coolt hotell med 2,4 meter bred säng.
3. Salil Hotel Sukhumvit Soi Thonglor 1 Gulligt hotell i pastellfärger men det är också allt.
 
 
Brunt: Takbarer. Nämner tre här, men det finns flera. Jag har dock bara provat en av dem, nämligen Brewski som är belägen på Radissons takvåning.
 
1. Brewski. (inlägg med bilder och text) Craft beer, alltså specialöl som serveras på 30:e våningen. Soi 27.
2. ABar Rooftop. Våning 38 på Bangkok Marriott Marquis Queens Park. Soi 22.
3. Octave Rooftop & Lounge Bar. Våning 45 på Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit. Soi 57.
 
 
Blått: Några restaurangtips. Förutom dessa (bland flera hundra) så finns ju gatumat lite här och var i hela området. Den mest kända street food market på Soi 38 är sedan en tid stängd. Jag tror militären var in och gjorde rent hus så att säga. Ja, inte bara där, utan på många platser i Bangkok, och egentligen så var det meningen att alla street food stalls skulle bort från gatorna, men efter massiva protester så har militären backat i vissa områden. Tror Chinatown klarat sig helt från kvasten faktiskt. Finns ju en hel del mäktiga maffiabossar där.
 
1. Attico. Italiensk restaurang på 28:e våningen, med Bangkoks kanske bästa combo pizza-med-utsikt.
 
 
2. Isao. Sushi som konstverk för syn och smak. Soi 31 (Renoveras för tillfället men har utkörning. Dec -17->?)
  
3. New Cowboy Bar & Restaurant. Om man längtar efter en redig svensk korv stroganoff så kan man faktiskt hitta det på den här syltan som ligger en bit ner på Soi 22. Bastupanel, bås och gammal inrökt sliten atmosfär med patina. Snus ska finnas också.
 
4. Rain Hill. Ett litet mysigt komplex på fem våningar med en handfull restauranger. Intressantast är nog Wine Connection. Tapas och vin och en hel del annat. Verkar besökas mest av expats och hi-so thai. Trevlig stämning. Finns en japanare också på övre plan.
 
5. Här finns ytterligare en Baan Khanitha. Vi har provat den på Sathorn men menyn lär vara den samma. Bra thaimat. Lite undanskymt läge en kort promenad upp på Soi 53.
  
6. iberry. Den absolut godaste spicy salmon salad jag ätit. iberry är en kedja och hittas bland annat på Central World också. Just den här restaurangen ligger på bottenvåningen på Tops Market  på Soi 55, eller Soi Thong Lor som den också kallas.
  
7. Iron Fairies. (Inlägg) Antagligen det märkligaste hamburgerhaket jag varit in på. Bara miljön här är värt besväret att ta sig hit. Ligger en stadig bit, ca 1 km upp från BTS på Soi 55, beläget mellan subsoi 12 och 14.
 
 
Här är ett gäng restauranger till i den stora Mangon. Några av dem är redan nämnda här ovan.
25 x Restauranger i Bangkok
 
 
Gult: Shoppingcenter. Två större precis vid BTS Phrom Phong, och en lite mindre men lyxigare galleria, Ei8ht Thonglor, beläget på Soi 55/subsoi 8 som namnet antyder. Där kan man stöta på diverse thailändska celebriteter, vilket vi också gjorde för några år sedan, nämligen thaisvenska supermodellen Praya Lundberg.
 
 
Lila: Dinosaur Planet. Typ same same Jurassic Park but different. Rätt så dyrt inträde, 600 thb för vuxna/stora barn och 400 thb för småttingar ner till 90 cm över havet, och gratis för de som är ännu kortare. Har fått en del kritik på Tripadvisor för att vara överreklamerat.
 
 
 
Karta 1000 px
 
 
Ska nämnas också att om man inte orkar gå från BTS Thong Lo uppför Soi 55 så finns där ett helt gäng MC-taxi som kör en för några tiotals baht beroende på hur långt man ska. Det gäller för övrigt på de flesta soier av värde som löper ut från Sukhumvit. Mer om det och film från bönpallen i det här inlägget: Bangkok MC-Taxi