Super Model Praya Lundberg "ปู ไปรยา"

Tillbaka i Änglarnas stad. Den här gången för att plocka upp Hjärter dams UT-kort på ambassaden. Jag tror faktiskt att vi har rekordet i kortast handläggningstid för ett uppehållstillstånd. Endast tolv dagar mellan webansökan, intervju och klubbat beslut. På Migrationsverkets hemsida hade de förvarnat om sju till tolv månaders handläggningstid. Detta har gjort att allt har kommit i en helt ny situation och vi bestämde oss faktiskt för att boka om våra biljetter och åka hem till Sverige igen (17:e okt). Den här gången checkade vi in på Salil Hotel - Thong Lo, så nu har vi provat alla tre Salil i Bangkok. Recensioner kommer så småningom.
 
En promenad runt Hi-So-kvarteren Thonglor och Ekkamai förde våra steg slumpartat in på det lilla exklusiva shoppingcentret Ei8ht Thonglor som logiskt ligger vid subsoi 8 på Soi (55) Thonglor. Inom loppet av tio minuter så hade Hjärter dam spanat in fem thailändska superkändisar, varav den högst rankade kom i riktning mot oss och såg ut att vara halvblod, alltså hälften thai, hälften farang. Jag är inte förvånad, nästan alla supermodeller, skådespelare och artister verkar vara ha sip, ha sip (50/50) som de säger. Min äkta hälft hade inga planer på att låta detta tillfälle att passera obemärkt och ursäktade sig och bad om att få fotograferas tillsammans med henne. Det var inga problem så vi tog ett par bilder och gick vidare.
 
 
Par med Praya...
 
När vi kom tillbaka till hotellet så blev jag nyfiken och googlade fröken i fråga. Döm om min förvåning när det visade sig att hon var hälften svenska. Hennes namn Praya Lundberg vittnade väldigt tydligt om det också. I Thailandet så använder man aldrig någons efternamn vid tilltal utan det är bara det könlösa Khun som föregås av förnamnet, och jag har uppdagat att folk här inte ens verkar veta vad deras nära vänner heter i efternamn. Praya blir bara Praya (ปู ไปรยา) och alla vet vem hon är. Skådis och supermodell och framröstad till Thailands sexigaste kvinna 2012.
För övrigt så är det rätt intressant att här i Thailand så verkar det vara ok att vara snygg och sexig, till skillnad mot i jantelagens Sverige där man inte får framhäva sig för mycket. Vid flera tillfällen har jag fått frågan (av thai)varför svenska tjejer är korthåriga och aldrig använder läppstift, varför de alltid bär långbyxor istället för kjol eller klänning. Jag minns särskilt ett tillfälle då Hjärter dam kom hem från stan, hon hade varit på sminkavdelningen på HM tror jag det var. Hon hade frågat personalen vilket märke och färg på läppstift som var poppis bland svenska tjejer och således fått en produkt visad och varmt rekommenderad av en tjej som verkat expert på området, men som paradoxalt nog inte använde läppstiftet själv. Som om hon inte trodde själv på varan hon försökte sälja. Det här var väldigt förbryllande för Hjärter dam som kommer från ett land utan Jantes inblandning.
Som vanligt har jag inga åsikter om saken, utan betraktar bara.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Björn Friström

King igen.

2013-10-09 @ 15:30:20
Postat av: Anonym

Hej!

Manospheren, googla, har svaret på dina frågor varför det inte är ok att klä sig sexigt i Sverige bland annat. Läs Rosh, Heartiste, the rational male mfl så kommer du bli upplyst :)

Svar: Jag googlar för fullt. Tack för dina tips.
Taste like chicken

2013-10-10 @ 10:04:21
Postat av: Ralle

Betrakta funkar ganska bra antar jag... :)

2013-10-10 @ 17:12:47
Postat av: Ängla

Vilken snygg sida du har!. Jag har precis startat en, kolla gärna in den:)//Ängla

2013-10-12 @ 14:27:59
URL: http://blogg.passagen.se/assight/
Postat av: kålle

jag vet ju vem av dom två jag skulle promenera iväg med...inte rugg-ugglan iallafall lol

2014-11-30 @ 20:16:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0