Banyan Tree Bangkok

Banyan Tree har sedan 1996 varit ett av Bangkoks mest kända landmärken och det var nästan en skyldighet att testa det här hotellet förr eller senare. I sista stund valde jag bort Sofitel SO och Marriott Marquis och bestämde mig för det här som fick bli hotelltest nummer 38 i den stora Mangon. Ligger för närvarande på plats 48 av nästan tusen listade hotell på Tripadvisor. Jag bokade ett Serenity Club som ger tillgång till loungen med alla sina fördelar. Banyan Tree stoltserar ju också med en av de mest kända takbarerna i Bangkok, nämligen Vertigo and Moon Bar.
 
 
 
 
Lobbyn är snygg och tar emot i varma färger och serviceminded personal, men med rum bokade i Club Level så blir man direkt eskorterad upp till loungen på 19:e våningen där man serveras söt okänd dryck och snacks i sköna soffor medan man väntar på incheckningen.
 
 
 
 
 
Rummet, eller sviten kanske, var belägen på 46:e våningen med utsikt bort mot floden och soluppgången. På de 48 kvadratmeterna som delvis verkade vara renoverade fanns den vanliga inredningen. Soffan som innehöll fler kuddar än man kan hantera var snarare snygg än skön. Exotiska frukter serveras dagligen till rummet. TV:n är fastmonterad på väggen och går inte att vrida vilket omöjliggör tittning från både sängen och soffan. Bra wifi som funkar på hela hotellet med en inlogging. Minibaren nyttjades aldrig men Chang och andra godsaker fanns. Även en fancy kaffemaskin som gör riktigt kaffe, men inte heller den använde jag.
 
 
 
 
Badrummet är litet, men nyrenoverat och fullt tillräckligt. Både dusch (bra vattentryck) och badkar (dåligt vattentryck). Japansk hi-tech-toalett där man aldrig vågar prova knapparna. Badrockar av japansk yukatamodell som jag funderade på att stjäla men gav fan i.
 
 
Sängarna är sköna, nästan lite för mjuka för min smak men säkert ljuvliga för andra. Dimbar belysning vid sängen men inte i andra änden av rummet, och det störde jag mig på om man ska anmärka på något. Endast en strömbrytare där för all belysning vid skrivbordet, minibaren och soffhörnan med lite för starka spotlights. Från sängen hade man full koll på soluppgången.
 
 
Good morning Bangkok! Utsikt från 46:e våningen. Serenity Club Room. Banyan Tree Bangkok
 
 
Poolen på Banyan Tree kanske är fin, men inte så stor och ligger tyvärr på norrsidan av hotellet. Solen tittar fram en stund på eftermiddagen men vattnet värms upp för dåligt så poolen inbjuder inte till några längre bad. Vi provade hotellets burgare här och den får godkänt, en av de bättre hotellburgarna faktiskt, och till ett överkomligt pris. Ett jäkla fint spa ligger i anslutning och som gäst i Club Level så fick man en gratis behandling per dag, men tyvärr kunde jag inte nyttja detta erbjudande då jag hade Junior med mig.
 
 
 
 
 
 
Frukosten serveras på nedre botten men med stora panoramafönster ut mot något som liknar ett gigantiskt terrarium med en damm med fiskar, samt ett tiotal bord, och är det något som tilltalar mig så är om man kan sitta utomhus och äta sin frulle. Matsalen är mysig och buffén erbjuder allt man kan förvänta sig på ett lyxhotell. Enda missen enligt Junior var våfflorna och pannkakorna som var för torra och hårda, men trots det så blir det utan tvekan full pott för frukosten på Banyan Tree.
 
I Loungen serveras frukost också för club-gäster (vi provade dagen vi checkade ut), men kan knappast mäta sig med stora buffén även om man blir mätt där också.
 
 
Breakfast at Banyan Tree
 
 
 
 
 
Club Loungen är som sagt belägen på 19:e våningen, och där finns fördelaktigt nog också lekrummet. Här kan man få förfriskningar så gott som hela dagen. Faktiskt gratis local beer - som betyder Chang på mitt språk - från morgon till kväll om man så önskar. Afternoon Tea från lunch till eftermiddag med goda mackor med ett litet uppehåll innan skymningens Cocktails and Canapés dukas fram. En hel del godsaker med snittar, färska vårrullar samt lite varma bl.a. indiska alternativ. Här är det lätt att frossa i sig så man blir mätt nästan ända fram till sovdags. Några olika vinsorter av varje färg inklusive bubbelrosé. Reser man utan barn så kan man med fördel sitta här och förgrogga om man ska ut och göra stan. Perfekt för snikna svennar utan skam i kroppen, men man har ju redan betalat för det genom sin Club Level. Ärligt talat så lönar det sig faktiskt att uppgradera sig till ett clubrum om man utnyttjar alla fördelar som det för med sig, åtminstone här på Banyan Tree. 
 
 
 
 
 
 
Vertigo and Moon på våning 61 är väl (med Sirocco och Red Sky) den mest kända i takbaren i Bangkok. Priserna så klart i paritet med höjden och utsikten. Alert och trevlig personal. Ingen åldersgräns så jag och Junior gick upp en kväll med en rabattkupong på 1000 baht i näven (tack vare Club Level). En mangojuice gick loss på 390 thb ++, och drinkarna startar på 650 thb ++. 
 
 
"Sa'ru att ett glas juice kostar hundra spänn?!"  Vertigo and Moon, Banyan Tree Bangkok
 
 
 
 
Om det regnar kan man sitta en våning ner i den snygga baren/restaurangen Vertigo TOO, och ännu en trappa ner så får man kinesisk fine dining i restaurangen Bai Yun. Det finns ett par restauranger till på hotellet, bl.a Saffron Sky Garden på 52:a våningen där man också sitter utomhus, men den glömdes helt bort av någon outgrundlig anledning. Vi hängde väl i loungen för mycket antar jag.
 
 
 
 
 
Några slutord då. Banyan Tree levererar tycker jag. Superservice genomgående på hela hotellet, andra starka kort är väl takbaren och Club Loungen. Bra förmåner på Club Level-rummen. Mindre bra; poolen för kall och att närområdet är lite trist. 10 minuters promenad till tunnelbanan MRT och Lumphini Park. Mer info om området finns i inlägget Sathorn Road - Chong Nonsi (Juli -16).
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 5. Gäller Serenity Club
Sängar. 4,5. Räcker inte ända fram
Frukost. 5. Utbud, miljö och att man kan sitta ute
Läge. 3. Tyvärr drar det tråkiga läget ner betyget
Utsikt. 5. Inget att anmärka på