Bokat Bangkok in blanco

Med trötta och blodsprängda ögon så klickade jag till slut på Bekräfta köp. Så var ännu en resa till Thailand bokad och betald. Timmen var sen och jag kunde äntligen gå och lägga mig, och ruva på överraskningen till nästa morgon.
Trodde jag.
 
En molande känsla av att något inte stod rätt till gjorde att jag kollade igenom bekräftelsemailet från Supersavertravel en gång till innan jag stängde av datorn. Och då pang såg jag det. Blodet rusade upp och bultade nästan sönder tinningarna på mig. Jag hade inte skrivit in mitt andra namn i bokningen, och matchade alltså inte namnet i passet. Jag hade varit alltför fokuserad på att få Juniors och Hjärter Dams uppgifter rätt, (hennes tidigare thainamn står fortfarande i passet och det innehåller en massa "c" och "h" på ologiska ställen) och helt missat mina egna uppgifter. Varningsorden ekade i skallen på mig, "Namnet på biljetten måste överstämma exakt med namnet i passet...". Jag var helt plötsligt klarvaken igen.
 
 
Vad betyder "vanligtvis"..?
 
 
Hur fan vrider man tillbaka tiden fem minuter? Kommandot Återställ datorn till en tidigare tidpunkt fungerade ju så klart inte i det här fallet hur mycket jag än önskade det. Skulle jag få lov att köpa en till biljett? Tog en ny snus och började googla frenetiskt efter liknande fall, läste forumtrådar, hittade hatmail till Supersavertravel och formulerade ett eget, fast ett snällt och vädjande förstås som den pacifist jag är. Blev inte lugnare.
 
 
Skymning i Änglarnas stad. Kanske vi ses. Taget från Red Sky på Centara Grand (Mars -15)
 
 
Jag hade två alternativ att välja på. Köpa en ny biljett med korrekt ifyllt namn, eller, ansöka om ett nytt pass där mitt andra namn inte står med, men det skulle säkert inte passpolisen gå med på insåg jag, så först var jag tvungen att göra en namnändring hos skatteverket och sedan ansöka om ett nytt pass. Vad skulle det kosta jämfört med en ny biljett? Jag beslutade att reda ut soppan innan jag berättade något för närmast anhörig. Det snurrade. Jävla sopa sade jag till mig själv och gick och lade mig.
 
 
December vid Siljans strand kanske inte är så tokigt ändå...
 
 
Tog ändå upp telefon och skickade ett meddelande till hon som låg bredvid mig, så hon skulle få en rolig överraskning nästa morgon.
 
 
Märkte att hon vaknat. Junior också som började skratta och klättra runt i mörkret. Kunde inte hålla mig så klart utan berättade direkt att jag bokat biljetter till Thailand. Men skulle absolut inte yppa ett ord om min fadäs med namnmissen. I nästa andetag sa jag "But I made a small mistake.." och berättade allt i alla fall.
Sedan somnade jag och märkte bara vagt att Hjärter Dam gick upp för att inte gå och lägga sig igen den natten. Alltför exalterad att snart få åka till hemlandet igen. Klockan var ett.
 
Hennes Facebookstatus i morse var lite lustig:
 
Fritt översatt: Att det precis har smällt en bomb i Thailand hindrade inte min man att boka biljetter dit, eftersom snön i december skrämmer honom mera...
 
 
Faktum är att folk redan börjat avboka resor dit i vinter, och hon har en kompis som har hotell i Krabi som berättat att gäster avbokat sina rum nu efter bomben i Bangkok. Men jag vet hur det är, folk glömmer så fort så snart är det fulla plan till det leende landet igen.
 
 
Förresten, under dagen har jag fått lugnande besked om andra resenärer som aldrig haft problem med att bara skriva ett av namnen i bokningen, alltså inte hela så som det står i passet.
 
Om det är någon som blivit nekad att gå på flyget på grund av detta så får ni gärna kommentera inlägget. Men även om det gått bra trots det.
 
(Vi flyger med Emirates för ca 5000 SEK per skalle. Juniors biljett kostade 85 SEK. Bortskämda unge.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sebastian

Hej,
Jag har missat att skriva mellannamn på min dotters biljett och flög med Austrian. Det var inga problem. Vet inte hur det är med andra bolag men generellt skall det inte vara några problem som du läst själv :) men om man är orolig så kan man ringa flygbolaget direkt( alltså inte den tredjepart typ supersaver) och fråga vad de har för policy. Ofta kan det skilja på vad som är skrivet i det finstilta och hur man gör i "verkligheten" d.v.s. Inga problem. Skulle man fortfarande vara nojig så kan man göra ett så kallat namnbyte på biljetten. Brukar kosta ca en tusenlapp.
Men jag tror det är lugnt, särskilt med Emirates.
Lycka till!!!

2015-08-20 @ 19:53:33
Postat av: Frank

Hej Sebastian. Ja det verkar som det är lugnt. Jag gör nog inget mer med saken nu. Tack för din feedback.

2015-08-20 @ 20:06:38
URL: http://tastelikechicken.se
Postat av: None

Det är USA som har ett absolut krav på att namnen på biljetten ska överensstämma med passet. Känner inte till något annat land som har det kravet, men resebyråerna gör det enkelt för sig och skriver att man ska fylla i hela namnet.

2015-08-25 @ 19:35:18
Postat av: Frank

Ja, typiskt jänkarna att vara så överkänsliga...

2015-08-25 @ 20:47:25
URL: http://tastelikechicken.se
Postat av: Rulle

Tack för en underhållande beskrivning av din fadäs. Det kommer säkert att gå bra vid incheckningen.

2015-08-27 @ 06:49:39
Postat av: Micke

Hej

Har du fått nå mer info kring detta?
Jag råkade göra samma fast missade miina och sambons mellannamn.
Kollade med flygbolaget och de sa promt att en ändring måste göras och kostnaden är 50USD per ändring.

Kan man åka utan att mellannamnen är med på biljetterna?

Svar: .
Taste like chicken

2015-08-27 @ 18:16:50
Postat av: Frank

Hej Micke. Det verkar som om det går bra för alla som kommenterat på thaiforumet där jag också ställde frågan..
Om du menar andra förnamn och inte andra efternamn när du säger mellannamn så ska det gå bra. Förutom till USA då. Thailand verkar gå bra. Vart ska ni? Vilket flygbolag och resebyrå?

Svar: http://www.thailandforum.se/index.php?topic=28682.msg401806;topicseen#new
Taste like chicken

2015-08-27 @ 20:22:13
URL: http://tastelikechicken.se
Postat av: Micke

Det är andra förnamn. Michael som är mitt tilltalesnamn står först i passet under förnamn.
Vi åker 2-21 Mars till Bangkok och eventuellt ner längst östkusten. Första gången till Thailand så din blogg ger lite mer kött på benen.
Några grejjer du kan tipsa om som man bara måste göra när man är där?
Bokade via travelstart och flygbolaget är UIA. Inte det roligaste flygplanet men t&r 7000kr för två vuxna funkar.

2015-08-27 @ 20:33:38
Postat av: Frank

Ja men då ska det inte var något problem vad jag har förstått. Vad som är tilltalsnamnet är helt ointressant. Min son t.ex. har mitt tilltalsnamn (Frank) som första namn i passet också men sitt tilltalsnamn (Dylan) som andra namn, vilket resulterar i att i våran bokning så står det två stycken Frank B**** , förutom att han har initialen D också..

2015-08-27 @ 20:48:02
URL: http://tastelikechicken.se
Postat av: Micke

Ja men dåså. Kan man andas ut.
Hade du några tips?

Svar: .
Taste like chicken

2015-08-28 @ 06:32:52
Postat av: Frank

Det beror på vad ni är ute efter (party, dykning, lugna stränder), hur gamla ni är osv. Östkusten har jag inte utforskat så mycket. Jag gillar Bangkok, men det tar några besök innan man uppskattar staden. Sedan gillar jag ju Ko Lanta (Klong Nin Beach och Old Town). Ko Lipe har sin charm också. Chiang Mai i norr erbjuder ju trekking om ni är intresserade av det...

2015-08-28 @ 20:16:36
URL: http://tastelikechicken.se
Postat av: Micke

Ok. Tackar för lite tips.

2015-08-28 @ 21:05:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0