Bangkok Hotell 2015 bangkok, centara grand, central world, hotell

Centara Grand at Central World

Jag har länge haft span på Centara Grand, alltså hotellet med den snygga takbaren Red Sky. Beläget i ena änden av centrala Bangkoks största shoppingkomplex. Vi bokade in våra tre sista nätter här på senaste resan. Priset lite i överkant, men jag hade en rabattkupong från Hotels och valde också bort frukosten som verkade vara orimligt dyr. För ordningens skull så var jag tvungen att ändå prova den första morgonen.
 
 
 
 
 
Centara Grand är väl egentligen ett konferenshotell med stora utrymmen för mässor och dylikt. Jag kan tycka att det var något opersonligt även om personalen var väldigt gulliga så länge vi hade Junior med oss. Lobbyn är belägen på 7:e våningen. Stor och stilren med högt i tak. Befinner man sig ute på gatan och bara vill ta sig upp till baren kan det nästan vara lite svårt att veta var man ska gå för att komma rätt.
  
 
 
 
Hotellet stod färdigt 2008 och är Bangkoks 4:e högsta byggnad med sina 235 meter. Trots att det är relativt nytt så tyckte jag att rummen redan kändes lite slitna. Lite defekter här och där. Rummet vi bodde i (standard) var ganska litet och med all våran packning utspridd i rummet fanns det inte mycket utrymme kvar att dansa runt på. Den vanliga inredningen med skrivbord och endast en liten fåtölj bredvid fönstret. Morgonrockar saknades dock helt. Inte så viktigt kanske men på ett hotell i den här klassen borde det finnas. Enkelt och pålitligt wifi i alla hotellets utrymmen.
 
 
 
 
Minibar, som vanligt utan Chang (fattar inte vad lyxhotellen har emot världens godaste öl). Utsikt mot Siam Paragon och ner mot poolen. Provade också en burgare på room service som var godare än den såg ut men egentligen inget extra med den. Bästa burgaren jag ätit i Bangkok var för övrigt på restaurangen Hyde & Seek.
 
 
 
 
Badrummet var däremot rymligt med både badkar och cylinderformad duschhörna. Öppningsbara fönster in mot rummet med möjlighet att ligga i badet och blicka ut mot Bangkoks skyline, och sina rumskamrater också.
 
 
 
 
Jag gillade verkligen poolen som är ganska stor, med många solsängar runtom i både sol och skugga. Inte så välbesökt med tanke på hur många rum som finns på hotellet. En trevlig cafeteria/restaurang i direkt anslutning, samt ett stort gym och omklädning med en alldeles ljuvlig ångbastu. Poolområdet får högsta betyg och är nog bland de bästa i Bangkok. Möjligtvis lite loj personal.
 
 
 
 
 
Jag provade som sagt var frukosten en morgon. Stor matsal med stort utbud. Olika brödsorter och ost men som vanligt utan någon form av rökt skinka, något som Thailand är generellt dålig på. (Undantaget är Lebua som har en fantastisk variant). Något nytt som stack ut var bacon gjord på nötkött, och jag fattar varför jag aldrig sett det förut. Den var segare än en skosula och i det närmaste oätlig. Sushi saknades helt, åtminstone såg jag ingen. Lokalen är annars hyfsat mysig, trots sin storlek. Men en walk-in-frukost för drygt 900 baht är på tok för dyr, särskilt som man har hela Central World inom en armlängds avstånd. Problem där är dock att de öppnar först klockan tio, så tipset är att gå ner och handla lite bakverk och juice i affären kvällen innan så man har lite nödkost på rummet när man vaknar.
 
 
 
 
 
 
 
Centara Grand stoltserar ju med en av Bangkoks mest iögonfallande takbarer med sina spektakulära bågar som skiftar i olika färger. Uppdelat i två etager med restaurangdelen nere och baren en trappa upp för de som bara precis som jag bara vill ta en drink och ta lite snygga skrytfoton. Dresscode gäller så klart, men inte lika strikt som på den mer kända Sirocco med sina skovakter vid hissen. Red Sky är också större och med sittgrupper, och inte heller lika välbesökt som Sirocco, så även om det är mycket folk så får man ändå en sittplats.
 
 
 
 
 
Centara Grand har nog också Bangkoks coolaste vinkällare eller vad man ska kalla det. En ovalformad helglasad variant som sträcker sig över ett par våningar där sommelieren använder sig av rep och sele för att vinscha sig upp och ner för att hämta flaskorna.
 
 
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 3. Standardstorlek. Vissa skavanker. Inget märkvärdigt.
Sängar. 4. Något bättre än Eastin. Kuddarna perfekta.
Frukost. 4. Fanns nog allt man behöver. Tyvärr ingen uteplats. Dyr.
Läge. 5. Direktanslutning till Central World och nära till BTS Siam.
Utsikt. 4. Området runt Siam. Utsikten från Red Sky en 5:a som erbjuder 360° vy över Bangkok.
 
 
Totalbetyget blir ändå högt, och det här hotellet passade oss bra då vi hade Junior att släpa runt på. Oerhört smidigt att man kan ta sig ner på Central World en kort sväng utan att behöva gå ut och svettas på långa promenader för att ta sig någonstans. Vi flaxar ju inte runt på en massa sevärdheter och sånt längre. Vi shoppar lite och äter framför allt. Central World har växt i mina ögon nu när man fick tid att kolla runt mer. Tidigare var det bara för stort och svårnavigerat. Många trevliga restauranger på 6:e och 7:e våningen. Så gillade jag poolen också som sagt var, något som jag tidigare inte fäst så stor vikt vid. Men med en fem månader gammal dreggelklump i bagaget så omprioriterar man väl antar jag.