Pimalai Resort

Pimalai är ett av Lantas absolut finaste hotell. Resorten sträcker sig över ett stort område nerifrån stranden på Kantiang Bay och upp över vägen mot sluttningen ovanför. Vi har varit hitbjudna på middag ett par gånger av Bee, min kanske bästa vän på ön som tidigare var ingift på Nature Beach. Hon jobbar här sedan några år som HR-chef. Pimalai har för övrigt fått utmärkelse som Top Hotel i Thailand hos Tripadvisor.
 
 
 
 
Förra året hade vi planer på att spendera en natt här, men hotellet är svindyrt, och inte ens med Bees personalrabatt i billigaste bungalowen i sämsta läget så kändes det varken överkomligt eller rimligt så vi hoppade över det erbjudandet den gången.
 
 
 
 
 
 
Jag och Junior åkte hit en eftermiddag för att träffa Bee och äta middag med henne. Jag visste inte om hon kände till vad som hänt sedan förra året, och jag hade inte heller nämnt något om det innan vi faktiskt kom dit. Hon frågade så klart direkt var min fru var och först då berättade jag om separationen och att jag och Junior åkt själva till Thailand. Bee blev nedstämd och kunde inte förstå.
  
Först efteråt slog det mig att det kanske var opassande att jag som ensam västerlänning besökte en muslimsk kvinna på hennes arbetsplats för att äta middag med henne när hon gått av sitt pass.
Av detta märktes dock inget under middagen, Bee är en modern, frigjord och självständig kvinna. Hon hade själv tagit initiativet till sin egen skilsmässa för ett par år sedan även om det inte hade varit helt friktionsfritt. På Pimalai (och Rawi Warin där hon tidigare jobbat) är det slöjförbud men det verkar inte vara något problem för henne. Faktum är att jag aldrig sett Bee med slöja annars heller när hon varit ledig (förutom när hon vistades i restaurangen på Nature). 
 
 
Maten då? Vi beställde in några rätter, och jag var så klart tvungen att prova deras spicy beef salad och frågade om de använder importerat kött eller lokal thaikossa. Kocken hävdade bestämt att deras thaibiff höll god kvalitet, men att om jag ville ha importerad (australien/NZ) biff så skulle det också gå bra. Tyvärr litade jag på kocken och gick på deras rekommendationer. Jag blev inte imponerad av det sega köttet i en för övrigt god spicy salad. Den här innehöll också kunnchai (ขึ้นช่าย) som är en nog så viktig ingrediens.
 
 
Spicy beef salad. Banyan Tree café, Pimalai
 
Den röda curryn är  nog den bästa jag någonsin smakat i Thailand. Toppbetyg och det bästa på bordet denna afton.
 
Red curry. Banyan Tree café, Pimalai
 
Junior skulle bums ha hamburgare. Som så ofta annars hade de stekt köttet för hårt och det var svårtuggat tyckte han. Jag med då jag förbarmade mig över en av miniburgarna men inte kunde förmå mig att ta mer än en tugga.
 
Kids burger. Banyan Tree café, Pimalai
 
Bee beställde även in någon rätt med räkor, men jag minns inte vad den heter. Den var helt okej med goda krispiga grönsaker och en god sky.
 
 
Something with prawns.  Banyan Tree café, Pimalai 
 
Till efterrätt blev det en snygg och smarrig hallonsorbetglass. Allt sköljdes ned med klanderfri mango- och vattenmelonshake. 
 
 
 
Nu vet jag inte vad hela kalaset gick på eftersom Bee stod för notan, men Pimalai vet ju så klart att ta betalt av sina gäster. Man betalar för utsikten och miljön och allt det där men tveksamt om det är värt att åka hit bara för att äta.
 
Året innan bjöd hon oss på middag i en annan av resortens alla restauranger, den gången närmare stranden. Kantiang Bay är verkligen fin, kanske Lantas bästa strand, men det märks också på prisläget då Pimalais exlusivitet smittar av sig lite på de andra restaurangerna. Det är inte samma familje/backpackerstämning som på de andra stränderna. Jag kastar in lite bilder från den trippen också.
 
RAK Talay (betyder väl typ "Älska havet"), Pimalai. Ko Lanta
 
 
 
    
 
 
 
Spice and Rice Restaurant, Pimalai. Ko Lanta
 
 
Efter middagen tog vi en titt på ett av de "billigare" rummen, men vi var överens om att det kostade mer än det smakade och avstod. Kolla in hemsidan för de riktigt fina sviterna med privat pool.  https://pimalai.com/
 
 
 
 
 
#1 - - L0g0zz:

Sista natten har nu och kan latt spracka myten om Pimalai som “det basta hotellet i Thailand! Inte ens basta pa Lanta och ratt far from it. Kan garna bidra med en gastrescension nar mer tid finnes (och besvikelsen lagt sig)....mvh.

#2 - - L0g0zz:

Sista natten har nu och kan latt spracka myten om Pimalai som “det basta hotellet i Thailand! Inte ens basta pa Lanta och ratt far from it. Kan garna bidra med en gastrescension nar mer tid finnes (och besvikelsen lagt sig)....mvh.

#3 - - Frank:

Aha L0g0zz, du har bott här alltså, berätta mer om besvikelsen. På vilken sida av vägen bodde du?