Far & son på resa

 "Ska vi verkligen åka till Bangkok pappa?" Med betoning på ska, Junior låter som om han inte kan tro att det är riktigt sant.
"Jajemen, det ska vi lille vän."
"Och åka skytrain..?" Han får något drömskt i blicken.
"Men bara du och jag den här gången. Mamma ska inte följa med."  Jag studerar honom nogsamt för att utläsa hans eventuella reaktion.
"Nä, bara du och jag pappis!"
 
 
Junior verkar (oftast) helt trygg och införstådd med det nya läget. Jag hade hunnit fundera en hel del om hur det skulle bli med kommande resor till Thailand, men det landade i att vi åker själva. Hjärter Dam hade gett oss sitt godkännande utan större betänketid, och litar på att jag tar hand om Junior på allra bästa sätt. Vi hade redan gjort några småresor själva i Sverige och Danmark, och jag hade sett efter sommarens roadtrip till Öland att det går allt lättare att vara själv med lille monstret som snart fyller fyra år. 
 
 
Bangkok, City of life, and skytrains...
 
 
Jag antar att det blir Lanta eftersom vi åker själva och det känns som min egen bakficka. Egentligen hade jag nog hellre åkt till ett nytt ställe i Thailand, eller ett helt nytt land kanske, men vill inte ha några oväntade överraskningar och grisen i säcken och allt det där. Junior minns mycket väl upplägget med resorna, först hotell och skytrain i Bangkok, sedan till Lanta och bo i blåa huset, och träffa Alina och leka på stranden. Jag fick dock en liten ny tanke när det visade sig att Juniors dagiskompis åker till Mae Phim ungefär samtidigt. Vi har varit dit på ett par dagsturer tidigare och jag är väl inte så imponerad av stället. Jo det skulle vara maten då som generellt håller högre klass än på Lanta.
 
 
Dylan & Alina på Klong Nin Beach. Dec -17.
 
 
För att slippa krångliga byten så bokade jag med Thai innan de biljetterna blir allt för dyra. Både Qatar och Emirates håller högre klass och brukar vara billigare, men jag orkar fan inte med en extra procedur i Arabien om jag ska åka själv med lilleman som vid vissa tillfällen förvandlas till mini-Godzilla när mat- och sovklockan inte är i fas. Köpte resan av Ticket som nu hade den dåliga smaken att ta 199 spänn extra per person och flygning för att få välja plats (något som jag absolut inte kan överlåta till slumpen), som gjorde resan 800 kronor dyrare. Därtill ett trygghetspaket för flera hundra kronor som tillåter avbokning utan orsak ända fram till tre timmar innan avresa. Totalen landade på ca tretton lök och får väl anses överkomligt i den mörkertiden. 
 
Avresa 27 november och hemma igen på Lucia 13 december. Så i år ska vi i alla fall fira jul hemma och hinna hänga upp en stjärna och sno en julgran också. Förra året firades ju i Nong Mak Fai, och det kan läsas i det här inlägget. Hem till byn - Femte säsongen.
 
Nu har jag det stora nöjet att hitta något trevligt lyxhotell i Bangkok att testa och recensera. Det blir hotell nummer 37 i ordningen. Här är hela listan. Topplista Bangkok Hotell.