L'appart (Sofitel Bangkok Sukhumvit)

EDIT: Sedan november -18 har stället bytt koncept, inredning och namn till BELGA Rooftop Bar & Brasserie, alltså belgiskt inspirerat, så för ölälskare borde det här vara en given utflykt om man vill dricka veteöl med utsikt.
 
 
L'appart är franska och betyder tydligen "Lägenheten", även om det på svenska inte klingar lika vackert. L'appart är takbaren, eller snarare takvåningen på Sofitel som vi för tillfället bodde på. Inredd ungefär som en luxuös bostad med öppet kök, bibliotek, vardagsrum, bar och en terrass som omsluter nästan hela våningen. 
 
 
Vy över Sukhumvit från L'appart
 
 
Tyvärr var vädret inte det bästa under våran vistelse här så det blev inte direkt att sitta ute på terrassen med drinken även om det vid fototillfället hade slutat regna. Jag var upp en gång på dagtid och gjorde ett kort studiebesök, och inte förrän sista kvällen efter utcheckningen hann jag med att ta hissen upp för att känna av stämningen här.
 
 
L'appart med utsikt bort mot Benjakitti Park
 
 
När man kommer ut från hissen möts man av den här soffgruppen, precis som att kliva in i någons flådiga lägenhet, och det är väl just det som man vill uppnå med namnet L'appart.
 
 
 
 
Kikar man in till vänster så ligger det öppna köket där och man kan stå och studera kockarnas arbete. Dessvärre blev det aldrig tillfälle att prova menyn, vilket var synd då jag misstänker att hotellets skrytigaste mat serveras här. Den där vintunnan hade jag för övrigt mer än gärna tagit med mig hem och placerat nere i gillestugan.
 
 
 
 
Tar man till höger så kommer man in till baren och salongen.
 
 
 
 
Personalen är alert och serviceminded och verkar glada på riktigt. Man känner sig välkommen och det känns lite som att man kommer och hälsar på hemma hos någon, även om jag nu inte känner någon som har en sådan här grandios lägenhet.
 
 
 
 
Fortsätter man varvet runt kommer man till det så kallade biblioteket där böcker står så där arrangerat slarvigt uppställda. Såg nästan ut som Junior har varit där och rivit runt på hyllorna.
 
 
 
 
 
I ena hörnet av salongen står en dj - eller diskjockey som vi 70-talister säger - och spelar soft musik på låg volym. Lite töntigt kan jag tycka, det är väl bara att sätta i en CD-skiva (någon som minns?) med typ Best of Jacques Brel eller Edith Piaf (eftersom hela hotellet flirtar med det franska), så hade ju saken varit klar. Men det är väl inte lika chict kan jag tänka. Jag tänkte även att det måste vara ett skittråkigt jobb att stå där och låtsasvända på plattor som egentligen ändå bara är ett usb-minne, dessutom för en publik som inte ägnar honom någon uppmärksamhet. Ja det var inte någon David Guetta-konsert precis, och tur var väl det när jag tänker efter en gång till.
 
 
 
 
Jag beställde i alla fall ett glas cava och tog plats i en skön soffa framför baren. Den serverades med en massa goda snacks, inte bara de sedvanliga chilinötterna som annars brukar dyka upp bredvid glaset. (Cava som förresten betyder källargrotta på katalanska och låter kanske som en motsägelse i sig självt då vi befann oss på takvåningen och inte i hotellets källare). Ja det var gott och kallt men knappast gratis insåg jag när notan kom in. Eftersom vi redan checkat ut kunde jag inte bara take it on the room som vanligt och låtsas som någon annan skulle stå för kalaset, så var jag tvungen att betala kontant. Det var bara att blunda och ge och tänka att det var lika bra att tömma fickorna på sista bahten innan vi tog taxin ut till Suvarnabhumi.
 
 
Ett sista glas...
 
 
Så vad ska man säga om det här stället? Det är för all del en uppsluppen och trevlig stämning, jag besökte L'appart vid tiodraget på kvällen och det befann sig ett tjugotal gäster här vid tillfället. Publiken antagligen mest hotellgäster, men även ett gäng hi-so thai fullt upptagna med att ta selfies och groupies ute på terrassen, samt sina snygga drinkar som strax efter antagligen skulle pyntas med lämpliga hashtags. L'appart är ju som sagt var inte en äkta takbar där hela grannlåten ligger under bar himmel, så den där wow-känslan infinner sig inte riktigt. Vill man besöka någon takbar i Bangkok så är det väl fortfarande Sirocco, Red Sky och Vertigo som gäller. En bubblare förresten dök upp i mitt flöde igår, ABar på nya Marriott Marquis Queen's Park (Soi 22), så det blir kanske ett test av hotellet och takbaren på nästa resa...
 
 
 
Hela hotellrecensionen här: Sofitel Bangkok Sukhumvit