Bangkok bangkok, jamie's

Jamie's Italian Bangkok

Jamie Oliver's restaurang i Bangkok.
 
Egentligen var jag på väg till mitt thaifavorithak Som Tam Nua i Siam Center, men när jag i rulltrappan på Siam Discovery mötte en snubbe med en pizzakartong i näven med texten Jamie's Italian på locket, kom jag på att den nakne kocken hade ju nyss öppnat en restaurang i Bangkok. Jag började kolla runt och hittade snart stället på bottenplanet och bestämde mig för att prova en tidig lunch här. Som Tam Nua fick bli hämtmat till Hjärter Dam och mini-Godzilla som väntade på hotellet AVANI som vi bodde på för tillfället.
.
 
 
Eftersom pizza är världens godaste mat så hade jag redan bestämt mig, och kollade inte ens in de andra rätterna på menyn, vilket jag med facit på hand kanske borde ha gjort. Men om nu världens mest kända kock med italiensk (och brittisk) mat som specialitet har komponerat ihop en pizza så borde ju ingenting kunna gå fel utgick jag ifrån. Jag beställde en Funghi utan att vidare kolla vad den innehöll - eller inte innehöll. Svamp funkar ju alltid. Och eftersom öl är världens godaste dryck, i synnerhet till pizza, men med dagen fortfarande ung och ändå avsaknaden av Chang på menyn så valde jag istället en tjockis-cola och en slags alkoholfri men påstått näringsfull passionfruktsdrink med mynta, som törstsläckare.
 
 
   
 
 
Personalen var proffsig, serviceminded, påläst och verkade kunna menyn utantill. Lokalen snyggt inredd på alla sätt och vis, och ett liknande ställe hemma i Masriket hade varit en given succé.
 
 
 
 
Fördrinken kom in med ett par färska men smaklösa brödskivor som man kunde doppa i olja, eller om det var honung, eller smält smör. Svårt att avgöra eftersom det inte smakade något, men det var nog olivolja. Drinken med passionsfrukt var väldigt delikat åtminstone.
 
 
 
 
Jag hade så klart högt ställda förväntningar på pizzan, men blev blev grymt besviken när jag konstaterade att den saknade tomatsås, alltså den viktigaste grundbulten (tillsammans med ost) på varje pizza med självaktning. Det här skulle ju vara top of the line av alla pizzor man ätit i sina dagar, men kvalar knappast in på någon topplista. En pizza utan tomatsås är ju som...ja, vad som helst utan sin viktigaste beståndsdel. Dessutom var den för hårt gräddad och smakade bränt. När jag studerade menyn närmare såg jag att Funghi var den enda pizzan som saknade tomatsås. Nä, jag skulle ha valt något annat på menyn, eller helt enkelt kanske ätit thaimat om jag nu ändå var i Thailand.
 
Så om man nu vill ha pizza i Bangkok så kan jag rekommendera Momo Café på Courtyard by Marriot, eller ännu hellre Limoncello som finns på bl.a Soi 11. Är man i Dalarna kan jag rekommendera Meral's i Mora.
 
 
 
 
När den alerta personalen frågade om allt var till belåtenhet så kunde jag inte med att klaga, då deras för övrigt proffsiga servicenivå imponerade på alla plan. Man fattar att de blivit hårt drillade och urvalet av personal skett med största omsorg. Jamie's Italian hade varit öppet cirka tre månader vid tillfället.
 
 
 
 
 
Kuriosa: Jamie's Italian i Sverige är inhyst på Scandic Anglais vid Stureplan, där jag gjort ett creddigt jobb i ett dussintal av hotellrummen med coola motivtapeter.