Bangkok Hotell 2015 bangkok, eastin grand hotel

Eastin Grand Hotel

Efter mycket velande fram och tillbaka så bokade jag ändå Eastin Grand Hotel. Beläget på tråkiga Sathorn Road utan någonting intressant i omgivningarna på gångavstånd. I och för sig så är välrenommerade restaurangen Blue Elephant (med Bangkoks kanske mest kända matlagningskurs) närmsta granne med hotellet. Avgörande var nog ändå ett rimligt pris och direktanslutning till BTS Surasak, så man behövde inte ens gå ner på gatan för att ta sig mellan himmelståget och hotellet.
 
 
 
Eastin Grand Hotel från rummet på Mode Sathorn, samt från BTS Surasak.
 
 
 
 
 
Lobbyn var stor och trevlig med loungekänsla, sköna sittgrupper och en snygg bar. Snabb incheckning och leverans direkt av bagaget av glada killar som blev utan dricks då vi inte hade hunnit växla än. På thailändskt manér där ingen får förlora ansiktet så skrev Hjärter Dam upp deras namn för att överlämna en slant senare.
 
 
 
 
 
Vi fick direkt ett bra intryck av hotellet som hade personal där alla verkade ha gått charmkursen, eller om det berodde på att vi hade Junior med oss som fick alla att gulla med oss. Men faktum är att Eastin har en familjeinriktad profil med bland annat en våning med ett lekrum som hade fått vilken unge som helst att go crazy. Vid frukosten åkte det direkt fram en barnstol med tillhörande tallrik och andra plastattiraljer som dreggelklumpen genast viftade ner på golvet.
 
 
 
 
Rummen var av standardstorlek typ Scandic och blev inte alls rymligare av att Junior beställde in en barnsäng bara för att det var gratis, även om han inte hade några som helst planer på att sova i den. Vi fick ett rum ganska högt upp med utsikt mot Sathorn Road och nya skrytbygget Maha Nakhon som kommer bli Thailands högsta byggnad, och alltså slå Bayoke med ett fåtal meter.
 
 
   
 
 
Eastin hade ett soft poolområde som var populärt bland gästerna. Infinityvariant med utsikt mot floden och spökskrapan Sathorn Unique.
 
 
 
 
Som vanligt serverades Changen i plastglas som gör att den smakar så mycket sämre. Men nötterna var goda.
För övrigt så funkar wifi väldigt bra och okomplicerat på hela hotellet. Bara att logga in en gång när man checkar in, sedan funkar det hela tiden under vistelsen utan nya inloggningar och lösenord när man varit ute på stan. 
 
 
 
 
Frukosten var bra och ungefär som man kan vänta sig på ett hotell i den här prisklassen. Inga direkta överraskningar, men de hade åtminstone fått ett par olika ostar på buffén, något som de tidigare fått lite klagomål för på Tripadvisor. Bra mix av farang och asia style, och Hjärter Dam gav högsta betyg till nudelstationen. Hotellet ligger för nuvarande på 9:e plats (av 776) på hotell i Bangkok, och det nästhögst rankade jag bott på där, efter Okura Prestige som vi bodde på förra året. Ja, om man nu inte räknar in Hansar som har ramlat ner från 5:e till 17:e plats sedan vi bodde där i september 2013.
 
 
 
 
 
 
Underbar personal också som turades om att hålla i dreggelklumpen.
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 4. Standardstorlek men mysiga.
Sängar. 4. Möjligtvis hade jag önskat lite mjukare, men kuddarna helt perfekta.
Frukost. 4. Fanns det mesta man behöver. Saknar dock uteplats.
Läge. 4. Direktacess till BTS Surasak höjer betyget, men omgivningarna är inget vidare. Gångavstånd till floden om man inte behöver bära på en 10-kilosklump.
Utsikt. 4. Sathorn Road typ och Bangkoks skyline. Högt upp är alltid bra antar jag
 
 
Slutbetyget blir ändå högt och Eastin Grand Hotel lämnade en positiv känsla efter sig. Främst tack vare den goda servicen på alla plan. Jag kan absolut rekommendera det här hotellet. Det enda som vi inte var så nöjda med var maten vi beställde på room service. Jag beställde troget en burgare och mitt sällskap en som tam. Det var snyggt  upplagt och så, men smakade egentligen inget vidare. Men trots detta så är det mesta toppklass och dessutom prisvärt.
 
 
  
 
 
 
 
 
Inom kort kommer en recension på Centara Grand at Central World.