W XYZ Lounge

 
W XYZ Lounge är baren på chica Aloft Hotel i Bangkok. (Den hotellrecensionen finns här)
Deras koncept med Cocktail Marathon varje helg har varit uppskattat. Betala 699 Baht och drick så mycket du orkar. Och det gjorde folk. Lite för mycket kanske, de höjde nyligen priset från 499 Baht för att balansera spritflödet. Och kassaflödet så klart. Ibland så misstolkas dock informationen om Drink all you can.
 
"One time a guest puked in his glass and then drank it. He did that two times actually..."  berättade bartendern för mig under mitt lilla studiebesök tidigare på kvällen.
 
 
De stoltserar även med ett annat och nytt koncept, något de kallar för Molecular Cocktails. Enligt bartendern så är de ensamma i hela Thailand om att servera dessa rykande kemiska drinkarna som skulle innehålla hundratals olika kemikalier. Jag blev så klart nyfiken.
 
 
Kemiske Ali gav mig menyn och frågade vilken jag ville beställa.
"I don't care. Anything that looks cool on a picture!" svarade jag.
 
När denna molekylära och uppfriskande skapelse med okänt namn var urdrucken ville jag ha en till och studerade menyn lite närmare.
 
 
Tyckte att past old dream verkade lämplig eftersom min säsong på Lanta redan hade börjat kännas som en avlägsen dröm, men det saknades någon kemikalie så jag bestämde mig istället för heaven on earth som också hade ett passande namn.
 
 
Kvällen hade ju inte dragit igång riktigt än så det var fortfarande lugnt i baren och jag hade gott om tid att sitta och svamla med bartendern som drog en massa skrönor för mig. Jag drog en cocktail till.
 
 
Som av en händelse så nämde jag att jag skrev lite på nätet om ställen jag besöker, och det var helt utan baktanke. Men nu är det ju så att alla i branschen vet mycket väl om internets kraft, särskilt med Tripadvisor som största maktfaktor som vissa följer slaviskt när de ska boka hotell och gå på restaurang. Personligen så besöker jag sällan den sidan, utan går mer på känsla när jag ska välja hotell. Tripadvisor har dessutom solkats ner på sistone med köpta och manipulerade omdömen. Jag skriver endast för skojs skull på bloggen, som en dagbok för att minnas, och om nu någon blir hjälpt på vägen så är det bara kul. (Fick förresten ett pm om att någon precis bokat Lebua som jag skrev om för någon vecka sedan.)
 
 
Det som hände nu var i alla fall att servicen uppgraderades ytterligare. Inte för att jag hade det minsta att klaga på tidigare, men nu började personalen servera massa specialare som jag inte skulle behöva betala för. Jag klargjorde att jag absolut ville göra rätt för mig, men det skulle inte vara nödvändigt. Ska tillägga här att själva marathon-klockslaget började först vid nio och kvällen var fortfarande ung. Bilden ovan föreställer någon slags fryst gelatinboll innehållande okänd spritsort. Det gröna är sånt där godis, pop rocks tror jag det heter, som sprakar i munnen vilket förhöjde smakupplevelsen.
 
 
Här kom det in något annat kul med sprit. Det gula var något de kallade mango caviar. Sött och syrligt som en dessert. Lite för sliskigt för min smak, jag ville hellre ha något som rykte, eftersom jag tyckte det såg coolt ut. Jag gav bartendern fria händer att blanda till något fränt. Jag fyllde på och började bli salongs och salongen började fyllas med folk. Jag hörde av mig till spritimportören att det här var han tvungen att komma och kolla in.
 
Dr Jekyll goes Mr Hyde?
 
Cocktail Marathon hålls varje fredag och lördag mellan klockan 21 och 01. Bra förfestställe till Hi-So-ställena Bed Supperclub och Q-Bar där man även går in gratis om man bor på Aloft. Inträdet är annars löjligt högt till de klubbarna. Andra trendiga ställen i närheten är Nest och Oskar. Hela Sukhumvit Soi 11 är ju förresten gatan att hänga på nu för tiden.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0