Aloft Bangkok

Mitt uppdrag som hotelltestare har nu kommit till Aloft Bangkok som ligger på Sukhumvit Soi 11.
 
Aloft är ett av alla nya trendiga designhotell som poppat upp i Bangkok den senaste tiden och detta öppnade för bara några månader sedan. Jag valde att testa detta istället för Siam@Siam som också verkade intressant.
 
Baren på hotellet finns beskriven i det här inlägget. W XYZ Lounge
 
 
Aloft ligger några hundra meter upp på Suk Soi 11 mitt bland alla trendiga klubbar som jag nämnde i förra inlägget, och är ett bra utgångsläge om man vill kolla in Bangkoks uteliv. Även om det är gångavstånd till BTS Nana så har de en egen shuttle tuk tuk som kör hela soien fram och tillbaka, och även hela vägen till nya shoppingcentret Terminal 21 om man så vill. Det är förresten en tjänst som de flesta hotell har som ligger en bit in på soierna.
 
Ser ut som någon varit på IKEA och handlat.
 
Receptionen. Trendigt värre.
 
Delikatessdisken Re:fuel. Goda mackor och öppet dygnet runt.
 
Aroy mak mak.
 
Mittemot hotellentrén skymtar flashiga Bed Supperclub där jag var in och tog en skitdyr drink medan jag väntade på att möta upp spritimportören.
 
 
 
Rum.
 
Mysiga rum med randiga heltäckningsmattor. Inte speciellt stora men fullt tillräckliga. Sängarna får högsta betyg och var strået vassare än Lebua.
Den snygga Sverigekepsen är inköpt på souvenirshoppen på Arlanda.
 
En soffhörna hade de lyckats klämma in också. Perfekt att slänga kläder på. Utanför bild till höger finns skrivbord att placera datorn på. Både gratis Wifi och kabelanslutning.
 
Badrum med stora speglar. Endast dusch fanns men det spelar ju ingen roll. Hur stor lust har man att tappa upp ett varmt bad egentligen när det är Fyrtio jäkla plusgrader ute? 
 
Kaffemaskin fanns på rummen också och det är något jag uppskattar, även om det först kändes som om man skulle behöva någon slags teknisk examen för att komma på hur apparaten funkade.
 
De har två olika rumstyper. Chic och Urban. Jag provade båda. Samma storlek men några hundra baht dyrare för den ena där man får med sig en liten teknisk pryl som man styr hela rummets funktion med. Belysning, TV, room service osv, you name it. Jo, en sak till, det är ju en telefon också som man kan ta med sig ut på stan och även ringa internationella samtal med för 10 cent i minuten. Personligen så tycker jag väl inte att det är värt extrapengarna, men tycker man att det är skitballt att ligga i sängen och släcka lyset på badrummet med den här prylen i näven så ska man absolut slå till.
 
 
Frukost.
 
En helt ok buffé men inte värt de över 500 Baht man får pröjsa för en walk-in om man inte har bokat in det i rummet. Alternativet är ju annars en macka och kaffe för ca 150-200 illbahtingar nere i Re:Fuel som ligger i direkt anslutning till lobbyn.
 
 
Vill man röra på sig lite kan man ju alltid gå ut och hitta något ställe på Soi 11 och då kan jag bland annat rekommendera The Australian Pub och Old German Beerhouse som båda har frukostmenyer.
 
   
Australian Pub  &  Old German.
 
Aloft har förresten en stor och absolut prisvärd lunchbuffé för runt 250 Baht. Lite mongoliskt stuk så till vida att köttet, bitar man själv väljer ut, steks på beställning. Dryck kostar extra. Apropå dryck, Aloft har ett av Bangkoks största vinsortiment. Det ligger i direkt anslutning till restaurangen Crave och man kan antingen ta en flaska och dricka till maten, eller köpa med sig hem. Priserna ligger väl mellan butikspris och krogpris.
 
Har'u Vino Tinto?
 
Taget från 25:e våningen. Bed Supperclub uppe till vänster. Närmast syns poolen som är belägen på 9:e våningen om jag inte minns fel.
 
Trendiga takbaren The Nest. Snett mittemot bakom träden skymtar Q-bar.
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 4. Hade blivit full pott om de varit lite större.
Sängar. 5. Störtsköna helt enkelt.
Frukost. 4. Kan inte minnas att jag såg någon sushi.
Läge. 5. Aloft ligger mitt i smeten. Närmaste skytrain är BTS Nana.
Utsikt. 3. Högre hotell hade gett en fyra, och med flodvy en femma.
 

Visa större karta
 
Helhetsbetyget får nog ändå bli en femma. Väldigt prisvärt också. Man gillar Aloft direkt man kommer dit och jag stannade kvar flera dagar längre än beräknat. Och se, här står ju till och med thailändske skådisen och supermodellen Pancake Khemanit Jamikorn och tar emot i lobbyn och ger en virtuell upptumme till Aloft.
 
Anyone up for some thai pancake..? Click Like
 
#1 - - Peter:

Så en frukostbuffé utan sushi är ingen fempoängsbuffé?

Det här hotellet är det jag fastnat mest för hittills.

#2 - - Frallan:

Faktum är att jag är osäker om sushin, den kan ha funnits där, men för att få en femma så krävs det där lilla extra.