Senaste snacket i Siam

Veckans snackis i Thailand har varit den här videon som visar hur en "polis" sparkar omkull en motorcykel med två ungdomar. Klippet har fått över 400 000 visningar på bara några dagar och händelsen har diskuterats hej vilt på de thailändska nyhetskanalerna.
 
Skippa till 40 sek. 
 
 
"I was terrified and afraid that the motorcycles would hit me. I don't like speeding motorcycles so I kicked them,"
 
Det visade sig senare att polisen inte var någon riktig Farbror Blå (eller Brun som de är i Thailand) utan en wannabe som bara ville hjälpa till att ta rätt på buset. Thai copy?
 
Den riktiga polisen hade samtidigt längre ner på soien (Soi Kannikar på Rama 3 Road) en checkpoint för att kolla droger och hjälmbruket.
 
Uppladdaren till filmen hade vevat ner rutan och frågar den självutnämnde polisen varför han gjorde sådär mot allmänheten. "Jamen, jag har ju inte sparkat ner dig.." fick han till svar.
 
Under förhöret sade låtsaspolisen att han drömde om att bli en riktig snut och under lång tid studerat polisens arbete vid trafikkontroller...
Det är nu man undrar om det är det här beteendet han snappat upp under sina fältstudier?
 
Mera info Kicker not a cop
 
 
För övrigt träffade jag en thai idag nere på byn som sett TV-bilder på nätet från katastrofen på Ko Lanta. Jag bad henne skicka länken om hon hittade den. I så fall lägger jag upp den här senare. Jag hade ett till samtal med Eat igen på Nature Beach och hon sa också att TV varit just på deras resort och filmat eftersom de var en av de  som drabbats värst på hela stranden. Hon tyckte att Nice Beach hade klarat sig bättre i jämförelse. Se bild i förra inlägget.
Fick även erbjudande om att arrendera strandbaren, alltså den som krossades under den kollapsade takterassen. Men det är inte riktigt min grej med bar. Jag ska ha hotell.
 
Nature Beach pre disaster.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0