Immigration Office Bangkok

Det är alltså hit man ska ta sig för att t.ex. förlänga sitt visum om man befinner sig i Bangkok, vilket jag gjorde för ett tag sedan. Jämfört med Immigration i Krabi där allt tog endast tio minuter så var det en ganska bökig procedur. Förutom själva resan upp från Centrala Bangkok till Lak Si där det nybyggda och enorma Government Center ligger så tog det ca 1,5 timme för hela proceduren.
 
Government Center Building B, Chaeng Wattana Road Soi 7.
 
Att ta sig dit gör man enklast med BTS till Mo Chit, eller MRT till Chatuchak Park. Därifrån tar man en taxi sista biten, det tar ca 20 minuter. Det är samma väg som upp mot gamla flygplatsen Don Muang (som förresten AirAsia börjar trafikera from. 1 Oktober 2012.)
 
 
Länk till BTS & MRT , för övrigt en skitbra sida till hela världens Metrolinjer.
 
Som ett thai style Stonehenge påminner dessa betongfundament om den ekonomiska kraschen i slutet på 90-talet. Det bidde ingen motorväg den gången. Ser du det här så är du i alla fall på rätt väg.
 
Väl inne i byggnaden kommer du att se den här enorma lokalen. Oklart vad den används till, men är helt klart lämplig för inlines och innebandyturneringar. Man behöver hursomhelst dra kopior på sidor i passet och det gör man hur billigt som helst här på plats. Ta rulltrappan ner och håll vänster förbi caféerna en bit. Naturligtvis finns här även ett 7-eleven.
 
   
 
Ta promenaden tillbaka upp mot entrén igen och gå in här.
 
 
Därinne finns olika bås med lättförståeliga lathundar om hur man ska fylla i sin visumansökan.
 
 
När detta är ifyllt och klart får man gå till disken för att få godkänt att man fyllt i allt rätt och att man har alla handlingar med sig. Har man gjort det så blir man vidareslussad till nästa avdelning. Annars blir det bakläxa.
 
 
Här köar man får att få rätt kölapp för nästa avdelning, beroende på vilken typ av visumärende det handlar om. Här inne kryllar det av folk och det är stort och med hjälp av färgkoder på kölappen så får man navigera sig fram till rätt ställe för att sätta sig och vänta på sin handläggare.
 
 
Här granskas passet och resten av handlingarna, och man betalar sina 1900 Baht för en 30-dagarsförlängning, som det handlade om i det här fallet. Sedan får man gå ut och vänta medan allt granskas ytterligare en gång. Får man avslag så blir det inga pengar tillbaka. Och som vanligt när man har med myndigheterna att göra i Thailand så är det proper klädsel som gäller. Lämna Changlinnet hemma alltså. Yta är allt.
 
 
Efter en stund så blir man uppropad och allt är klart och man kan bege sig in mot stan igen och svalka sig med en kall eftermiddagsöl på Chep Charlie's på soi 11 med trettio nya thailändska dagar i bakfickan.
 
Mer info.
http://www.thaiwebsites.com/immigration.asp
 
http://www.globaltravelmate.com/asia/thailand/bangkok/bangkok-useful-info/362-bangkok-immigration-office.html
 
 
Mitt på järnvägsspåret drog taxichaffisen i handbromsen och tog en rökpaus medan han väntade på att trafiken skulle släppa...
 
 Immigrant Song. Klassiker från 1970.
 
We come from the land of the ice and snow,
From the midnight sun where the hot springs blow... 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0