The Visitors

Jag har många gånger så här i efterhand funderat på vad som hände den där kvällen i mellandagarna. Om det var någon som kollade upp mig eller om det bara var en slump.

Jag låg på rummet och skrev när någon ropade på mig utanför bungalowen. Det var Nisse som stod där ute med två thaiare. ”Det är någon som söker dig” sa Nisse och pekade på de två som jag aldrig hade sett förr. ”Yes, can I help you?”, de två studerade mig några sekunder och frågade sedan var receptionen låg. Jag förklarade att de var på fel sida av vägen och att receptionen låg närmare stranden. ”Jahaa, var det det de undrade över, det hade ju jag kunnat berätta lika gärna” sa Nisse, ”Men jag tyckte faktiskt att de frågade efter just dig…”

Thaiarna lommade iväg och jag gick in på rummet igen. Jag la mig på sängen och funderade lite, jag tyckte att det var konstigt att de inte sett receptionen direkt när de parkerat på Nature. Jag fick en obehagskänsla och hoppade sekunden senare i shortsen och gick ner till receptionen för att kolla om de var där. Men där stod bara Laila för sig själv och tog det lugnt. Jag frågade om det varit ett par thai och frågat om rum för någon minut sedan, men det hade överhuvudtaget inte varit någon där på ett tag.

”Vart är Nee förresten?” frågade jag, hon hade gått upp till Nature House en sväng förklarade Laila. Jag joggade ditåt och hittade en av thaiarna ståendes ute vid vägen, den andra såg jag på håll uppe i receptionen på Nature House. Jag stannade upp och förklarade att de var på fel ställe, att receptionen till Nature Beach låg åt andra hållet. Men snubben framför mig bara skakade på huvudet och sa att de inte alls letade efter Nature Beach. Nähä tänkte jag för mig själv. Då var det ju ännu konstigare att de inte sett Nature House direkt de kom, eftersom det ligger ju väl synligt efter vägen. De har alltså passerat stället (som knappt går att missa) de enligt uppgift sökte, parkerat jättenära receptionen på Nature Beach, valt att gå över vägen och in ca 30-40 meter på bungalowområdet och där letat efter vad…? Och sedan inte ens gått ner till Nature Beach för att konstatera att de var på fel ställe, om de nu verkligen letade efter Nature House.

Jag såg Nee utanför Malees hus, jag gick dit och bad henne gå och se om hon kände igen snubbarna, men det hann hon inte innan de pep iväg på sin tuktuk. Vi hörde efter om vad som sagts i receptionen och Nee’s nya svägerska svarade att de frågat om rumspriser längre fram på säsongen.

Jag tyckte själv att allt var väldigt långsökt, men så var jag ju nu också på min vakt. Jag sökte upp Nisse igen och frågade om han verkligen hade hört rätt, men han sa att han tyckte att de frågat efter mitt namn och inte om var receptionen låg. Jag var oroad, men Nee påstod att det inte fanns något att bekymra sig över. Jag övervägde att byta rum, men sansade mig. Både Jossan och Rönna erbjöd mig att slagga i någon av deras stugor också. Senare hällde jag i mig några Chang och lät saken bero bara. I baren spelades soundtracket till Gudfadern. Kunde det vara ett omen?

 


Kommentarer
Postat av: Peter

De hade nog läst om Bladhs hantverk och behövde hjälp hemma... Konstigt dock att de ändrade sig.

2011-03-22 @ 17:36:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0