Ultimate thai week

Trots att det bara kostar 78 öre minuten att ringa till Thailand med  Comviqs Amigo så har jag snart pratat upp 1000 spänn de två senaste veckorna. Jag sa till Eat att det var på tiden att skaffa Skype, då kan man snacka gratis, och dessutom har man kameran vilket ger ytterligare en dimension till samtalet. "Jag måste nog skaffa en dator först" svarade Eat. ? . "Du har ju ett internetcafé för tusan, det står ju minst åtta datorer där och bara väntar!" kontrade jag. Medan detta konstaterande fick sjunka in så hade åtminstone Bee hunnit installera Skype på sin laptop. Bee är bra att prata med, hon är min bästa rådgivare, inte bara i ekonomiska frågor utan rent allmänt om Thailand och deras kultur.


Bee. On air!

Det har som sagt varit mycket Thailand i veckan som gått. Inte bara dagliga samtal med siameserna utan även massa annat. Jag har hunnit komplettera min Havrix med första sprutan Engerix-B som gick lös på lediga 450:-. Konstaterade i väntrummet att vi i Skandinavien är förskonade mot det mesta eländet i världen. Hepatit A och B är utbrett i hela världen, förutom hos oss i kalla nord samt USA och Australien.


Hepatitkarta


Att hotellkontraktet var i hamn med en muntlig överenskommelse och att förskottet hamnat i annan hamn i Siams land firades på Strand kök & bar med formgivaren Mrs Murphy som var på besök i Masriket för att visa upp sin nya kollektion. Dock ingen thaimat här. Det finns det andra ställen som serverar.


Mrs Murphy. Eller
"Mrs Nom Yai"
som de skulle ha
sagt i Thailand...

Beer Chang har ju åter kommit in i Systembolagets ordinarie sortiment sedan sista juni. Jag beställde naturligtvis en låda med tolv stora flaskor á 640 ml och planlade en thailändsk afton inför stundande lördag för de nykläckta thairesenärerna. Det blev "spicy beef salad" på helstekt oxfilé, friterade räkor, papaya osv. Rökelse i rummet och Jack Johnson i högtalarna. Tyvärr hann jag inte göra någon tipspromenad med thaifrågor.


Chang betyder även hantverkare.
"Pom pen chang"


Min käre storasyster avslöjade också för sällskapet att även hon har bokat resa till Lanta i vinter. Grattis, jag unnar henne verkligen det, måste vara över femton år sedan hon reste till Asien. Kan man förutspå en dominoeffekt inom släktträdet kanske?

"Sjuttioåringen som klev ut från garaget och försvann - och dök upp i Thailand" fortsätter att imponera. Ja, det är så jag kallar honom numera. Han gillade allt som serverades, till och med jasminriset som jag gjort stimulerade smaklökarna på gubben. Han som bara ätit, eller snarare undvikit att äta Uncle Ben's klibbfria ris genom alla år, eftersom "ris är äckligt".
Hm, välkommen till Thailand!


Thailändsk afton på svensk mark!


Funderingarna kretsar nu om jag ska stanna i "The Big Mango" ytterligare ett par dagar när jag kommer fram till Thailand. Det är egentligen ingen brådska ner till Lanta, Eat berättade att turistbåtarna från Phi Phi och Phuket börjar gå först den 15:e oktober och att Nature Beach inte öppnar förrän den 20:e. Om jag stannar så byter jag till ett annat hotell efter de två dagar jag redan bokat in på Dream Bangkok. Det hotell som ligger i siktet nu heter S31 Sukhumvit och är bara något år gammalt, de ska tydligen ha en enorm frukostbuffé.

Kommentarer
Postat av: Jimmie (My life in Thailand)

Eller så skaffar du ett skypeabbonemang så ringer du obgränsat till alla fasta telefoner och mobiler i thailand för 55 kr i månaden :P

2011-07-28 @ 19:26:20
URL: http://jimmieboy.blogg.se/
Postat av: Frallan

Jag ska ta det i beaktande, men nu är det ju bara två månader kvar innan avresa så jag håller som bäst på att avabbonisera det mesta!

2011-07-28 @ 19:31:46
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0