Day of news

Dagen med massa nyheter var idag.

Jag gjorde slag i saken när det damp ner ännu en rabattkupong i mailboxen från Hotels. Som jag skrev i förra inlägget så hade jag siktet inställt på designhotellet S31 Sukhumvit i Bangkok, och tog nu tillfället i akt att boka ett par nätter där, med incheckning direkt efter vistelsen på Dream Bangkok. Detta kommer nu att ge mig fyra dagar i The Big Mango och det borde jag hinna ställa om dygnet på och uträtta mina ärenden på, dvs kolla upp lite skandinaviska leverantörer på snus, sill och snaps inför säsongen. Ska nog inhandla ett par DVD-spelare också.

   
S31 - Ett hotell. Design från Bangkok!                                       A room with a view...


Min efterlysning efter någon som kunde hyra min lägenhet bar frukt efter bara några dagar, trots min ganska snäva sökning med hårda kriterier. Folk sa att jag hade orimliga krav och att knappt en robot skulle kunna leva upp till mina önskemål. Så här beskriver jag i alla fall min nya mycket trevliga hyresgäst:

"Djurfri, barnfri, rökfri, spritfri och lätt religiös pedant med ett bottenlöst bankkonto som gärna hyr möblerat i exakt sju månader och med stort nöje betalar in rubbet i förskott"

Kan det bli bättre? Tror inte det.


Verkstaden ringde också idag och sa att pickupen äntligen var klar. Besiktigad dessutom.
Priset var gratis! Ska nog åka förbi med en flaska Sang Som ändå!


S10 - En bil. Design från Detroit!


Fått klartecken från Nancy idag också att hon kan jobba på Nature House. Men hon hade hårda löneanspråk och ville ha betalt för sin barnflicka också. Nancy är duktig, hon är framför allt bra på engelska och är service minded, hon kan jobba både i receptionen, restaurangen och inne i köket. Dessutom så bor hon bara ett stenkast därifrån.
Har även blivit kontaktad av en tjej som Bee tipsade om, som kunde jobba kvällar. Hon hade inga direkta löneanspråk utan ville mest få lite erfarenhet verkade det om. Hon mailade idag och frågade vad jobbet innebar. Jag svarade att jag faktiskt inte visste riktigt själv, men att det nog var very easy.


Nancy med frukostomeletten på Nature Beach!

Fick höra att Rambo lämnar Nature och ska jobba på Mong Bar istället. Det var dagens rykte åtminstone, och det vet jag kan hinna ändras många gånger än innan säsongen drar igång. Vem ska nu köra kvällens fireshow?


Rambo - Man on FireOch så dagens största nyhet.


"Sawadee khaa papa"
"Hello khap"
"Sabaii dee mai?"
"Sabai dee khap. Sabai dee mai?"
"I have a problem"
"Why?"
"Maybe I can not work as usual in high season"
"Why?"
"I have a problem"
"Why?"
"I can not go on the boat"
"Why?"
"I went to see the doctor.."
"Are you pregnant?"
"Yes"Kommentarer
Postat av: Frallan

Ska väl tillägga att JAG inte har något med jäsningen att göra...

2011-07-21 @ 19:15:56
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/
Postat av: Thaikalle

Hej!Mycket trevlig och läsvärd bloggThaikalle

2011-07-28 @ 22:21:17
URL: http://thaikalle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0