Overstay

Vill återigen påpeka att Overstay inte är något att rycka på axlarna åt. Den här texten är kopierad från sidan http://www.maipenrai.se/

"...Få inte "overstay" i Thailand! Detta innebär att du stannar över tillåten tid i Thailand. Dagen du måste lämna landet står stämplat i ditt pass. Mycket viktigt att följa dessa Thailändska lagar!

Overstay

Den högsta bötesbeloppet är 20000 baht (ca 4.500 kronor). Utländska barn är föremål för böter för overstay i Thailand bara när barnet äldre än 14 år.

Du kan enkelt klara en lång overstay på flygplatsen, men om du fångas av någon myndighet innan du kommer till flygplatsen kommer du att bli fängslad och deporterad tills du kan betala dina böter och visar en enkel resa tillbaka till ditt hemland.

Om du stannar längre än till en dag blir det inga böter. Efter det, kostar det 500B per dag, så 2 dagar är 1000B böter, 3 dagar 1500B etc.

Betala böterna är enkelt. När kommer genom Immigrationen, kommer de att märka det och ta dig till ett "kontor" där du får betala böterna, tar ca 5 minuter i sin helhet. Böter kan också ofta betalas i förskott vid varje Immigrations kontor. Du kommer inte att fängslas om du frivilligt visar upp din overstay.

Varning

Observera att overstay är att bryta mot lagen och samtidigt finns det lite problem med det om du "överlämnande" dig själv till Immigrationen på flygplatsen, det kan vara en mycket annorlunda berättelse om du stoppas av polisen på förhand av någon anledning och polisen konstaterar att du stannat för länge i Thailand - oavsett hur länge. Detta kan mycket väl leda till att du hålls kvar i en av de fruktade "Immigration Detention Center" i några dagar medan ditt ärende behandlas. Det kan inte sägas för många gånger att detta är en upplevelse du kan väl vara utan. Amnesty International har beskrivit förhållandena här som "grymma och förnedrande" och "allvarligt överfullt..."

En dags overstay var inga problem. Fick dock en handskriven notering i passet.Kommentarer
Postat av: Siri

Hon var jättetrevlig!Haha! Nämen! Där ser man. Det jag kan säga på thailändska är i stort sett att hälsa, att jag inte pratar språket annat än "nit noy" och inte vill ha maten stark. Och några enkla affirmationer. Dock tycker jag att min engelska fått en något... thailändsk brytning under min vistelse här, så det kanske beror på det :)

2011-02-01 @ 02:09:16
URL: http://nerdsection.blogspot.com
Postat av: Peter

Ska jag skicka en bild på min pass-sida från Suvarnabhumi ;-) ?

2011-02-01 @ 20:17:46
Postat av: Frallan

Ja Peter, det tycker jag. Det här inlägget var riktat till dig faktiskt!

2011-02-01 @ 20:33:42
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/index.html
Postat av: Siri

Du är en räddare i nöden, Frank! Ringde nyss men om jag uppfattade det rätt så var den redan uthyrd, dock skulle hon höra för sig hos en vän så jag vet ev ikväll hur det blir.Overstay låter lite... riskabelt. Jag funderar på att skaffa thai-medborgarskap för att slippa detta krångel, verkar vara värt att ha i längden.

2011-02-02 @ 08:14:19
URL: http://nerdsection.blogspot.com
Postat av: Siri

Woho! För att hålla dig uppdaterad på moppefronten så skulle jag få hyra clicken fr o m fredag för 3500 per månad. Bee ville träffa mig (vi kom in på det här med khon thai mot slutet när jag sa att hon kunde säga sirinard iställer för siri för att det var lättare att minnas) så kaaanske man kan få lite bättre pris för sitt ursprungs skull ändå, haha :)Men det är ju inga större summor att orda om, i slutändan betalar jag ju hellre mer för tryggheten av att veta att det är en bra uthyrare.

2011-02-02 @ 12:35:34
URL: http://nerdsection.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0