Silom & Sathorn for Dummies

Den fjärde Bangkok-guiden för dummies täcker in Silom och Sathorn Road, samt lite av Chao Phraya River.
Det här området har egentligen aldrig varit någon favorit och jag har inte hängt här speciellt mycket, men det finns ändå några höjdpunkter har jag upptäckt. Sathorn Road som kanske inte innehåller så mycket gatuliv har jag avhandlat lite mer ingående i inlägget Sathorn Road - Chong Nonsi från 2016. Största och högsta sevärdheten här numera är väl Thailands högsta byggnad MahaNakhon, och ett annat känt landmärke är det väldiga Banyan Tree med takbaren Vertigo. Är man ute efter en free flow cocktail sunday brunch så ska man satsa på eleganta W Hotel.
 
 
 
Från Vertigo rakt västerut mot MahaNakhon 
 
 
Betydligt mer promenadvänlig är Silom Road, som bara ett par kvarter norrut löper parallellt med Sathorn som båda mynnar ut i varsitt hörn av Bangkoks gröna lunga Lumpini Park. Siloms stolthet och stadens kanske mest kända hotell Lebua at State Tower tornar upp sig i västra änden, och ger från takbaren Sirocco en magnifik utsikt över floden. Bangkok har egentligen inte så många promenadvänliga gator, det är ofta trångt och belamrat med saker som inte har där att göra, men Silom har riktigt breda trottoarer och massor av små butiker och restauranger. Sedan militären - på gott och ont - har rensat upp i staden på gatuförsäljare så är det numera faktiskt ganska framkomligt på flera ställen. Det negativa är att det är svårare att hitta street food, något som har varit Bangkoks signum tidigare. Runt BTS Sala Daeng är det rätt så rörigt och där finns också en shoppinggalleria även om den inte är i närheten av giganterna på Sukhumvit. Vad gäller lämpligheten och framkomligheten med barn och barnvagn i Bangkok så är det en annan sak. Länkar längre ned.
 
 
 
 
Gult: Mysiga kvarter med caféer, gatumat och billiga hotell. Mer info: Sathorn Road - Chong Nonsi (inlägg)
 
Grönt: MahaNakhon (inlägg) 314 meter skrytbygge.
 
Lila: Health Land. (hemsida) Stort välrennomerat Spa med massage och skönhetsbehandlingar.
 
Orange: Bangkoks kanske mest ökända "nöjesdistrikt" Patpong, en dekadent freak show med ladyboys och allt annat möjligt, men också en helt vanlig night market med billiga kopior och sånt tjafs som turister brukar köpa.
 
Brun: Två av Bangkoks flashigaste och dyraste takbarer. En drink startar på ca 600 thb. Sirocco (inlägg) på Lebua och Vertigo (inlägg) på Banyan Tree.
 
 
Banyan Tree, art deco på Sathorn.
 
Blått: Två rekommenderade restauranger som inte nämnts tidigare. Den ena är Baan Somtum (TA) som ligger undangömt i kvarteret bakom Mode Sathorn (BTS Surasak). Här serveras huvudsakligen som tam, alltså nationalrätten papayasallad, i olika former. Riktigt populärt trots läget. 
Den andra, Baan Khanitha (TA) ligger längre upp på Sathorn på gångavstånd från klustret med lyxhotell i närheten. Riktigt bra thaimat och högt rankat på Tripadvisor.
 
  
Baan Somtum, och Baan Khanitha x 2
 
Ljusgrön: Asiatique som är en ganska ny, lite tillrättalagd men trevlig attraktion med restauranger och pariserhjul. Gratisbåt från Saphan Taksin.
 
 
 
Rosa: Norrut från BTS Saphan Taksin går flodbåten Chao Phraya River Express. Kolla så att det blir rätt båt, den billiga som thaiarna använder, då det finns andra likadana för turisterna som är dyrare men med färre stopp.
Söderut går det gratisbåtar till Asiatique och de lyxhotell som ligger längs med floden.
 
Rött: Testade hotell i området. Listade efter betyg.
 
Shangri-La Toppar med balkong, pool och frukostbuffé.
Lebua at State Tower Populäraste lyxhotellet i Bangkok. 
The Sukhothai Riktigt lyxhotell med atmosfär. En av mina favoriter. 
Banyan Tree Känt landmärke med takbaren Vertigo and Moon.
AVANI Riverside Nytt hotell med makalös utsikt från poolen på taket. 
Millenium Hilton Bangkoks bästa frukostupplevelse med utsikt över floden. 
Mode Sathorn Prisvärt med störtsköna sängar. BTS Surasak.
Eastin Grand Hotel Ett favorithotell. Bra service och riktigt barnvänligt. Direktaccess till BTS Surasak.
FuramaXclusive Sathorn Lite gammalt men billigt mitt i de mysiga Chong Nonsi-kvarteren.
Silom Village Inn (TA) Pittoreskt inbäddat läge på Silom. Ca 800 thb för ett standardrum. Ingen skriven recension, men jag hamnade här av en slump för tio år sedan när jag råkat springa på Karina-med-K i Tokyo och vi dessutom skulle med samma flyg till Bangkok nästa dag. Hon hade bokat rum så jag hängde på och fick ta det enda som fanns kvar, ett superior för ca 1200 thb.
 
 
 
Större karta. 
 
Relaterade inlägg:
Sathorn Road - Chong Nonsi 
Med barn i Bangkok
Med barnvagn i Bangkok
 
 
#1 - - Carina :

Hej! Hittade till din sida av en slump för några år sedan och läser den med stort intresse. Det är riktigt roligt att läsa om upplevelser och såklart hotellrecensionerna.
Vi bodde på Chatrium Riverside i somras- en riktigt positiv upplevelse, sviten var stor, och det var en härlig utsikt med stora panoramafönster ut mot floden och Asiatique. Nu var jag inne på din sida för att kolla om du/ni testat Aetas Lumpini- är det något som står på vänt kanske:)?

Med vänlig hälsning Carina


Svar: .
Taste like chicken

#2 - - Taste like chicken:

Hej Carina. Kul att du gillar bloggen.
Chatrium riverside har jag eventuellt planer på att testa då det verkar vara ett prisvärt hotell, med en fantastisk pool, något som är viktigt nuförtiden när junior är med.
Aetas Lumpini står inte på schemat. Verkar prisvärt men ser lite ointressant ut, dessutom är jag lite less på Sathorn just nu.
Kommande är Radisson Blu Plaza och Sofitel Sukhumvit.