Mode Sathorn Hotel

Jag hade haft span på Mode Sathorn sedan vi bodde Eastin Grand på andra sidan vägen på förra resan. Det verkade nytt och såg ut att inte var så fasligt dyrt heller. Nytt betyder fräscht och oftast sköna sängar. Läget precis vid BTS Surasak gjorde sitt också när jag bestämde att avlägga visit på det här hotellet. Vi stannade fyra nätter och provade både deluxe- och executive-rummen. Anledningen att vi uppgraderade oss var att deluxe-varianten var alldeles för liten för att hysa hela familjens packning, och sulkyn fick vi parkera inne på badrummet som däremot var rymligt. Executive-rummen var betydligt större med både walk-in closet och med separat badrum och toalett.
 
 
Mode Sathorn Hotel. Har det blivit mode med lila igen?
 
 
Mode Sathorn är med sina 38 våningar hyfsat högt. Vi bodde på våning 32 (deluxe) samt våning 24 (executive) och hade alltså skaplig utsikt. Dock så pågår ett bygge på granntomten och skymmer allt mer av utsikten österut (för tillfället så har de nått cirka våning 20).
 
 
Mode Sathorn exteriör, samt utsikt från 32:a respektive 24:e våningen.
 
 
På 38:e våningen så finns en takbar som har gjort tappra försök att vara trendig och attraktiv, med tillhörande dress code och wait to be seated, men har inte nått ända fram i mål. Jag tog hissen upp en kväll och läskade strupen med en mango mojito för 320 Baht ++ och blickade ut över Bangkoks kvällsljumma siluett. Baren var knappast överbefolkad om man säger så, och jag antar att bara hotellets gäster hittar hit. Mode Sathorn ligger ju på något trista Sathorn Road som namnet antyder, och nere på gatan är det inte mycket liv på kvällarna.
 
 
The Roof @38TH Bar, Mode Sathorn.
 
 
 
Deluxe-rummen var alltså små förutom badrummet som upptog halva totalutrymmet. Det finns ett litet skrivbord med en liten pall, men det var också allt. Badrummet har både dusch och ett badkar placerat mitt på golvet med utsikt mot staden, eller bygget bredvid om man bor på lägre våningar med fönster österut.
 
 
Deluxe på Mode Sathorn.
 
 
Executive-rummen var en helt annan upplevelse. Med sina 50 m² fanns det gott om utrymme att sprida ut sig på. Att uppgradera sig innebar däremot inga andra fördelar som man annars kan åtnjuta när man bokar ett bättre rum. Bokar man via hemsidan kan dock få vissa fördelar som sen utcheckning och rabatt på hotellets spa.
 
 
 
Rummen har utsikt mot två håll, stort skrivbord, avställningsytor, fåtölj och en slags divan vid fotändan på sängen. Separat inglasat badrum med både dusch och badkar, samt en onödigt stor toalett, och en hall där man kunde slänga in kläder, väskor och parkera sulkyn. Kanske onödigt stort rum om man hänger på stan hela dagarna och inte har barn med sig. För oss var det perfekt.
 
 
 
 
Sängarna var helt i världsklass och bland de bästa jag provat i Bangkok. Sköna kuddar och täcken. Rummets belysning kan man styra från en display bredvid sängen. Fyra olika standardlägen; sleep, night, welcome och bright. Wifi fungerade utmärkt med en inloggning som fungerade på hela hotellet och även en bit utanför. Bra TV-utbud med mest utländska kanaler med bra mottagning. Room service levererade som de skulle. Minibar med Chang och olika spritsorter, men inget jag nyttjade och kommer heller inte ihåg vad ölen kostade.
 
 
A room with a yoga view...
 
 
På bottenvåningen och en trappa upp finns en trevlig bistro som serverar både thai och farangkäk, och de har en specialare med egenkomponerade hamburgare och en annan med fyra miniburgare med lika många olika köttvarianter; nöt, fläsk, lamm och kyckling. Naturligtvis provade jag utbudet som var till belåtenhet.
 
 
 
 
 
 
Poolanläggningen på Mode Sathorn som är belägen på 11:e våningen har de lyckats bra med tycker jag. Poolen är inte jättestor men räcker till. Det finns både sittgrupper, solsängar och soffor att halvligga i. En bar finns placerad så att man når den från poolen också, men att ta cirka 300 Baht för en Chang som hälls upp i ett plastglas är på tok för mycket för att det ska bli njutbart. Att dricka öl ur ett tjockt plastglas har aldrig varit en höjdare. Det finns ett spa i anslutning som tyvärr aldrig blev av att prova, men där man kunde få två behandlingar till priset av en.
 
 
A pool with a view. Infinityvariant med utsikt mot BTS och Sathorn Road.
 
 
 
Frukosten serveras på 10:e våningen i en trevligt inredd lokal med bekväma stolar, men utan barnstolar vilket förvånar och enligt mig visar att de inte är ett hotell som vänder sig till barnfamiljer. Utbudet tycker jag var skapligt även om det saknas gott bröd, det fanns ett par olika sorter som inte imponerade trots att det var nybakat. Skinka i vattenbad fanns en morgon av fyra, men annars bara två olika medwurstvarianter. Ett par olika ostsorter. Äggstation med goda omeletter och några asiatiska alternativ. Frukter i olika varianter och flera juicer upphällda i snygga krus men av tetrasort. Gott kaffe med självpåfyllning. Allt som allt tycker jag ändå att det var en bra frukost.
 
 
 
      
 
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 5. Betyget gäller Executive
Sängar. 5. Kvalar lätt in på Topp 5 i Bangkok.
Frukost. 4. Trevlig lokal och rätt så bra utbud.
Läge. 4. Med BTS utanför entrén får det bli en fyra.
Utsikt. 4. Bra utsikt från typ 20:e våningen i nuläget.
 
 
Sammanfattningsvis så kan jag rekommendera det här hotellet. Jag tycker att det var bra service även om det inte riktigt kvalar in på topp 5-listan. Stort plus för sköna sängar. Litet minus för området, men går man norrut så är det inte långt till Silom som är betydligt livligare. Så har man ju som sagt BTS utanför dörren så det är ju lätt att ta sig vidare. Vi flyttade ju vidare en station till FuramaXclusive vid BTS Chong Nonsi och där finns ju ett betydligt större utbud och dit är det ju också gångavstånd (om man är svensk).
 
 
 

FuramaXclusive Sathorn

Enda orsaken att flytta hit från Mode Sathorn var att vi ville ha ett billigt boende då vi hade ett nattflyg hem. Bokade alltså två nätter varav vi vaskade den sista, men kunde stanna till tiotiden på kvällen. Efter att jag bokat tog jag en promenad hit för att reka lite och fick först lite dåliga vibbar. Det kändes som ett slitet hotell i ett slitet område, men 1500 baht per natt inklusive frukost var absolut ingen dålig deal så det fick gå. FuramaXclusive ligger nära BTS Chong Nonsi och när vi väl checkat in och kollat runt i kvarteret så visade det sig att det var ett riktigt trevigt område med mycket gatumat, caféer och andra små butiker i mysiga gränder. Furama har även ett par tre systerhotell i Bangkok.
 
 
.
FuramaXclusive Sathorn, i skuggan av MahaNakhon..
 
 
På ett hotell i den här prisklassen hade jag inte förväntat mig någon vidare service egentligen, men det skulle visa sig vara helt fel. Vi blev positivt överraskade när vi kom hit, och genomgående så var personalen proffsiga och serviceinriktade.
 
 
 
 
I bokningen hade jag fyllt i önskemål om high floor eftersom jag läst på Tripadvisor att utsikten var obefintlig på de lägre våningarna. Vi fick ett rum på nionde våningen som var nästan högst upp, och fick utsikt norrut mot Silom. Det här hotellet hade något så ovanligt som balkong, även om den var liten och saknade sittmöbler.
FuramaXclusive ligger för övrigt rankat som nummer 361 (av 793 hotell) på Tripadvisor.
 
 
 
 
Rummen var rymliga och hade även ett pentry med stort kylskåp, och en micro som Junior valde att dra ner i golvet så att plastbitarna sprutade. Två gånger. Det fick vi senare fixa med superlim från 7-Eleven. Sängarna var också över förväntan för den här prisklassen. Litet badrum med dusch. På TV:n fanns bara thaikanaler förutom BBC. Gratis och pålitligt wifi, något som blir allt vanligare på hotell i Bangkok. Jag har nog inte råkat ut för betal-wifi sedan jag bodde på Landmark för några år sedan.
 
 
 
 
I kylskåpet finns lite förfriskningar som Chang på burk för 142 Baht.
 
 
Utsikt från 9:e våningen. På lägre våningar stirrar man in i grannfasaden.
 
 
Furama har även en pool som egentligen inte var så inbjudande och vi badade heller inte där. Ett litet gym finns i anslutning.
 
 
 
 
Frukosten brukar sällan vara en höjdare på lite billigare hotell och det var den egentligen inte här heller, men jag måste ändå säga att det var bra för den här prisklassen och det gick  vid tillfället inte att boka rum utan frukost även om jag sett att det går på andra datum. Man blir mätt och det fanns bryggkaffe.
 
 
 
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum.  4. Rymliga med pentry.
Sängar. 3. Bättre än thaistandard men inte mer. Här bor man inte för sängarna.
Frukost. 3. Bra för prisklassen men inte jämförelse med andra hotell.
Läge. 4. Närhet till BTS Chong Nonsi, gatumat och trevliga caféer.
Utsikt. 1-3. Högre betyg på högre våningarna.
 
 
Sammanfattningsvis så kan jag nog ändå rekommendera det här hotellet, mest för att det ligger i ett trevligt område och för att det är prisvärt. Trevlig personal också, något som är nog så viktigt för upplevelsen.
 
 

Med barnvagn i Bangkok

...Eller snarare en resesulky, men barnvagn passade bättre i rubriken. Nu är det inte första gången Junior är med till den Stora Mangon, men förra gången var han bara fem månader och då bar vi honom i selen och hade en betydligt enklare tillvaro. Den här gången fick vi uppleva en stad som knappast är anpassad för hjulförsedda attiraljer. Än mindre för rörelsehindrade.
 
 
Egen sittplatsbiljett på BTS...
 
 
Oftast finns det åtminstone en rulltrappa på BTS (Skytrain), men den går bara uppåt. Nedåt är det alltid vanlig trappa och då får man bära. Noterade dock att MRT (tunnelbanan) verkar ha haft den goda smaken att ha rulltrappa i båda riktningarna. Dessutom brukar det finnas hiss också. Som tur är så är ekipaget sulky med eller utan Junior inte tyngre än att det har gått bra ändå att bära i trapporna. Det är snarare det lilla monstrets rörlighet och otålighet som har satt tålamodet på prov den här resan.
 
 
 
Här BTS Phaya Thai t.v, och BTS Surasak t.h
 
 
På en del ställen finns lyckligtvis dessa Skywalks så man kommer upp från trafiken och kan ta sig fram smidigt och säkert. Trottoarerna i Bangkok är som de flesta känner till belamrade av försäljare, matstånd, motorcyklar, träd och allt annat som hindrar vanligt folk att ta sig en promenad längs stadens gator.
 
 
 
Här en skywalk mellan BTS Sala Daeng och MRT Silom. Hiss finns.
 
 
En morgon tog jag en promenad med Junior runt kvarteret där vårat hotell Mode Sathorn ligger. Det var som väntat en hinderbana där det ibland var helt omöjligt att ta sig fram.
 
 
 
Varför står det en restaurang på trottoaren..?
 
 
Jag har egentligen aldrig sett en thailändare med barnvagn, varken i Bangkok eller på Lanta. Jag har sett att det finns att köpa, men thaiarna tar ju över huvud taget inte någon finpromenad bara för sakens skull. Alla åker motorcykel, och då gärna med ungen framför sig hållandes i styret. Ser man andra sulkys så är det garanterat minst en farang som är förälder. 
 
 
BTS Siam
 
 
En annan sak som är bättre med MRT är att spåren är avskärmade från perrongen (finns på vissa BTS-perronger också), något som är nog så viktigt med tanke på säkerheten. Junior var knappast nöjd med att bara sitta still i sulkyn och softa. För mycket spring i benen gjorde att man hela tiden måste vara alert. Han började ju gå bara några veckor innan avresan och jag var inte alls förberedd på vilken diametral skillnad det skulle bli att hålla honom under uppsikt. Gäller även inne på hotellrummet. Jag får väl äta upp nu att jag hela första året sagt att det varit så lätt att ta hand om honom, men sedan vi kom hit så har hjärnan hållt på att koka över. Nu är jag bara lugn när han sover.
 
 
En kväll i tunnelbanan...
 
 
Ett ytterligare hjälpmedel vi tog med oss är en sele (jag vill inte använda ordet koppel, det känns för brutalt), för att kunna hålla mer koll på de plötsliga språngmarscherna när han vägrar sitta i vagnen. Särskilt inne på shoppinggalleriorna.
 
 
 
Fan vilka konstiga glassbilar de har i det här landet...
 
 
Ja nu har vi tre dagar kvar i den stora mangon med det lilla monstret. Det blir mycket tid på hotellrummet för att smälta alla mentala intryck. Det märks att det ibland bara blir för mycket för Junior och han när som helst kan ruttna och blir tvärgrinig. Han kan ju heller inte sitta still särskilt länge om vi ska äta, så det har blivit mycket take away till rummet istället. Att åka till Chinatown och käka Thailands godaste grillade räkor är förstås inte att tänka på. Frukosten har vi också börjat äta i skift så att man åtminstone får några minuter i lugn och ro. Här på Mode Sathorn finns heller inga barnstolar, något de i alla fall hade på Sukosol.
 
 
"Ibland när jag tröttnar lägger jag mig bara ner på golvet och rullar runt lite..."
 
 
  
 
 

The Sukosol

Läget för The Sukosol var enda orsaken att boka det här hotellet. En kort promenad från Phaya Thai som är ändstationen för Airport Link gjorde att vi kunde ta tåget in och slippa taxi som garanterat fastnar i trafiken. Trots all packning gick det bra att gå med Junior i resesulkyn. Hiss finns ned till markplan, något som BTS-stationen intill tyvärr saknar, ej heller någon rulltrappa så där var det bara att bära.

 

 

 

 

Sukosol har några år på nacken och har genomgått ett namnbyte (tidigare Siam City Hotel) och förmodligen en renovering i de offentliga utrymmena. Rummen var något slitnare men bara marginellt och inget som störde intrycket. Hotellet är fyrstjärnigt och ligger rankat som nummer 163 (av 790 hotell) på Tripadvisor. Området kan upplevas lite som offside trots närheten till BTS och Airport Link. Tar man gränden (soi 12) norrut mot Victory Monument så har man dock ett litet större utbud av restauranger mm.

 

 

 
 

 

 

(Vi hade förbokat två nätter här men bestämde oss innan vi for hemifrån att ta ytterligare en natt vilket jag försökte boka kvällen innan avfärd. Det skulle visa sig vara fullt hos både Hotels, Booking och Agoda, vilket också bekräftades vid ankomst. De sa att de var överbokade och att vi var tvungna att checka ut. Alternativen i närheten kändes inte så inspirerande, men när jag ändå kollade en sista gång hos Hotels så fanns det helt plötsligt öppna rum (även hos Booking) så jag bokade och betalade snabbt som fan så att de inte skulle kunna be oss flytta. När jag senare nämnde detta i reception så var det heller ingen fara. Allt lugnt alltså, och skönt att inte behöva flytta hela tivolit för en natt bara.)

 

 

Gryning i Mangon. Från rummet på Sukosol.
 
 

 

 

 

Rummen var små men trivsamma, och Junior uppvisade inga tecken på klaustrofobi trots minimalt lekutrymme. Det fanns den vanliga inredningen, men särskilt gillade jag soffan vid fönstret som man kunde ligga och chilla i med utsikt mot Baiyoke Tower. Badrummet hade både dusch och badkar. Wifi med enkel inloggning och hyfsat snabbt även om det var lite svajigt ibland. Ingen Chang i minibaren (som vanligt), annars rimliga priser, dock inget som utnyttjades. Med 7/11 nere på gatan var det enkelt fixat ändå. Som jag skrev i förra inlägget så beställde jag upp en burgare på room service. Inte speciellt lång väntan, dessutom så smakade kycklingburgaren med koriander alldeles utmärkt. Tråkigt TV-utbud med ganska dålig mottagning på de flesta kanaler. Tyvärr bara fulkaffe på rummet.

 

 

 

   

 

 

The Sukosol har förstås en poolanläggning med tillhörande spa och gym. Beläget på sjätte våningen och poolen verkar mestadels befinna sig i skugga. Jag tyckte ändå att det var en helt okej pool och jag spenderade en del tid med Junior här som älskar att bada. Både vanlig svenne banan-bastu och ångbastu fanns. Båda mindre än den jag har hemma i Dalarna. Hjärter Dam provade en massagebehandling på spa't och sade att det var den bästa hon någonsin provat. Så högsta poäng där, även på servicen. Överlag så var det bra servicenivå på hotellet men Sukosol kvalar ändå inte riktigt in på topp-5-listan vad gäller service.

 

 

 
 

 

Frukosten serveras inne på entréplan och utbudet nådde inte riktigt upp till vad man kunde förvänta sig på ett hotell i den här prisklassen. Jag vill gärna ha en kanna kaffe på bordet så att man slipper sitta och påkalla uppmärksamhet varje gång koppen ska fyllas på. Endast en eller två brödsorter som var färska men helt smaklösa. Den sedvanliga toasten fanns ju så klart också. Vad gäller pålägg så erbjöds två tråkiga ostar och lika få ointressanta korvpålägg. Ingen skinka så långt ögat nådde. Bara ett fåtal asiatiska alternativ fanns, vilket förvånar då hotellets gäster bestod av säkert 95 procent asiater. En äggstation som tillagade underbara omeletter ska dock tilläggas. Och som vanligt blir man mätt. Sedan är det alltid intressant hur personalen reagerar när man kommer släpandes på en ettåring som garanterat kommer att stöka till det runt bordet. Alla höll dock god min och log ärligt eller överseende, men inte i närheten av det gudalika mottagandet Junior fick på Eastin Grand där vi bodde tidigare i år.

 

 

 

 

 

Sammanfattning Betyg:
Rum.  3. Ganska små men trivsamma. Både dusch och badkar.
Sängar. 4. Ett bussigt betyg även om det är svagt. Sköna kuddar också. King size.
Frukost. 3. Ett billigare hotell hade gett högre betyg för det utbudet, men inte här.
Läge. 4. Med närheten BTS och Airport Link får det ändå bli en fyra. Ingen shopping i närheten att tala om.
Utsikt. 4. Har man fönster mot Baiyoke så blir de en fyra, annars lägre.
 
 
Sammanfattningsvis kan jag nog rekommendera det här hotellet. Vi trivdes bra och det fanns inget som var egentligt dåligt. Bra prisläge när vi bodde där. Möjligtvis kunde de piffa upp frukosten lite. Smidig in- och utcheckning bör tilläggas.
 
 
 

 

 

 

(Nästa hotell att granska blir Mode Sathorn)


RSS 2.0