Mode Sathorn Hotel

Jag hade haft span på Mode Sathorn sedan vi bodde Eastin Grand på andra sidan vägen på förra resan. Det verkade nytt och såg ut att inte var så fasligt dyrt heller. Nytt betyder fräscht och oftast sköna sängar. Läget precis vid BTS Surasak gjorde sitt också när jag bestämde att avlägga visit på det här hotellet. Vi stannade fyra nätter och provade både deluxe- och executive-rummen. Anledningen att vi uppgraderade oss var att deluxe-varianten var alldeles för liten för att hysa hela familjens packning, och sulkyn fick vi parkera inne på badrummet som däremot var rymligt. Executive-rummen var betydligt större med både walk-in closet och med separat badrum och toalett.
 
 
Mode Sathorn Hotel. Har det blivit mode med lila igen?
 
 
Mode Sathorn är med sina 38 våningar hyfsat högt. Vi bodde på våning 32 (deluxe) samt våning 24 (executive) och hade alltså skaplig utsikt. Dock så pågår ett bygge på granntomten och skymmer allt mer av utsikten österut (för tillfället så har de nått cirka våning 20).
 
 
Mode Sathorn exteriör, samt utsikt från 32:a respektive 24:e våningen.
 
 
På 38:e våningen så finns en takbar som har gjort tappra försök att vara trendig och attraktiv, med tillhörande dress code och wait to be seated, men har inte nått ända fram i mål. Jag tog hissen upp en kväll och läskade strupen med en mango mojito för 320 Baht ++ och blickade ut över Bangkoks kvällsljumma siluett. Baren var knappast överbefolkad om man säger så, och jag antar att bara hotellets gäster hittar hit. Mode Sathorn ligger ju på något trista Sathorn Road som namnet antyder, och nere på gatan är det inte mycket liv på kvällarna.
 
 
The Roof @38TH Bar, Mode Sathorn.
 
 
 
Deluxe-rummen var alltså små förutom badrummet som upptog halva totalutrymmet. Det finns ett litet skrivbord med en liten pall, men det var också allt. Badrummet har både dusch och ett badkar placerat mitt på golvet med utsikt mot staden, eller bygget bredvid om man bor på lägre våningar med fönster österut.
 
 
Deluxe på Mode Sathorn.
 
 
Executive-rummen var en helt annan upplevelse. Med sina 50 m² fanns det gott om utrymme att sprida ut sig på. Att uppgradera sig innebar däremot inga andra fördelar som man annars kan åtnjuta när man bokar ett bättre rum. Bokar man via hemsidan kan dock få vissa fördelar som sen utcheckning och rabatt på hotellets spa.
 
 
 
Rummen har utsikt mot två håll, stort skrivbord, avställningsytor, fåtölj och en slags divan vid fotändan på sängen. Separat inglasat badrum med både dusch och badkar, samt en onödigt stor toalett, och en hall där man kunde slänga in kläder, väskor och parkera sulkyn. Kanske onödigt stort rum om man hänger på stan hela dagarna och inte har barn med sig. För oss var det perfekt.
 
 
 
 
Sängarna var helt i världsklass och bland de bästa jag provat i Bangkok. Sköna kuddar och täcken. Rummets belysning kan man styra från en display bredvid sängen. Fyra olika standardlägen; sleep, night, welcome och bright. Wifi fungerade utmärkt med en inloggning som fungerade på hela hotellet och även en bit utanför. Bra TV-utbud med mest utländska kanaler med bra mottagning. Room service levererade som de skulle. Minibar med Chang och olika spritsorter, men inget jag nyttjade och kommer heller inte ihåg vad ölen kostade.
 
 
A room with a yoga view...
 
 
På bottenvåningen och en trappa upp finns en trevlig bistro som serverar både thai och farangkäk, och de har en specialare med egenkomponerade hamburgare och en annan med fyra miniburgare med lika många olika köttvarianter; nöt, fläsk, lamm och kyckling. Naturligtvis provade jag utbudet som var till belåtenhet.
 
 
 
 
 
 
Poolanläggningen på Mode Sathorn som är belägen på 11:e våningen har de lyckats bra med tycker jag. Poolen är inte jättestor men räcker till. Det finns både sittgrupper, solsängar och soffor att halvligga i. En bar finns placerad så att man når den från poolen också, men att ta cirka 300 Baht för en Chang som hälls upp i ett plastglas är på tok för mycket för att det ska bli njutbart. Att dricka öl ur ett tjockt plastglas har aldrig varit en höjdare. Det finns ett spa i anslutning som tyvärr aldrig blev av att prova, men där man kunde få två behandlingar till priset av en.
 
 
A pool with a view. Infinityvariant med utsikt mot BTS och Sathorn Road.
 
 
 
Frukosten serveras på 10:e våningen i en trevligt inredd lokal med bekväma stolar, men utan barnstolar vilket förvånar och enligt mig visar att de inte är ett hotell som vänder sig till barnfamiljer. Utbudet tycker jag var skapligt även om det saknas gott bröd, det fanns ett par olika sorter som inte imponerade trots att det var nybakat. Skinka i vattenbad fanns en morgon av fyra, men annars bara två olika medwurstvarianter. Ett par olika ostsorter. Äggstation med goda omeletter och några asiatiska alternativ. Frukter i olika varianter och flera juicer upphällda i snygga krus men av tetrasort. Gott kaffe med självpåfyllning. Allt som allt tycker jag ändå att det var en bra frukost.
 
 
 
      
 
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 5. Betyget gäller Executive
Sängar. 5. Kvalar lätt in på Topp 5 i Bangkok.
Frukost. 4. Trevlig lokal och rätt så bra utbud.
Läge. 4. Med BTS utanför entrén får det bli en fyra.
Utsikt. 4. Bra utsikt från typ 20:e våningen i nuläget.
 
 
Sammanfattningsvis så kan jag rekommendera det här hotellet. Jag tycker att det var bra service även om det inte riktigt kvalar in på topp 5-listan. Stort plus för sköna sängar. Litet minus för området, men går man norrut så är det inte långt till Silom som är betydligt livligare. Så har man ju som sagt BTS utanför dörren så det är ju lätt att ta sig vidare. Vi flyttade ju vidare en station till FuramaXclusive vid BTS Chong Nonsi och där finns ju ett betydligt större utbud och dit är det ju också gångavstånd (om man är svensk).
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0