* Skidåkning, Italien Champoluc, Hotel Breithorn

Champoluc 1 - Igenkänd i Aostadalen

 
 
-You look familiar. Did you stay in Cervinia last summer?
-Eh..yes?! How you know?
-I remember you. And your son.
-Yes, he is here too! Over there!
 
Det är sen kväll på Hotel Breithorn i Champoluc och vi håller på att stöka av incheckningen. Junior chillar i en av sofforna i lobbyn medan jag och alla andra springer fram och tillbaka med väskor och skidfodral.
 
Sarah delar ut rumsnycklarna med ett strålande leende, och visst tyckte jag att hon såg bekant ut också men viftade bort det med att "alla italienare ser väl likadana ut". Det är förresten riktiga nycklar och inte dessa anonyma plastkort som numera är allenarådande. Det mesta på Hotel Breithorn är genuint och rustikt och äkta ska det visa sig. Jag älskar hotellet från första stund.
 
Händelsen i Cervinia bubblar upp till ytan igen, på gott och ont, men det är glädjande att jag nu kommer få tillfälle att höra om uppföljningen och efterspelet. Jag hade tänkt ända sedan dess att jag skulle försöka kontakta vår favorit Tati som jobbade där, men har inte lyckats hitta henne på sociala medier. Hon grät när vi lämnade Cervinia och gav Junior en lång kram innan vi gick till bussen. Ja, det var med kluvna känslor som vi lämnade Italien i somras. Nu var vi tillbaka i Aostadalen men i en annan by, och ändå hade de koll på oss. Världen är liten.
 
 
 
 
Men nu var det snart midnatt och det var hög tid att kasta oss i säng. Vi var trötta efter en lång resdag, men ändå supertaggade på skidåkningen som väntade nästa morgon. Jag skulle få tillfälle att prata med Sarah en annan dag. Rummet är stort och påminner om estetiken på Great Northern i Twin Peaks. Här kan man sprida ut skidkläderna på golvet och ta några discosteg om man så önskar. När jag har förberett allt som går inför morgondagen så kraschar vi så fort huvudet nuddar kudden.
 
 
 
 
Fortsättning följer sporadiskt. Förhoppningsvis. Har haft skrivkramp länge men vill ändå få ner resan på pränt. Men ska snart iväg på nästa resa så kronologin kanske havererar.
 
/Ski you later...