Med barnvagn i Bangkok - del 2

Före resan var jag väldigt tveksam till att ta med en vagn till Thailand över huvud taget. Den lätta resesulkyn vi använt tidigare hade Junior egentligen växt ur redan året innan, så det var inget alternativ. Att förvänta sig att en fyraåring skulle kunna ta effektiva promenader utan protester var bara att glömma, så jag bestämde till slut att ta en större och bättre, men tyngre vagn. Det ångrar jag inte.
 
 
"Bangkok - City of Life". Rama 1 - Phayathai Road Intersection mellan MBK och Siam Discovery
 
 
Vagnen gör det inte bara smidigare att ta sig mellan A och B, den fungerar också som skugga och sovplats, man kan lägga och hänga saker i vagnen, men framför allt är det en skyddande zon. Man har full koll på var man har det lille monstret, och riskerar inga plötsliga språngmarscher ut i trafiken eller folkmassor. 
 
 
BTS Saphan Taksin. Saknar rulltrappa upp till spåret.
 
 
Enda gången det blir lite bökigt är när man kommer till BTS-stationer som inte har någon rulltrappa eller hiss. Det är fan i mig en gåta att inte det togs med i beräkningarna när man byggde skytrain-systemet. Bangkok är exkluderande och verkligen ingen stad för halta och lytta, och rullstolsburna. De flesta stationer har dock åtminstone en rulltrappa upp, antingen till första nivån där man köper biljett, och ibland upp till spåren också, men sällan ned till vägen igen. Ibland finns hiss. MRT-systemet (tunnelbanan) verkar i alla fall ha rulltrappa i båda riktningarna.
Det positiva är att en fyraåring klarar ju av att gå i trapporna, men när guldklimpen sover, ja då det blir det väldigt bökigt igen om man inte är två vuxna som kan bära hela ekipaget.
 
 
 
 
 
Trots att Bangkok är en megastad så tar man sig förvånansvärt snabbt och bra fram till fots om man nu pallar värmen och bor hyfsat centralt. Sista hotellet innan hemresan var Banyan Tree, varifrån vi tog en promenad genom Lumphini Park upp till Central World nära Siam (Karta längre ned). En sträcka på drygt tre ganska svettiga kilometer. I parken finns lekplatser, varaner och sådana där trampbåtar (om man nu pallar värmen...). Fjärde bilden nedan från Ratchadamri som är ytterst framkomlig som synes. Hiss upp till BTS-stationen med samma namn når man genom hotellet St: Regis.
 
 
 
 
Uppe vid korsningen Ratchadamri-Rama 1 börjar det bli ordentligt rörigt, men genom diverse köpcentrum tar man sig lätt upp till gångbroarna som löper över Rama 1 (typ Sukhumvit) långa sträckor.
 
 
 
 
Flodbåtarna är också ganska smidiga att transportera sig med. När vi bodde på resans första hotell Shangri-La så hade vi ju båtarna runt knuten så vi passade på att åka över till Bangkoks nyaste (och helt onödiga) shoppingcenter Icon Siam. Lätt att rulla på vagnen, och samtidigt fläktar det skönt på floden. För övrigt ett av Bangkoks billigaste transportmedel.
 
 
 
 
Trivia: H&M ser alltid till att få en ordentlig frontexponering i galleriorna. Men smakar det så kostar det. Vi får se hur länge det håller. Koncernen tappar väl marknaden till näthandeln vad jag förstått. Här på Icon Siam går det knappast att missa butiken, och på Terminal 21 så går rulltrappan bokstavligt talat rätt in i butiken.
 
 
Lättrullat på Icon Siam...
 
 
Förresten, mitt bästa stalltips på barn/barnvagnsvänligt hotell är nog Eastin Grand som har egen gångbro till BTS Surasak. Bara att kliva ur hissen och knata ut på perrongen.
 
 
Promenadtips (inte tipspromenad) i Bangkok...
 
 
Relaterade länkar: 
Med barn i Bangkok - del 2 (2018)
Med barn i Bangkok (2016) 
Med barnvagn i Bangkok (2015)