Lebua at State Tower / Tower Club at Lebua

Inlägget redigerat Nov -18. Jag har lagt till ett par foton och skrivit om texten lite.

 

Mitt självutnämnda uppdrag som hotelltestare har nu kommit till Lebua at State Tower / Tower Club at Lebua. Jag/vi har bott här vid två tillfällen (2012, 2013) och är det enda hotell i Bangkok förutom Aloft som jag bott på mer än en gång.

 

 

Lebua at State Tower. Hängmatta på 24:e våningen... 
 


Jag skrev tidigare några rader om Sirocco som är takbaren på Lebua. Det kan man läsa om man klickar på den här länken. Sirocco at Lebua 

Lebua är ett av de populäraste hotellvalen för svennar som vill kosta på sig ett lite finare boende när de kommer till Bangkok. De kör ofta, typ nästan jämt kampanjer och hamnar nästan alltid högst upp i rankingen på bokningssidorna Hotels och Agoda. När jag bokade så var det 57% rabatt och jag undrar om inte det egentligen är standardpriset numera. Man kanske ska invaggas i tron att man fått världens deal och så bokar man fort som attan för att inte bli utan. Men man behöver inte bli besviken. Jag tycker Lebua levererar. Ett standardrum bör kosta runt tusenlappen, och ca femtonhundra spänn för billigaste i Tower Club.

 

 

State Tower Bangkok 

 


Hotellet tar emot i en fin lobby med bugande dörrvakter i vita handskar. Klientelet verkade vara allt från kostymgubbar till white trash i Changlinne och flip flop. De senare blir naturligtvis inte insläppta uppe på Sirocco. Incheckningen har vid båda tillfällena tagit lite för lång tid och man har fått sitta och vänta i sofforna i lobbyn.

Jag hade bokat Lebua at State Tower (första besöket) men med min vanliga hotelltur så blev jag uppgraderad till Tower Club som ska föreställa lite exklusivare rum belägna högre upp i byggnaden. Rummen har förresten samma storlek (66 kvm) oavsett om man bokar Tower Club eller inte, så länge man väljer snikvarianten.

 

State Tower stod färdigt 2001 och är med sina 247 meter för nuvarande (nov -18) Bangkoks 8:e högsta byggnad. 

 


Rum.
Generösa utrymmen som synes, men inredningen börjar kännas lite daterad. Bekväm sittgrupp som inbjuder till förgrogg innan man besöker takbaren Sirocco eller annan nöjesinrättning i den stora Mangon.
Sängarna var sköna och kuddarna likaså, men knappast bäst i Bangkok. Sängkläder av egyptisk bomull.Att ett så högt hotell har balkonger hör till ovanligheterna. De brukar knappt ha öppningsbara vädringsfönster. Läs inlägget Sirocco där jag berättar mer om det. Kom ihåg att om ni har barn under 14 år med er så kommer de över huvud taget inte ens att låsa upp balkongen åt er.

 
Utsikt från 55:e våningen. Tower Club.


Utsikt från 55:e våningen. Tower Club.

 

 

Utsikt från 24:e våningen. Standardrum med flodvy. 

 Sirocco. Dress code: No trash packers.

Sirocco är som sagt Bangkoks kanske mest kända takbar och den verkar alltid bli välfylld tidigt. Bäst bilder får man ju i skymningen så kom i tid och vänta in solnedgången. Sittplatserna är få och priserna lika höga som hotellet, men utsikten mycket kompatibel med skrytbilder på sociala medier. Sitta får man ju så klart göra om man väljer att inmundiga sin middag här, men ta med hästhandlarlädret för det kommer inte bli en billig historia. Jag spanade lite i menyn av ren nyfikenhet och konstaterade att lite kaviar kostar en förmögenhet.


Utsikt mot staden.


Utsikt mot floden.

 

Ostron- och kaviarmeny

 

 

Frukost.

Frukostbuffén som serveras i Café Mozu står sig fortfarande som en av de bästa i Bangkok, eller kanske största åtminstone. Kom ihåg att Lebua är ett stort hotell med en jäkla massa rum och gäster så matsalen blir snart full av kreti och pleti som är och slafsar runt bland faten. Mitt vanliga stalltips är att hänga på låset när de öppnar för att åtnjuta en maxad frukostupplevelse i lugn och ro. 

 

 

Griljerad julskinka snabbt upphettad över öppen eld.
 Stort urval av bröd som de rostar snabbt i vedeldad ugn.

 Med skånsk senap blev ju detta en himmelsk combo.

 
Massa juicer, men ingen lika god som den vi gjorde själva på Nature House.

 Alla hotell med med självaktning serverar så klart sushi på frukostbuffén.
Man kan sitta både inne i AC:n eller ute vid poolen.

 

 

Poolen som är belägen intill Café Mozu tycker jag lämnar en del övrigt att önska. Den vetter mot öster och har sol bara några timmar på morgonen. Vidare finns endast ett fåtal solsängar och räcker knappast till de gäster som ändå letar sig hit. Vill man ha ett lyxhotell med bra pool så kan jag hellre rekommendera Centara Grand at Central World som också har en minst lika bra takbar som Sirocco, om inte bättre.

 

 

En kväll provade jag maten i Café Mozu som förvandlas till À la carte-restaurang efter frukosten stängt, och det var en betydligt lugnare tillställning än morgonens hysteri. Jag var i det närmaste ensam i restaurangen och fick superservice av personalen. Och ja, det var väl gott och så, och mysigt, men upplevelsen kanske inte stod i paritet med priset även om det är avsevärt billigare att dinera här jämfört med uppe på takvåningen.

 

 

Café Mozu, Lebua at Sate Tower.
 
 

Lebua ligger ju längst ner på promenadvänliga Silom Road nära flodbåtarna och skytrain som går från BTS Saphan Taksin. Närmaste köpcentrum är Robinson där man kan hitta det mesta man behöver (När vi bodde på Lebua andra gången hittade vi t.ex. våra förlovningsringar där..). Gillar man att promenera kan man knata hela Silom upp till BTS Sala Daeng där det är lite mera fart och fläkt om man säger så.

 

 

Sammanfattningsvis så är Lebua ett bra prisvärt hotell med stora rum. Kan tycka att balkongerna är något överskattade, det saknas sittmöbler och det surrar från AC-anläggningen och stadens larm letar sig också upp (beroende på vilken våning man bor). Även om det blir nästan full pott utifrån kriterierna så finns det bättre hotell som lämnar en angenämare eftersmak. Starkaste kortet är nog utsikten från Sirocco. Är man ute efter en mera påtaglig känsla av lyx så kan jag hellre rekommendera The Sukhothai eller Anantara Siam.

 


Sammanfattning Betyg:
Rum. 5.
Rymliga och mysiga. Badrummen har både badkar och dusch.
Sängar. 5. Även om betyget är svagt.
Frukost. 5. Solklar sådan. Dessutom så fick man en hel kanna kaffe på bordet.
Läge. 4. Längst ner på Silom nära floden. Ok gångavstånd till BTS Saphan Taksin.
Utsikt. 5. När man bokar så väljer man stadsvy eller flodvy och det är en liten prisskillnad där.Trackback
RSS 2.0