Restaurangtips Klong Nin

Här är några tips på restauranger på Klong Nin Beach. Det har tillkommit några nya på sistone och jag har lyft ut de andra från inlägget Restaurangtips Ko Lanta och lagt in dem här istället så att det blir lite mera lättöverskådligt.
 
 
Richey Bar & Restaurant är ett populärt ställe med ett gäng bord på stranden, men även med en innedel. Seafood och grillat är deras grej så menyn sticker väl inte ut så mycket jämfört med konkurrenterna på Klong Nin. Värt att notera är att detta är ett av få buddhisthak på den här strandremsan vilket bland annat gör att det inte blir så krångligt med separata bar- och matnotor som annars kan vara fallet på vissa musserestauranger.
 
Breakfast at Richey's (2014)
 
Vi har varit hit några gånger under årens lopp med varierad grad av tillfredsställelse. Hel fisk i olika former har alltid varit bra, men jag tycker att deras revbensspjäll har varit lite tråkiga då de skär isär dem innan grillning vilket riskerar att de lätt blir lite för torra. Jag gillar stämningen här som är avslappnad och skön, men ibland har man fått vänta lite för länge på maten kanske, men då har man kunnat trösta sig med kalla Chang. 
 
 
 
Jag fick några bilder av min restaurangtestarkollega som varit där och testat lite olika rätter i dagarna. Det mesta var bra förutom den grillade makrillen som fick gå på retur in i köket två gånger. Under högsäsong gäller det att vara här i tid om man vill ha ett bord på stranden för det är trots allt ett populärt ställe. Ibland ligger majaröken tät här också. 
 
  
4 x foto: Nik M
 
----------
 
 
Cook Kai är det ställe som jag ätit på allra flest gånger, (inte bara för att det var min närmsta granne när jag drev Nature House) och då spicy beef salad i synnerhet, gärna med garlic bread och två kalla Chang. Deras morning glory (pak bung fai deang) som inte finns på menyn men som serveras gratis som förrätt ibland håller också världsklass. Tidigare den enda restaurangen som lyckats dra folk på Klong Nin som inte ligger på strandsidan. Cook Kai öppnade förra säsongen en till restaurang på vägen mellan Long Beach och Klong Dao. Båda restaurangerna är ganska stora och byggda i bambu och har en ganska skön thaikänsla.
 
EDIT: Jag tyckte att de tappat det lite den här säsongen (dec -17), jag provade min paradrätt spicy beef salad och vitlöksbröd vid två tillfällen, men blev inte alls imponerad. Man får hoppas att det bara var en tillfällig formsvacka. Changen smakade dock som den skulle.
 
EDIT 2: Dec -19. Restaurangen såld. Läs mer här.
 
 
Cook Kai, Klong Nin Beach (dec -17). Spicy beef salad, Larb moo, Moo ded diao, garlic bread.
 
 
Chinese morning glory, spicy beef salad
 
 
 
 
---------
 
EDIT Okt -18: Yang Garden har flyttat från Klong Nin till Long Beach.
 
Yang Garden. Jag insåg att Nr 1 på Tripadvisor bara låg ett Changkast från vårat blåa hus på Klong Nin och bestämde mig för att pliktskyldigt avlägga visit en kväll när mitt resesällskap redan var mätta och nöjda av gatumaten. Här inser man också kraften hos TA och digitala omdömen. Yang Garden är knappast ett ställe som man råkar hitta av en slump. Det ligger väl gömt en liten bit in på en grusväg på uppsidan av vägen. Proffsig personal som blivit drillade, det märks. De kan engelska och är serviceinriktade. Restaurangen är ganska stor och var mer än halvfull när jag var dit, men maten kom snabbt. Enkel meny med få huvudrätter där man väljer till side orders, och är man osäker vad som passar så får man tips av personalen som kan sin meny. Och ja, allt var smällgott.
 
 
Yang Garden. Grilled duck breast, truffle and potato puree, spicy mango and tomato salad.
 
 
 
Fick ett par bilder till av Nik som var där och provade ett par andra rätter.
 
 
Australian grass fed beef cured in dark beer &  Rolled porkbelly BBQ for 8 hr. (2 x Foto: Nik M)
 
---------
 
EDIT Dec -19: Restaurangen flyttat till Long Beach, granne med Yang Garden.
 
Shanti Shanti har funnits några år nu och har stadigt haft hög ranking på TA. Jag har inte provat maten själv men fick precis en rapport från min restaurangtestarkollega som är på plats nu. Stället serverar farangmat och drivs av fransman som himlar med ögonen om man kommer ensam och upptar ett helt bord. Restaurangen är inte stor och jag antar att han vill utnyttja platserna maximalt, men det ursäktar knappast bemötandet. Om man kan bortse från den detaljen så får man åtminstone bra mat här. Kollegan testade burgaren som var så god att det resulterade med ännu ett besök, trots himlandet med ögonen. Shanti Shanti ligger på uppsidan av vägen precis vid infarten mot Yang Garden. 
 
 
Hamburger à la Shanti Shanti.
 
---------
 
 
Lanta Miami tycker jag är en av de mysigare restaurangerna på Klong Nins strandremsa. Ligger lummigt i skuggan under träden med sand mellan tårna. Menyn erbjuder hela paketet med seafood, grillat, thailändskt, farang, pizza osv. Jag kan inte påstå att det är något som sticker ut speciellt som jag kan rekommendera. Som de flesta restauranger som är anslutna till en resort så blir det kanske lite slätstruket och turistanpassat eftersom det är hotellverksamheten som är deras huvudsyssla. Restaurangerna blir egentligen bara en serviceverksamhet eller bisyssla. Miami går man till för att det är mysigt och soft att sitta där, och maten är för det mesta helt okej. Notera att det är separata bar- och matnotor här. Öppet hela dagen och man så klart även äta frukost här, vilket vi gjorde varje dag när vi bodde på Lanta Intanin lite längre bort (samma ägare men när vi bodde på nybyggda Intanin så fanns ingen restaurang så då fick man kuponger till Miami).
 
 
Lanta Miami
 
 
---------
 
Uppdateras inom kort med fler restauranger... 
 
---------
 
 
 
#1 - - Anonym:

Har din restaurangtestarkollega någon egen blogg?

Svar: Nä, han gillar bara att äta.
Taste like chicken

#2 - - Anonym:

Haha🍖🍔