Siam for Dummies

Siam får väl räknas som det mest centrala området i Bangkok. Här finns de flesta stora shoppinggallerior och en hel del lyxhotell. Har man fobi för stora folksamlingar så ska man nog undvika det här området, i synnerhet under rusningen. Här ser man inte mycket av det gamla Bangkok utan det påminner om vilken modern storstad som helst. På BTS Siam byter man också mellan de båda skytrain-linjerna.
 
 
 
 
I galleriorna finns mängder med matställen och det är främsta orsaken till att vi brukar bo i de här krokarna nuförtiden. På Central World finns också en kids floor som passar barn i alla åldrar, och efter att junior kom till världen har vi uteslutande bott i det här området och på Sathorn Road. Det är också ganska tätt mellan BTS-stationerna så man behöver sällan gå längre sträckor, vilket är en nog så viktig aspekt då man blir genomsvettig av bara små ansträngningar i världens hetaste huvudstad.
 
 
 
 
 
 
Svart: Flashiga gallerior. Inringat t.v. Siam Discovery, Siam Center och Siam Paragon. Här finns allt, och förutom shopping och mat så hittar man även Sea Life Bangkok Ocean World i bottenplanet på Paragon.
Inringat t.h. Centrala Bangkoks största galleria Central World, så stort att man ofta går vilse. Här finns också hockeyrink och snygga takbaren Red Sky (länk längre ned) som är betydligt mer avslappnad och prisvärd än stadens mest kända takbar Sirocco.
 
 
Orange: Siam Square som egentligen inte är ett torg utan flera kvarter med små butiker och allt annat tjafs som finns i en stad. Om man verkligen vill bo mitt i smeten så finns hotellet Novotel här som verkar ha skaplig standard. Förutom massa thairestauranger och kedjor så kan man få sig en hamburgare som kostar mer än den smakar på Hard Rock Café också. 
 
Gul: MBK Center, svenne banan-favoriten och stället alla shoppar på inför hemresan. Här finns både äkta varor och billiga kopior. Kläder, skor och elektronik,och så klart en food court, bowlingbana och mer därtill. Har man en trasig telefon är det hit man går för att fixa. Ett hotell, Pathumwan Princess finns inrymt i södra delen och passar alla shopaholics som inte vill förflytta sig för långt mellan shoppingrundorna. Direktaccess från BTS National Stadium.
 
 
 
Grön: Siam Family Dental Clinic. Den lilla ringen till höger om MBK, där finns en bra tandläkare som jag besökt vid tre tillfällen. Priserna cirka en femtedel mot Sverige. Mer info i det här inlägget Tandläkare i Bangkok.
 
 
Lila: Kanalbåt och genväg till Khao San Road. Det innefattar också en svettig promenad sista biten. Ta sikte på skyltarna mot Jim Thompson House (som för övrigt är sevärt) så kan man hoppa på båten i närheten. En kul grej om inte annat.
 
 
Blå: Promenad eller BTS mot Sukhumvit, som egentligen är samma gata men byter namn ungefär vid Nana, och fortsätter faktiskt hela vägen till Kambodja.
 
Röd: Här hittar man flashiga hotell, och området i stora röda ringen är det faktiskt ganska lugnt trots närheten till hysterin kring Siam. Det är perfekt att bo här med barn då man kan ta små promenader på tvärgatorna, men ändå ha gångavstånd till Central World där vi ofta äter. Jag tycker att det här området kanske är Bangkoks bästa då man också når båda BTS-linjerna med en kort promenad. BTS Ratchadamri för Silom Line, och BTS Chit Lom för Sukhumvit Line.
 
Testade hotell över och runt hela kartområdet representerade nedan. Listade efter betyg.
 
Anantara Siam Etta på totala topplistan.
Hansar Bangkok Ett av mina absoluta favorithotell i Bangkok.
Hotel Muse Antagligen snyggaste dekoren och Bangkoks skönaste sängar.
Renaissance Bangkok Ratchaprasong Hotel Bäst på servicen. Bra läge.
Centara Grand at Central World Takbaren Red Sky och hiss ner till Central World. Bästa poolen.
Courtyard by Marriot Bangkok Prisvärt hotell med Chang på fat.
Urbana Langsuan Högt med takpool. Stora rum men opersonligt hotell.
 
Utanför kartan.
Baiyoke Sky Hotel Thailands högsta men överskattat.
VIE Hotel Ett av Bangkoks mest prisvärda lyxhotell. BTS Ratchathewi.
The Sukosol Perfekt läge bredvid Airport Link och BTS Phaya Thai.
 
Större karta
 
  
 
 
Sidan kan komma att uppdateras...