Hotellbluffen - del 3

Jag stör mig allt mer på bokningjättarnas bluffkampanjer där det utlovas stora rabatter. Varje vecka kommer nyhetsbrev om diverse kampanjer och superreor från Hotels och Booking där jag är medlem. Agoda är en annan jätte som antagligen har samma upplägg.
 
Jag har klickat mig fram och tagit skärmdumpar på detta enastående erbjudande för att se hur det verkligen förhåller sig.
 
 
 
 
Den här gången har jag synat Hotels senaste rea som bl.a. har med resorten Pakasai i Ao Nang i sin kampanj.
 
 
 
 
 
Provbokningen jag gjorde gäller 1 November 2017. Påståendet om upp till 55% rabatt är en direkt lögn, och i mina ögon falsk marknadsföring och föremål för granskning.
 
 
 
 
Här gäller det tydligen att passa på...
 
 
Här nedan syns det som kan uppfattas som den enastående superrabatten, men som egentligen ligger ganska nära det korrekta priset. Det överstrukna (påhittade) priset förstärker så klart illusionen om att man här kan göra ett riktigt klipp.
 
Jag har valt att omvandla priset till Baht för att enklare kunna jämföra priserna med Pakasai's egna hemsida
 
 
 
För ordningens skull har jag gjort jämförelser på resortens enklaste respektive lyxigaste rum, både som inloggad medlem och icke registrerad bokare på Hotels, samt på resortens egna hemsida. Det finns några intressanta prisskillnader, dock ej några utlovade 50-55 % vilket hela den här Sverker Olofsson-spaningen handlar om.
 
 
Superior Grand Room. Enklaste rummet inklusive frukost.
 
Billigast blir det som inloggad medlem hos Hotels. 1890 THB.
 
 
 
Pakasai hemsida. 2100 THB.
 
 
Icke registrerad hos Hotels. 2520 THB.
 
 
Som bäst får man alltså 10% rabatt som medlem jämfört med att boka direkt hos Pakasai.
 
 
 
Om man nu jämför priserna på det lyxigaste rummet så kan man notera en markant skillnad om väljer att boka direkt med Pakasai.
 
Grand Ocean Chalet Suite. Inklusive frukost.
 
Billigast. Pakasai hemsida. 4750 THB.
 
 
Inloggad medlem hos Hotels. 5850 THB.
Här blir det alltså ca 23% dyrare.
 
 
Icke registrerad hos Hotels. 7800 THB. 
Och här ca 64% dyrare jämfört med att boka direkt med hemsidan. Värt att notera är även det överstrukna priset på 13 000 THB, en påhittad summa som alltså ligger nästan tre gånger högre än det egentliga priset.
 
 
Så konklusionen av allt detta är att:
 
1. Superreorna existerar egentligen inte.
 
2. Jämför alltid priserna med hotellens egna hemsidor.
 
3. Det lönar sig trots allt ibland att vara medlem hon någon av bokningsjättarna då man kan ta del av rabattkoder (oftast 10%), och som i Hotel's fall att man samlar tio hotellnätter så får man en frinatt baserat på ett snittpris från de tio senast bokade, men dock bara på de bokningar man gjort utan att använda en rabattkod.
Bokningssidornas starkaste kort är väl annars att det är så lätt att boka om man är medlem. Alla personuppgifter ligger där redan så det är bara att logga in, välja hotell och betala, så har man bekräftelsen på mail direkt.
  
4. Det kan absolut vara en fördel att boka direkt genom hotellen, i synnerhet om man stannar flera nätter, då man kan få ta del av vissa förmåner som t.ex hämtning på flygplats, gratis tvätt eller spa-behandlingar osv. Eventuellt också fria uppgraderingar när man väl är på plats om det bokade rummet inte är färdigstädat.
 
 
 
Relaterade länkar:
Hotellbluffen - del 1
Hotellbluffen - del 2 
  
 
En sak till. Ibland ser man att folk ondgör sig över bokningssidorna när det skiter sig, vilket oftast är fel. Om det är fullbelagt eller om man inte får det rum man bokat eller vad det nu kan handla om som skapar gråt och tandagnisslan så är det nästan alltid HOTELLET som klantat sig och inte bokningssidan. Samma omvänt, om man råkar få en svit fast man bokat budgetrummet så är det hotellets förtjänst och inte bokningssidans...