Bangkok Hotell 2013 hotel muse, langsuan, muse, speakeasy

Hotel Muse

Hotel Muse är en orgie i vintage/retro/boutique och antagligen Bangkoks mest stilfulla designhotell. De har sannerligen träffat rätt och inte en endaste detalj har lämnats åt slumpen. Hela hotellet är en fest för ögat och jag tvekade inte en sekund när jag såg att de tillfälligt sänkte priset i mitten på september. Dessutom så ligger Hotel Muse bara ett stenkast från Hansar som vi för tillfället bodde på. Trots att Muse har alla förutsättningar för att toppa listan för bästa hotellupplevelsen i Bangkok så räcker de inte ända fram. Det är något som inte stämmer med det här hotellet.
 
 
     
 
Man får verkligen en wow-känsla när man kommer till Muse och kollar runt i lobbyn, restaurangerna och inte minst rummen. Tyvärr så har bara hälften av personalen gått charmkursen och det började redan vid incheckningen när jag välvilligt delade med mig av min begeistring till receptionisten. "I really love this vintage style..", tyckte jag. "Boutique!" svarade hon kort och torrt utan att möta min blick. Ok, fattar. Hon tyckte nog hon var coolast i Bangkok när hon satt där. Jag svepte de fyra shotsen som ställts framför oss.
Är det något som drar ned stämningen så är det när folk i serviceyrken som inte förstår att vara service minded, särskilt när man betalat lite extra för att få det där lilla extra. 
 
 
 
Rummen är fantastiskt vackert inredda och man känner sig ungefär som Den store Gatsby när man bor här. Hela hotellet andas lyxigt 30-tal, åtminstone inbillar jag mig att det kunde vara så på den tiden, och man misstänker att det ska finnas någon dold svartklubb under valven i källaren, och döm om min förtjusning när Hjärter dam lutar sig mot ett mörkt väggparti på översta våningen och en lönndörr glider upp och blottlägger en smal trappa som leder upp till en dold loungebar uppe på taket.
 
Rummen.
 
 
  
 
Av alla hotell jag hittills testat i Bangkok så kammar Hotel Muse hem förstaplatsen vad gäller skönaste sängar. Bara Park Hyatt i Tokyo kan utmana Muse, och bor man här finns ingen anledning att kliva ur sängen, man kan stanna hela dagen inlindad i de supersköna täckena och kuddarna utan att behöva be om ursäkt för sig. Det är bara ringa room service var fjärde timme så klarar man sig. Bra wifi som är gratis i alla utrymmen har de också, även om det inte framgår av bokningssidan. Vill man sträcka på benen lite så kan man resa på sig och gå och lägga sig i divanen istället och kolla på utsikten.
 
   
 
Kolla in detaljerna på badrummet. Lejontassar på badkaret, dekoreringen i handfatet, M:et i golvet i duschen. Som vanligt så finns ju glasväggen där, men för den noggranne och känslige finns ett elstyrt jalusi att dra ned
 
 
 
Hotel Muse har en trendig och välbesökt Hi-So style takbar som heter Speakeasy som vi kollade in en kväll. I anslutning finns även ett coolt cigar smoking room med ännu coolare rökrockar/kavajer till utlåning. Ibland är det så jäkla synd att jag inte är rökare. Det är också här lönndörren finns, som jag nämnde tidigare. Tyvärr hade jag bara mobilkameran med mig på den här resan så mörkerbilderna blir bara skit som ni kanske ser. Den snygga cigarrumsbilden är stulen.
 
 
 
Naturligtvis finns även en pool på Muse. Den är inte så stor och det är begränsat med stolar, men vi provade att ta ett dopp här. Jag noterar en liten detaljmiss i det för övrigt genomtänkta hotellet. Jag beställer en drink som tyvärr serveras i plastglas. Alltså jag fattar ju att det är för att de inte vill riskera glaskross, men jag anser det här vara en generaltabbe. För det första är det jävligt äckligt att dricka cocktail ur formgjuten hårdplast och betalar man över 400 baht så vill man ha ett riktigt glas. Det var i alla fall duktigt med sprit i drinken Mused som jag beställde.
 
Försöker se cool ut i poolen. Vårat tidigare hotell Hansar i bakgrunden.
 
 
 
Här fanns även små omklädningsrum med bastu och här skedde en miss till när Hjärter dams klänning försvann och personalen stod som oproffsiga frågetecken och inte visste hur de skulle bete sig. Till slut kom någon överordnad och redde ut situationen på ett proffsigt sätt. Någon städerska hade kastat iväg klänningen med badlakanen medan hon satt i bastun så hon hade fått låna badrocken av en annan gäst på hotellet så att personalen kunde kontaktas. Under tiden hade jag själv gjort mitt bästa för att bräcka en annan farang i bastun genom att skopa mer och mer vatten över de heta stenarna. Jag vann.
 
 
 
I källarvåningen på Muse finns en prisbelönt italiensk restaurang med mycket karaktär. Där serveras bl.a en Söndagsbrunch för 1900++ Baht om man vill ha alternativet free flow italian wines & cocktails. (jag kommer inte helt osökt att tänka på champagnebrunchen på Intercontinental i Phnom Penh när jag skriver detta..). Snikvarianten med free flow läsk kostar 1500++, där plus plus betyder att moms 7% och service charge 10% tillkommer.
 
 
Vi (jag) gjorde den riktigt snåla varianten genom att provsmaka ett glas vitt gratis och sedan gå och käka frukost runt hörnet på det riktigt trevliga stället Crepes & Co, som dessutom belönades med ett omdöme på Tripadvisor. Men jag hade nog gärna provat brunchen under andra förutsättningar ska jag medge. Den såg förbannat delikat ut.
 
 
Gratis är godast...
 
 
 
Naturligtvis så finns ju också en vanlig frukostbuffé på Hotel Muse men går inte att boka i något rumsalternativ, utan måste köpas till på plats. Vi blev upplysta om priset när vi checkade in och av den hisnande summan 700++ (819 THB) så antog jag att det skulle vara något alldeles extra, en riktig wow-frukost. Den andra morgonen hade Hjärter dam klivit upp tidigt för att åka upp till Chaeng Wattana för att få några dokument översatta och stämplade inför våran vigsel, och jag tog således chansen att ensam frossa i läckerheterna eftersom hon ändå inte är någon frukostmänniska och skulle aldrig drömma om att lägga en sådan summa på "dagens viktigaste mål" som vi i Sverige mer än gärna myndigt förklarar för våran omgivning. Jag tog hissen upp och slog en lov runt buffén och konstaterade att detta var ett slap in the face och ett hån för en gäst som betalat över 800 baht och förväntar sig ett halleluja moment vid frukostbordet. Det var inte ens värt att ta en bild. Jag tog hissen ner igen och gick ut på gatan och tog en kaffe och skinkmacka på ett närbeläget fik då Crepes & Co inte öppnat ännu.
 
Vi hade planerat att stanna en natt till på Muse, men de höjde priset med en tusing så vi flyttade in på grannhotellet Urbana Langsuan istället och det blir nästa recension här på kycklingbloggen.
 
Bangkoks roligaste adress? haha / hahaha...
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 5. Lagom rymliga med en känsla av lyx och flärd från en svunnen tid.
Sängar. 5. Hittills bäst i Bangkok.
Frukost. -. Oprövat men orimligt dyrt.
Läge. 4. På trevliga Soi Langsuan, men avståndet till BTS Chitlom drar ner betyget.
Utsikt. 4. Bangkoks stadsbild och parken runt amerikanska ambassaden.
 
Sammanfattningsvis så kan jag absolut rekommendera att prova ett par nätter här. Hotellet är en designmässig fullträff och är en av Bangkoks intressantaste hotell. Delar av personalen borde dock jobba lite på charmen och servicebiten så att de matchar bättre in i hotellets koncept. Skicka dem till Hansar på ett studiebesök kanske. 
 
 

Visa större karta
#1 - - Friström:

King

#2 - - Jan källman:

Bra analys!

Svar: Tackar. Och tack för tipset om det här hotellet.
Taste like chicken