Bangkok Hotell 2013 MBK, S31, VIE hotel, YTSB, bangkok, bangkok hotell, bts ratchathewi, hansar bangkok, mbk, mgallery collection, muse, siam, siam discovery, taste like chicken, vie bar, yellow tail sushi bar

VIE Hotel

VIE Hotel är nog ett av Bangkoks mest prisvärda femstjärniga hotell och ingår i kedjan MGallery Collection precis som Muse som vi bodde på en månad tidigare. Vi kom hit en tidig morgon efter att vi lämnat Amata City någon timme före soluppgången. Jag hade redan innan hoppats på att vi skulle bli uppgraderade till ett bättre rum utan kostnad - som man ibland blir på femstjärniga hotell - eftersom vi kom tidigt, och jag misstänkte att standardrummen skulle vara fullbokade och inga rum städade ännu. Detta var en korrekt analys förutom att vi blev erbjudna ett annat rum mot en smärre merkostnad. Vi tackade dock nej till detta och slog ihjäl några timmar på närbelägna svenne banan-shoppingcentret MBK istället. Värt att notera är att vi bokade rummet utan frukostalternativet inbakat, vilket blev några hundra baht billigare när man istället köpte till frukostbuffén vid incheckningen (500 baht p/p och natt).
 
 
 
 
Genomgående så var det trevlig och engelskspråkig personal som hälsade oss välkomna i den mysiga lobbyn med tillhörande lounge. Vi mottogs med välkomstdrinkar som jag ensam förbarmade mig över då Hjärter Dam brukar avstå dessa om hon misstänker att de innehåller alkohol. Dessvärre så var det bara någon sötsliskig färgämnesjuice som serverades.
 
 
 
 
 
Rummen är stora med gigantiska sängar, ca 2,5 meter breda, (något jag bara sett på S31 Sukhumvit Hotel tidigare) och med väl tilltagna badrum med både dusch och badkar och alla tänkbara tillbehör. Minibar med öl, sprit och till och med en flaska Moet & Chandon (0,5 l) för ca 2500 baht om jag inte minns fel. En liten detalj som förundrade mig var att fönsterna var skymda av ett fastmonterat snedställt träjalusi som inte gick att justera. Därtill var själva glaset belagt med en finmaskig solfilm av samma typ som sitter på rutorna i himmelståget, vilket gjorde utsikten i det närmaste obefintlig. Vårat fönster vette annars söderut mot MBK-hållet. Kanske vill de inte att man ska se den öde rivningstomten som ligger intill hotellet. Men jag antar att någon investerare snart köper loss den tomten och smäller upp ännu ett onödigt condokomplex på den redan överhettade bostadsmarknaden i Bangkok och därmed ändå ödelägger framtida panoramavyer från VIE Hotel.
 
 
 
 
Ett par fåtöljer som i ärlighetens namn inte är så bekväma pryder rummet också, och tjänade sitt syfte bäst som viloplats för shoppingpåsarna från MBK. Rummen och resten av hotellet har fritt wifi överallt, och utan krångliga lösenord. VIE har fattat grejen att Internet är ingen hemlig sekt utan en mänsklig rättighet som ska vara enkel, gratis och lättillgänglig. (Inte som den där idioten inne på Kodak på Lanta som absolut inte vill ge mig lösenordet till hennes wifi trots att det skulle betyda att jag skulle komma åt några bilder från min mail som jag ville skriva ut på fotopapper och betala henne för. Ibland blir man helt galen i det här landet.)
 
 
        
   
 
 
VIE Hotel har så klart en pool också, den ligger på taket i en separat byggnad och nås bäst genom en gångbro från huvudbyggnaden. Placerad i rätt väderstreck som ger solen hela dagen. Ena kortsidan som består av en decimetertjock glasruta vetter ut mot vägen och himmelståget. Ganska effektfullt hade det nog varit om man haft ett cyklop med sig. Plikttrogen som jag är mitt uppdrag som hotelltestare så provade jag en poolburgare och ett par drinkar här. Changen smakade som vanligt trots det höga priset. Trevlig personal här också ska tilläggas.
 
 
 
 
 
 
En trappa ner i poolbyggnaden finns också den designmässiga fullträffen men tyvärr tomma baren VIE Bar, samt japanska restaurangen Yellow Tail Sushi Bar (YTSB) som är snygg, dyr och nästan folktom, trots att det är en kändiskock med fina medaljer som driver den. Möjligt att vi kom för tidigt när vi kikade in här och det annars är fullsatt. Bilderna i menyn såg fina ut men priserna skrämde oss lite (båda hade nog upplevelsen från Suikin i färskt minne, Gifta på Låtsas ) samt att en uppnosig farangservitris hängde över axeln och stressade oss när vi stod och studerade menyn. Det var våran sista kväll i Thailand innan hemresan till Sverige och jag ville inte gå därifrån fattig och hungrig, så vi ursäktade oss och drog en vals om att vi inte visste att det var en japansk restaurang. Vi tog hissen ner på gatan och styrde våra steg mot Siam Discovery istället.
 
 
VIE Bar med coola golvlampor. Var sitter lysknappen?
 
 
Efter en rad halvtaskiga frukostbufféer på diverse hotell så var det en kulinarisk dröm att komma till VIE. Inte sedan vi bodde på Hansar så har jag fått en så positiv frukostupplevelse. Trevlig lokal i varma färger och hyfsat alert personal. Grundregeln är som alltid att komma tidigt innan kreti och pleti har varit och stökat till bland faten. Här fanns dagsfärskt bröd i olika varianter och intressanta ostar. Kaffe serveras till bordet och man kan även beställa cappucino och andra sorter som dekoreras med hotellets logga. Värt att notera att det saknades sushi, det var inget jag såg i alla fall. Trots detta blir det full pott för frukosten på VIE Hotel. Atmosfären i lokalen är trivsam och man sitter gärna kvar en stund. En kul detalj är att på varje bord står ett glas med en guppy i, och kineserna som satt på bordet bredvid verkade inte förstå om det var en dekoration eller en efterrätt. Möjligt att de gick på det senaste.
 
 
 
 
 
 
VIE Hotel ligger ett stenkast från BTS Ratchathewi och en kort promenad från de stora köptemplen MBK, Siam Discovery, Siam Center, Siam Paragon osv, och även Jim Thompson House som var den enda riktiga turistpryl som vi gjorde i Bangkok, och jag kanske skriver en grej om det längre fram.
 
 
    
V(ie) som i Victory, BTS Ratchathewi, poolhäng med Chang, samt VIE sett från Siam Discovery.
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 4. Rymliga och hemtrevliga. Saknar möjligtvis en soffa.
Sängar. 4. Starkt betyg, men endast två kuddar i den enorma sängen är snålt. 
Frukost. 5. Det får en femma trots att sushin saknades.
Läge. 4. Det kanske är snålt, men jag saknar lite mer utbud i direkt anslutning. Tuk tuk-service till Siam finns förresten. En femma för närheten till BTS.
Utsikt. 3. Beror på på vilken våning och väderstreck man har rummet försås. Problemet här är också att man knappt kan se ut genom fönstren.
 
Helheten av VIE är ändå oerhört positivt och jag absolut rekommendera att bo här. Det är prisvärt, nära till shopping och framför allt är det bra service, åtminstone av stordelen av personalen, det är i alla fall ingen som har problem med attityden. Värt att tillägga är att det kan löna sig att titta på deras egna hemsida vad gäller kampanjer. När vi bodde där fick man tredje natten gratis om man bokade två nätter, samt att det kan bli billigare om man köper frukosten separat.
 
 

Visa större karta
#1 - - Anonym:

Som Bangkokälskare så tycker jag de är kanon med alla hotellrecensioner.
Tips: testa Eastin Grand hotel sathorn, ligger lite off men de är när chao praya om man har ärenden där.
Fräscha rum med bra utsikt, och en infinitypool med tillhörande relaxing på vån 14, dock dyker inte solen upp förtenning kl 13.
Hör kan du testa en av Bangkoks( ?) i mitt tycke bästa burgare från den italienska resturanger som ligger på samma våning och som ansvarar för bar-käket.
Den va gjort på wagyubeef och priset 495 thb skrämde mig lite men, OJ!
Frukosten är bra men inte topp, saknas utbud på ostar. Plus dock för nudelsoppstation och riktigt kaffe som de fyller på vid borden.
Ligger perfekt i anslutning till skytrain med. /Robert

Svar: Kul att du gillar recensionerna. Ska ta en kik på Eastin Grand, jag känner inte igen namnet nu men ser det intressant ut så kanske det blir ett test vid nästa tripp till Thailand. Förresten, prova burgarna på Hyde & Seek.
Taste like chicken

#2 - - Frallan:

Kul att du gillar recensionerna. Ska ta en kik på Eastin Grand, jag känner inte igen namnet nu men ser det intressant ut så kanske det blir ett test vid nästa tripp till Thailand. Förresten, prova burgarna på Hyde & Seek.

#3 - - Anonym:

Tror de slog upp portarna 2012 så de år nytt. Ska ligga en populär kinesisk resturang i hotellet som ska va bra, om man nu gillar det.
Tack för Hyde&seek tipset. Har du inte testat firehouse på soi 11 ( sukkan) så gör det, lite mysigt ställe inrett som en amerikanskt brandstation. Keep up the good work !

#4 - - Frallan:

Firehouse ligger bredvid Apoteka har jag för mig, jag har inte provat men bara hört gott om stället. Ett annat tips om man gillar coola ställen är Iron Fairies på Soi Thonglo. Jag har skrivit om det här. http://tastelikechicken.se/2012/october/iron-fairies.html