* Skidåkning, Österrike Bad Gastein, restauranger

Restaurangtips i Bad Gastein

 
Här kommer några tips på restauranger i Bad Gastein. En charmig sak jag noterade nere i byn var att det nästan överallt fanns skidställ utanför matställena och butikerna. Det är fullt normalt att gå direkt från backen in på första bästa ställe och sitta där med pjäxorna på sig och ta en matbit och/eller första after ski-ölen.
 
Weitmoser Schlossalm. Fint belägen mitt i backen.
 
---
 
Orania Stuberl
 
Det här är restaurangen som tillhör hotellet Goethehof som jag alltså bodde på. Recension om hotellet kommer i ett annat inlägg. Orania Stuberl är en gemytlig och mysig restaurang med alpkänsla. Det var så bra mat här att jag åt här nästan varje dag. Nöjd med alla rätter. Bra service och trevlig personal. Beläget mitt på huvudgatan mittemot tågstationen.
 
Steak Sandwich på entrecôte.
 
 
---
 
Ristorante Pizzeria Angelo
 
Mysig restaurant med pasta och en pizza som var en av de bästa jag ätit. Beläget i bottenvåningen på Hotel Eden Rock. Bra och snabb service. Trevlig personal.
 
 
 
---
 
The Drop Inn
 
Enklare restaurang med bra snabbmat och intressant meny. Provade en korean chicken burger. Perfekt tillagad och lagom spicy. Beläget bredvid Felsentherme och andra sidan Stubnerkogelliften.
 
 
  
---
 
Alpen Restaurant Valerienhaus
 
Det här stället blev jag rekommenderad av både STS-guider och Tripadvisor som den bästa restaurangen i Sportgastein. Det finns bara tre på pjäxavstånd om jag räknat rätt, två i dalen och en vid Goldbergbahns mittenstation. Jag tyckte nog inte att det var så märkvärdig mat och blev lite besviken. Men ölen smakade utmärkt som vanligt. Provade både schnitzel och chicken cordon bleu. Trevlig personal och snabb service. Beläget på andra sidan vägen vid längdskidspåren och parkeringen.
 
 
 
---
 
Weitblick
 
Den enda restaurangen i backen i Sportgastein. Blandade omdömen. Vissa tycker den är bäst, men jag träffade några som ätit där och sa att det kändes lite gnidet när de skulle ha betalt extra för smörpaket och andra småsaker. Men har man monopol så gör man väl som man vill.
 
 
 
---
 
Bellevue Alm Gastein
 
En restaurang som är inhyst i en 600 år gammal byggnad. Mycket karaktär och alpkänsla om man sitter inomhus. Fick en fin gulasch och en lika fin öl här en dag när benen inte bar mig längre. Ligger nära dalgången i Bad Gastein intill pist B14. De har en egen rodelbana nedför berget om man råkat hamna där utan skidor, hur det nu går till. Bra service och trevlig personal här också.
 
 
 
---
 
Yurt Kebap
 
Till sist men också minst. Bokstavligt talat ett hål i väggen med snabbmat. En kebab för en dryga femtiolapp när man inte orkar gå på restaurang. Beläget bredvid First Descent i backen mot Salzburger Hof.
 
 
---
 
Bästa matstället är nog ändå på en egen utvald plats någonstans i backen. Medhavd matsäck gäller så klart... Här vid Hohe Scharte med utsikt mot H5.