* Skidåkning, Allmänt, Sverige Bad Gastein, K2, grönklitt, hundfjället, kläppen, sportgastein

Slalomdagbok Säsong 21/22

 
 Det var en gång i fjällen...
 
----
 
Dag 1. Lindvallen 4 Dec.
Säsongspremiär. Lindvallen är först ut i Sälenfjällen och vi är på plats. Kul men kallt med tio minus och blåsigt på toppen. Junior klagar lite på att pjäxorna är för små i år. Höll ändå ut till eftermiddagen innan vi återvände till boendet på Hundfjället.
 
 
Dag 2. Hundfjället 11 Dec.
Öppninghelg. Vi var så taggade på skidåkning då en del nysnö kommit så vi drog upp igen över dagen. Hade inte åkt i Hundfjället sedan snowboardvändan på 90-talet. Skön snö men Junior klagade på pjäxorna igen. Köpte nya på Stadium Outlet på vägen hem. På bilden syns nybyggda Skistar Lodge som vi testade helgen innan. Skistar Lodge Hundfjället.
 
 
Dag 3. Kläppen 18 Dec.
Öppningshelg i backen där vi köpt säsongskort. Men hårt som fan i backen. Dålig knädag också. Försökte hålla ut men blev sur och åkte hem före lunch.
 
 
Dag 4. Kläppen 23 Dec.
En rätt så fin dag och skön snö, men kallt och bitigt som tusan i kinderna. Höll ut halva dagen.
 
 
Dag 5. Grönklitt 27 Dec.
Tog en halvdag med en barndomsvän. Han till vänster, jag till höger. Matchande outfits!
 
 
Dag 6. Kläppen 30 Dec.
Ett par decimeter nysnö föll under natten och morgonen som inte hade hunnit pistats. Långsamma backar med mycket motstånd. På eftermiddagen var det puckelpist av hela berget.
 
 
Dag 7. Kläppen 31 Dec.
Absolut bästa dagen hittills. Nypistad natursnö och underbar manchester. Var tidigt på plats för att få ta de första skären. En perfekt nyårsafton.
 
Dag 7. Kläppen. Bonusbild Nyårsafton.
 
 
Dag 8. Kläppen 2 Jan.
En del nysnö och rätt sköna backar. Guidade syrrans familj runt berget.
 
 
Dag 9. Kläppen 4 Jan.
Uppe med första gondolen för att fånga gryningen och oförstörda backar, men stenhårt i pisten. Manchestern kändes som armeringsjärn. Höll ut ett par timmar.
 
 
Dag 10. Kläppen 9 Jan.
Perfekt underlag. En av de bästa dagarna hittills. Junior höll ut hela dagen men helt slut efteråt.
 
 
Dag 11. Kläppen 15 Jan.
Perfekta förhållanden. Snabba backar. Halvhårt men bra fäste. Folktomt.
 
 
Dag 12. Kläppen 22 Jan.
Bra förhållanden. Snabba och hårda backar. Mulet och snöfall men lite eftermiddagssol fick vi ändå. Delvis avspärrat pga FIS-tävlingar.
 
 
Dag 13. Kläppen 23 Jan.
Ännu en fin dag med bra underlag. Nollgradigt och mestadels soligt.
 
 
Dag 14. Kläppen 6 Feb.
Utsläppt efter Covid-VAB och äntligen lyser solen från blå himmel. Lite blåsigt men sköna backar.
 
 
Dag 15. Kläppen 12 Feb.
Det mest anmärkningsvärda den här dagen förutom att det äntligen föll lite natursnö, var att jag tappade mobilen någonstans vid barnområdet. Har aldrig åkt så fort ner från toppstugan. Total lycka när någon faktiskt hade lämnat in den i receptionen på Kurbits.
 
 
Dag 16. Stöten 18 Feb.
Nostalgitripp till Stöten som jag inte varit till sedan jag jobbade här -98. En fin dag med en massa nysnö så det var ganska tungåkt. Pistskidorna kom verkligen inte till sin rätt den här dagen, så jag har börjat fundera på om det är dags att utöka med ett par all mountain/freerideskidor också. I tillägg en dålig knädag så det blev extra jobbigt. För övrigt så märktes det att sportloven har dragit igång. Långa liftköer, särskilt vid Vargy Express, även om det lättade efter lunch. 
 
 
 
 
 
Dag 17. Kläppen 19 Feb.
Fick antagligen säsongens skönaste åk när jag var först ut på orörd manchester i Minkspåret.
 
 
Dag 18. Kläppen 26 Feb.
Tjejvasan gör sig bäst på morgonmanchester tyckte vi och drog till fjälls. Fin dag men lite sträv snö trots nyvallade skidor.
 
 
Dag 19. Kläppen 4 Mars.
Strålande vacker dag. 15 minus på morgonen steg snabbt till runt nollan vid lunch. Provade ett par K2 Mindbender 99 en sväng men kändes väldigt plankiga i pisten. Fel dag förstås, och alldeles för lite lössnö för att få en rättvis bedömning. 
 
 
Dag 20. Sportgastein 13 Mars.
Premiäråk i Alperna. Helt magiskt så klart. Alla inlägg från den här veckan finns i kategorin Österrike.
 
 
Dag 21. Bad Gastein/Hofgastein 14 Mars.
Ännu en fin dag med blå himmel. Höll mig mest runt Hofgastein och en av Österrikes längsta pister, H1/H2.
 
 
Dag 22. Bad Gastein/Hofgastein 15 Mars.
En rätt så okej förmiddag egentligen men med helt fel skidor. Helt slut i benen.
 
 
Dag 23. Sportgastein 17 Mars.
Åkning i en sepiafärgad värld efter att sandstormen från Sahara dragit in över Alperna. Ändå veckans bästa och skönaste åk.
 
 
Dag 24. Bad Gastein/Hofgastein 18 Mars. 
Sista dagen i Alperna. Höll mig så högt upp jag kunde. H1 var fin fram till lunch, sedan var hela berget snömos.
 
 
Dag 25. Kläppen 2 April.
Fantastiskt fin dag med snabba och hårda pister. Kan ha varit en av säsongens bästa åkdagar. Tio minus på morgonen men klättrade upp på plus på eftermiddagen. Köpt nya skidor (K2 Indy) till Junior inför nästa säsong, men insåg när vi kommit hem att jag fått med mig fel längd. Vet inte om det var jag eller säljaren som tog fel skidor ur stället i butiken.
 
 
Dag 26. Kläppen 9 April.
Skidfestival med provåking av nästa säsongs modeller. Rättvist underlag för allmountain och den här gången kom de verkligen till rätta. Blev helsåld på Atomics nya Bent-serie och köpte mig ett par vrålsnygga Bent 90 som var helt underbara att åka på (möjligtvis lite för lätta). Provade även Mindbender 89 som jag hellre ville ha men de fanns inte till salu ännu.
 
 
Dag 27. Kläppen 10 April.
Antagligen tyngsta åkdagen hittills. Morgonen välkomnade oss med en decimeter kramsnö. Synd, både jag och junior var taggade på att åka på våra nya skidor, men vi gav upp innan lunch då Junior tyckte att det blev alltför jobbigt underlag.
 
 
Dag 28. Kläppen 15 April.
Säsongsavslut med strålande vårväder. Lite isigt första timmen men betydligt mosigare senare under dagen då mina nya Atomic Bent kom till sin rätt. Hade under veckan inhandlat ett nytt par skidor (Salomon QST Max-JR) i rätt längd till Junior som han tyckte var störtsköna att åka på och gav högsta betyg.
 
 
Ja, det blev en bra skidsäsong, nu är det bara att vänta på nästa vinter. Eller om man ska satsa på sommarskidåkning i Riksgränsen eller Stryn, eller varför inte på glaciären Hinterux i Österrike, eller Zermatt...
 
 
Over and out...