Bangkok Hotell 2017 bangkok, hotell

Radisson Blu Plaza

Hotelltest nummer 35 i den stora Mangon fick bli Radisson Blu Plaza, beläget vid soi 27 mellan Asok och Phrom Phong. Jag hade haft span på hotellet ett tag och tyckte att det verkade prisvärt, och det var nog den bruna emperadormarmorn i badrummen som fällde avgörandet. Radissons fd koppling till SAS-koncernen finns att läsa i intressanta wikipedialänkar. Hotellet ligger för närvarande på plats 83 på Tripadvisor, vilket är orättvist enligt mig och förtjänar en högre ranking då det blir full pott i de flesta kategorier. Det enda som inte håller måttet är poolområdet, men det återkommer jag till längre ned. Hotellet är byggt 2014 så det är ganska nytt, och vi stannade i tre nätter.
 
 
Exteriör Radisson Blu Plaza Bangkok 
 
 
Lobbyn välkomnar i varma färger och bra service med snabb incheckning. Man får ett bra första intryck. Eftersom vi anlände på kvällen så behövde ju inte heller riskera att rummet eventuellt inte skulle vara klart.
 
 
 
 
 
Rummen
 
Jag bokade ett Grand Premier Room/Juniorsvit (det kallas lite olika beroende vilken sida man bokar ifrån) som är lite större (56 m²) än standardrummen (36²), samt ger tillgång till Executive Lounge där man kan frossa "gratis" i olika delikatesser i fast och flytande form. Det är för övrigt en förmån som bara jag i resesällskapet utnyttjar. Hjärter Dam tycker att det är larvigt, varför proppa i sig laxsnittar när man är i Bangkok och kan få utsökt som tam (papaya salad) nere på gatan? Nu för tiden behöver vi dessutom större rum när yogamattor och leksaker ska slåss om utrymmet.
 
 
Grand Premier Room / Juniorsvit, Radisson Blu Plaza Bangkok
 
 
Allt man behöver finns förstås. En skön soffa där alla får plats, men med något för litet bord. Den viktiga kaffemaskinen saknas inte heller. Utsikt söderut mot Sukhumvit och poolen. Sängarna är sköna men inte Bangkoks bästa, och med nöd och näppe får de ändå en femma även om betyget är svagt. Nej fan, det får bli ett halvt betyg här, då en fyra blir för lågt. Kuddarna är i alla fall perfekta.
 
 
 
 
 
Badrummet är alltså i det maffigaste slaget och ger verkligen den där känslan av lyx och wow när man kliver in. Det är stort med både dusch och badkar med TV på väggen. Bokar man standardrum får man en snikvariant utan eller bara delvis den mörkbruna emperadormarmorn, och inte klätt från golv till tak som i det här badrummet. Möjligtvis kan det upplevas lite kalt, men de burriga färgerna dämpar intrycket. Carraramarmor hade bara känts sterilt. Vill man förresten ha ett riktigt lyxigt badrum så ska man kolla in det vi fick på The Sukothai.
 
 
Hjärter Dam tar en svängom. Grand premier bathroom, Radisson Blu Plaza Bangkok
 
 
   
 
 
Jag brukar ju förresten alltid testa hotellens hamburgare, men det skippade jag den här gången. Jag såg dock att man kunde komponera egna burgare med en rad olika intressanta tillval. Wifi funkar ju också numera alltid bra med gratis och enkel uppkoppling så det är knappt värt att nämna längre. Minibarens priser rimliga med tanke på att det är ett femstjärningt hotell. Ett litet minus för avsaknaden av Chang. 
 
 
 Burger menu
 
 
Poolområdet
 
Det här är Radissons svagaste punkt tycker jag. Poolen är ganska liten och tråkig men den funkar väl, men lever inte upp till standarden man kan förvänta sig på ett femstjärnigt hotell. Det kändes lite slitet med uppsprucken trätrall lite här och där, trots att hotellet är ganska nytt. Jag och junior kom ner på förmiddagen och då var det helt obemannat och baren/serveringen var stängd. Det kändes nästan lite bortglömt, och bredvid hotellet tornar ett övergivet råbygge upp sig som också solkar ner intrycket lite. (Det är så klart inte Radissons fel, det inser jag också.) I anslutning till poolen finns också spa-avdelningen med en riktig ångbastu, något jag uppskattar men bara fick prova en halv minut då junior var alldeles för rastlös för att stanna kvar. Han hade dock inga klagomål på själva poolen what so ever, och när vi provade dagen efter så var det lite mera liv där. Poolen har förresten sol så gott som hela dagen.
 
 
 
 
 
 
 
Frukost
 
Jag måste säga att frukosten imponerade på mig och kvalar nog in på topp-5 i Bangkok. Både för miljön och för utbudet. Här finns allt från västerländskt till japanskt, och det indiska utbudet var nog det bästa jag provat. Så klart finns nudel- och äggstation och alert serviceinriktad personal som ständigt fyllde på kaffe. Man kan även beställa cappuccino och de andra varianterna. Färskt bröd och ostavdelning, och apelsinjuicen var riktigt bra och inte den billiga tetrasorten. Jag tyckte också att sushin var snäppet bättre än den vanliga och smaklösa industrivarianten som annars brukar finnas, om den ens finns överhuvudtaget.
 
 
Frukost för resande. Twenty-Seven Bites Brasserie, Radisson Blu Plaza Bangkok
 
 
 
 
Executive Lounge
 
I ärlighetens namn ska jag säga att jag faktiskt glömde bort att vi hade tillträde hit, och inte förrän sista dagen letade jag mig hit. Jag skyller på jetlag och Bangkoks för övrigt stora utbud av god mat som vi satte igång att frossa i så fort vi anlänt. Tidigare har jag egentligen bara provat loungerna på Landmark och Millennium Hilton, men här var det betydligt bättre tycker jag. Kulinariska konstverk som smakade lika bra som de såg ut. 
 
 
 
 
 
 
 
Vietnamesiska vårrullar, skaldjurscocktail, exotiska frukter och annat gott. Även lite varma alternativ, och så free flow på drinkar och andra alkoholhaltiga drycker naturligtvis. Vill man få tillgång till den här loungen men är för snål för att boka ett grand premier så finns rumsalternativet business class som är mindre (samma som standardrummen) men med ungefär samma förmåner, och är nog ett lämpligt alternativ om man inte är i behov av att breda ut sig. Bättre rum ger för det mesta bättre utsikt också.
 
 
 
Executive Lounge, Radisson Blu Plaza Bangkok
 
 
Här på Radisson Blu Plaza finns också två intressanta saker till, takbaren Brewski som serverar specialöl, samt den italienska restaurangen Attico som jag provade två gånger. Men det börjar bli mycket här nu och jag ska nog ta upp det i ett par separata inlägg. Länkar kommer läggas in här så småningom.
 
 
 
 
Brewski Roof top Bar, och en av balkongerna på Attico
 
 
Sammantaget blir det ett riktigt bra betyg för det här hotellet. Området är trevligt och härifrån vidare ner mot de högre soierna blir det allt mera Hi-So med allt vad det innebär. Mycket gatumat i krokarna, och gångavstånd till Asok och Terminal 21. Jag ska definitivt testa andra andra hotell här, och ner mot soi 18, 20 och 22 verkar det finnas en hel del att välja på. Tidigare har jag/vi bara bott på två andra hotell här om man räknar mellan Asok och Phrom Phong, nämligen S31 Sukhumvit (2011) och The Continent (2013). Om inte poolen är superviktig så är det här ett av de bästa hotellalternativen i Bangkok. Prisvärt dessutom.
 
 
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 5. Gäller grand premier/juniorsvit
Sängar. 4,5. Sov gott
Frukost. 5. Solklart betyg
Läge. 5. Bland Bangkoks bästa
Utsikt. 4. Gäller toppvåningarna söderut