The Sukosol

Läget för The Sukosol var enda orsaken att boka det här hotellet. En kort promenad från Phaya Thai som är ändstationen för Airport Link gjorde att vi kunde ta tåget in och slippa taxi som garanterat fastnar i trafiken. Trots all packning gick det bra att gå med Junior i resesulkyn. Hiss finns ned till markplan, något som BTS-stationen intill tyvärr saknar, ej heller någon rulltrappa så där var det bara att bära.

 

 

 

 

Sukosol har några år på nacken och har genomgått ett namnbyte (tidigare Siam City Hotel) och förmodligen en renovering i de offentliga utrymmena. Rummen var något slitnare men bara marginellt och inget som störde intrycket. Hotellet är fyrstjärnigt och ligger rankat som nummer 163 (av 790 hotell) på Tripadvisor. Området kan upplevas lite som offside trots närheten till BTS och Airport Link. Tar man gränden (soi 12) norrut mot Victory Monument så har man dock ett litet större utbud av restauranger mm.

 

 

 
 

 

 

(Vi hade förbokat två nätter här men bestämde oss innan vi for hemifrån att ta ytterligare en natt vilket jag försökte boka kvällen innan avfärd. Det skulle visa sig vara fullt hos både Hotels, Booking och Agoda, vilket också bekräftades vid ankomst. De sa att de var överbokade och att vi var tvungna att checka ut. Alternativen i närheten kändes inte så inspirerande, men när jag ändå kollade en sista gång hos Hotels så fanns det helt plötsligt öppna rum (även hos Booking) så jag bokade och betalade snabbt som fan så att de inte skulle kunna be oss flytta. När jag senare nämnde detta i reception så var det heller ingen fara. Allt lugnt alltså, och skönt att inte behöva flytta hela tivolit för en natt bara.)

 

 

Gryning i Mangon. Från rummet på Sukosol.
 
 

 

 

 

Rummen var små men trivsamma, och Junior uppvisade inga tecken på klaustrofobi trots minimalt lekutrymme. Det fanns den vanliga inredningen, men särskilt gillade jag soffan vid fönstret som man kunde ligga och chilla i med utsikt mot Baiyoke Tower. Badrummet hade både dusch och badkar. Wifi med enkel inloggning och hyfsat snabbt även om det var lite svajigt ibland. Ingen Chang i minibaren (som vanligt), annars rimliga priser, dock inget som utnyttjades. Med 7/11 nere på gatan var det enkelt fixat ändå. Som jag skrev i förra inlägget så beställde jag upp en burgare på room service. Inte speciellt lång väntan, dessutom så smakade kycklingburgaren med koriander alldeles utmärkt. Tråkigt TV-utbud med ganska dålig mottagning på de flesta kanaler. Tyvärr bara fulkaffe på rummet.

 

 

 

   

 

 

The Sukosol har förstås en poolanläggning med tillhörande spa och gym. Beläget på sjätte våningen och poolen verkar mestadels befinna sig i skugga. Jag tyckte ändå att det var en helt okej pool och jag spenderade en del tid med Junior här som älskar att bada. Både vanlig svenne banan-bastu och ångbastu fanns. Båda mindre än den jag har hemma i Dalarna. Hjärter Dam provade en massagebehandling på spa't och sade att det var den bästa hon någonsin provat. Så högsta poäng där, även på servicen. Överlag så var det bra servicenivå på hotellet men Sukosol kvalar ändå inte riktigt in på topp-5-listan vad gäller service.

 

 

 
 

 

Frukosten serveras inne på entréplan och utbudet nådde inte riktigt upp till vad man kunde förvänta sig på ett hotell i den här prisklassen. Jag vill gärna ha en kanna kaffe på bordet så att man slipper sitta och påkalla uppmärksamhet varje gång koppen ska fyllas på. Endast en eller två brödsorter som var färska men helt smaklösa. Den sedvanliga toasten fanns ju så klart också. Vad gäller pålägg så erbjöds två tråkiga ostar och lika få ointressanta korvpålägg. Ingen skinka så långt ögat nådde. Bara ett fåtal asiatiska alternativ fanns, vilket förvånar då hotellets gäster bestod av säkert 95 procent asiater. En äggstation som tillagade underbara omeletter ska dock tilläggas. Och som vanligt blir man mätt. Sedan är det alltid intressant hur personalen reagerar när man kommer släpandes på en ettåring som garanterat kommer att stöka till det runt bordet. Alla höll dock god min och log ärligt eller överseende, men inte i närheten av det gudalika mottagandet Junior fick på Eastin Grand där vi bodde tidigare i år.

 

 

 

 

 

Sammanfattning Betyg:
Rum.  3. Ganska små men trivsamma. Både dusch och badkar.
Sängar. 4. Ett bussigt betyg även om det är svagt. Sköna kuddar också. King size.
Frukost. 3. Ett billigare hotell hade gett högre betyg för det utbudet, men inte här.
Läge. 4. Med närheten BTS och Airport Link får det ändå bli en fyra. Ingen shopping i närheten att tala om.
Utsikt. 4. Har man fönster mot Baiyoke så blir de en fyra, annars lägre.
 
 
Sammanfattningsvis kan jag nog rekommendera det här hotellet. Vi trivdes bra och det fanns inget som var egentligt dåligt. Bra prisläge när vi bodde där. Möjligtvis kunde de piffa upp frukosten lite. Smidig in- och utcheckning bör tilläggas.
 
 
 

 

 

 

(Nästa hotell att granska blir Mode Sathorn)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0