Bangkok bangkok, lanta dente, siam family dental center, tandläkare

Tandläkare i Bangkok

Om man mår fan i käften kan man gå till en måå faan (läkare tand, alltså tandläkare..) i Bangkok, eller vart som helst i Thailand för den delen. Det är betydligt billigare än i Sverige och kvaliteten är inte ett dugg sämre så länge man går till rätt ställen. Oftast privatkliniker. Jag har kollat in tre ställen i Bangkok och ett på Ko Lanta.

 

 
 
 
Dental Spa. Har på något sätt förenat ytterligheterna tandvård och Spa. Fin lobby med vattenfall och annan rekvisita som höjer priset på behandlingarna. Proffsig personal. Ligger på Sukhumvit Soi 19. BTS Asok. Den här kollade jag in för fyra år sedan och fick en gratis undersökning efter jag viftat med ett falskt journalistleg från Khao San Road. En lagning skulle kosta 1500 Baht, men gaddarna var alla hela så det behövdes inte.
 
 
 
 
Betty Smile Dental Center. Det här stället hittade vi på Svenne banan-shoppingcentret MBK. BTS National Stadium. Beläget på 6:e våningen om jag inte missminner mig. Jag var själv lite skeptisk till det här stället men Hjärter Dam tvekade inte en sekund och fick en tid direkt. Kom ut en stund senare berikad med en amalgamfyllning och 800 Baht fattigare, och frågade om inte jag också skulle ta en behandling. Amalgam tänkte jag och sa att det slutade vi nog med i Sverige för många år sedan, och att jag ville nog ta mig en funderare först.
 
 
 
 
 
Faktum var att jag faktiskt behövde laga ett hål och hade för avsikt att göra det i Bangkok. Av en slump hade jag fått en kallelse till Folktandvården dagen innan vår avresa så jag hade fått reda på vad som behövde göras. Borttagning av tandsten och fixa ett hål.
 
Jag hade samma morgon googlat tandläkare i Bangkok och visste att det fanns ett par stycken som verkade mer trovärdiga alldeles bredvid MBK, på Siam Square-sidan. Vi gick dit och bokade en tid. Fick komma redan nästa dag.
 
 
Siam Family Dental Clinic. (BTS National Stadium el. BTS Siam) Det här stället gav ett mycket proffsigare intryck än det på MBK kan jag säga. Engelska kunde de också, och hade farangkunder varje dag. Jag berättade för tandläkaren att jag precis gjort en undersökning i Sverige men bad henne göra en också för att se om de var av samma uppfattning. Det var de. Allt var klart på mindre än en timme. Tandsten 950 Baht och hålet kostade lika mycket, 950 Baht. Amalgam var det inte ens snack om så det behöver man inte vara orolig över. Lobbyn ligger på markplan och har sköna soffor man kan sitta och hänga i. Kliniken ligger någon våning upp och såg stor ut, så det verkar som de har stor kapacitet. Det här stället rekommenderas. Karta och hemsida bifogas.
 
Edit: Har sedan inlägget postades besökt det här stället två gånger till. Senast i Juli -16. Då kostade en lagning 1500 THB. Tid kan man få samma eller nästa dag. Såg också att nålen på kartan varit felplacerad, men är nu ändrad.
 
 
 
 
På Ko Lanta finns ju också privatkliniken Lanta Dente där jag provat på att bleka tänderna. Det kan man läsa om i det här inlägget "...Jag vaknade till av att någon smekte något sött och lent på mina läppar. Hade jag slumrat till här av alla ställen? Verkligen otippat. Jag öppnade ögonen försiktigt och tittade upp i tre thailändska leenden. Så nära..."  forts. Love me Tender..