Amphawa, Thailand, Thailand 2012/2013 amphawa, baan na bang chang, bangkok hotell, hotell bangkok

Amphawa 3 - Hotell Baan Na Bang Chang

Tredje och sista inlägget från Amphawa får handla om resorten vi bodde på helgen vi var där. Stället var helt öde sånär som på ägarparet när vi anlände vid lunchtid på fredagen. Eftersom Amphawa endast lever upp på helgerna så verkar de flesta resorter stå tomma under veckorna, och har den största beläggningen mellan lördag och söndag då Bangkokianerna letar sig hit.
 
 
 
 
 
Baan Na Bang Chang var verkligen en stilla oas med trevliga bungalows placerade runt en vallgrav som var fylld med stora karpfiskar. Ägarna och papegojorna fick oss verkligen att känna oss välkomna. Moppe och thaifrukost ingick i det facila rumspriset av 1100 Baht, Något som verkligen lyste upp tillvaron ytterligare var att de även hade en Chang-room service där man bara betalade 50 baht för en stor flaska Chang.
 
 
 
Som alla kan se så är den lilla trevliga verandan en ypperlig plats att avnjuta en frostkall Chang på, eller frukosten också för den delen. Att få komma ifrån larmet i Bangkok en helg och bara sitta här och lyssna på ljudet från djungeln var verkligen en lisa för själen.
 
 
 
 
 
I sann hotelltestaranda så känner jag mig manad att recensera rummen lite grann. Här finns egentligen hela sortimentet av TV, AC, kylskåp och varmvatten. Sängarna är väl helt ok för det priset. Frukosten är ju så klart thai style eftersom väldigt få faranger hittar hit, men ägaren gjorde sitt bästa för att hitta något som skulle passa en västerlänning och tog moppen en sväng för ändamålet. Naturligtvis fanns inget riktigt kaffe här, men det gör ingenting eftersom det är så jäkla mysigt här att man inte tänker på den annars så viktiga detaljen.
 
 
Frukost levererad till verandan...
 
 
Man känner sig verkligen välkommen här och man trivs på Baan Na Bang Chang. Många hotell i Bangkok borde skicka hit sin personal för ett studiebesök, typ hälften på Muse Hotel och de flesta på Salil Thong Lo. Tyvärr hittar man inte  Baan Na Bang Chang på de större bokningssidorna, men jag har hittat en site på thai, samt ett par facebooksidor.
 
http://www.amphawatoday.com/home/baannabangchang/index.htm 
 
https://www.facebook.com/Baannabangchang.amphawa
 
https://www.facebook.com/baannabangchang.ampawa
 
Baan Na Bang Chang ligger lite avsides för sig själv, men med moppen tar det bara ett par minuter att åka in till Amphawa Floating Market. Vill man inte bo här så verkar Agoda ha flest alternativ av de stora bokningssiterna.
Runt Amphawa finns flera flytande marknader och andra mer eller mindre intressanta sevärdheter. 
 
 

Visa större karta