Tågluff 2022 - Rutten spikad

 
 
 
Rutten är spikad och väskad är packad. Jag möblerade ju om rutten lite förra veckan. Efter att ha rannsakat mig själv om vad jag egentligen ville ha ut av resan så kom jag på att Jag ville ha mer tid i Alperna och mindre tid i tyska storstäder. Eftersom München var så orimligt dyrt så drar vi istället vidare dirket till Mayrhofen samma dag som vi lämnar Berlin. Såg att det fanns plats på Moroder Haus så det var inget att tveka på, så nu har vi fem inbokade nätter där.
 
Det som har tillkommit är även en natt i Bad Hofgastein då jag insåg att jag räknat fel på dagarna och plötsligt fått en dag till godo på vår fortsatta färd söderut. Det var självklart att lägga den någonstans i Gasteinerdalen eftersom jag nyss var där och åkte skidor, och så vill jag så klart visa stället för Junior. Hittade ett mysigt och lämpligt boende precis intill Schlossalmbahn. 
 
 
 
Slutligen bokade jag även två nätter på City Hotel i Ljubljana och därmed var precis hela rutten och alla boenden klara. Den Slovenska huvudstaden har jag läst mycket gott om så den är jag nyfiken på. Jag antar att det också är resans billigaste delmål. Det mest tveksamma är Rijeka, jag vet fan inte vad vi ska där och göra men nu orkar jag inte stöka runt med det något mer.
 
Vad gäller platsbokningar så är allt i hamn utom sträckan München-Jenbach där precis alla avgångar var fullbokade alternativt ej bokningsbara. Blir väl att slänga upp Junior på hatthyllan. Från Jenbach går privata Zillertalbahn den sista biten till Mayrhofen, och vidare till Hintertux är det buss som gäller.
 
Förresten så har SJ redan ställt till det för oss. Avgången från Arlanda hem till Mora är inställd fick jag besked om, så om ingen vill hämta och rädda oss från flygplatskaoset så är det fyra timmar väntan där innan nästa tåg passerar. Hilfe!
 
Nedan har vi rutten. Nu återstår bara att se om det håller eller om det faller som ett korthus om det uppdagas en solkurva eller ett löv på spåret i Mjölby, men förhoppningsvis blir det smørrebrød till kvällsmat i morgon...
 
4/7. Mora - Köpenhamn. 
5/7. Marielyst. 
6/7. Marielyst.
7/7. Gedser - Rostock - Berlin. 
8/7. Berlin - Munchen - Mayrhofen.
9/7. Mayrhofen.
10/7. Mayrhofen.
11/7. Mayrhofen.
12/7. Mayrhofen.
13/7. Mot Bad Hofgastein. 
14/7. Mot Ljubljana via Villach. 
15/7. Ljubljana.
16/7. Mot Rijeka (via Postojna?). 
17/7. Rijeka.
18/7. Buss till Pula. 
19/7. Pula
20/7. Pula.
21/7. Pula.
22/7. Flyg hem. Pula - Arlanda med Norwegian.
 
 
Snart fyller vi 8 och 50...