Alperna bokat! Snowroller anno 2022

 
Woop woop! Äntligen råkade jag boka en skidresa till Alperna. "Råkade" som i att jag hittade en lämplig resa som jag tänkte provboka mig igenom för att se vilka eventuella merkostnader som skulle dyka upp innan man kom till sista betalningssidan - där man alltid kan ångra sig innan man bekräftar köpet. Och visst adderades det summor, som liftkort till exempel som inte inkluderades i grundpriset (vilket verkar vara unikt hos STS Alpresor), samt några andra tillval som jag inbillade mig var nödvändiga. Jag tvekade länge när jag insåg att skidfrakten var slutsåld, vilket innebär att man är hänvisad till hyrskidor. Blev sur och lämnade helt sonika bokningssidan öppen och gick ut och kastade in ved istället och tänkte att jag skulle skita i hela grejen. Klart man vill ha med sig sina egna skidor.
 
Dagen efter när jag satte mig vid laptopen igen så var bokningssidan fortfarande aktiv, sessionstiden hade förvånansvärt nog inte gått ut. Det måste vara ett tecken tänkte jag. Vid det laget hade jag också förlikat mig vid tanken på att faktiskt hyra skidor då jag googlat fram att proffsigaste hyrbutiken låg precis intill det tilltänkta hotellet med ståplats på annexet. Klickade mig vidare i bokningen och fyllde i alla uppgifter förutom betalningsalternativ som brukar dyka upp på absolut sista sidan som alltså är "point of no return". Tryckte på "Boka"-knappen som ett nästsista steg. I nästa sekund får jag en avisering om ett mail från STS Alpresor. -WHAT?
 
 
 
 -Gör jag!?
 
Det här var första gången jag bokat en paketresa och det skiljer sig tydligen från att boka en reguljärbiljett (där man får ett bekräftelsemail först när man betalat). Men nu var det alltså bekräftat, men med den lilla detaljen att jag fick en bifogad länk och hade en halvtimme på mig att betala resan innan den skulle annuleras. Okej, det betydde att jag faktiskt skulle kunna skita i det trots allt.
Men varför skulle jag? Nu var det så verkligt att jag knappast kunde backa ur. Stirrade på skärmen i en och en halv minut innan jag tänkte -Äh vad fan, man lever bara en gång, och -Ingen minns en fegis, så jag plockade fram kortet och genomförde betalningen.
 
Så i mars bär det av, till Bad Gastein i Österrrike, en klassisk skidort som alla känner till även om man aldrig varit i Alperna. Hoppas bara att det inte är Alpernas motsvarighet till Patong Beach i Thailand, alltå ett sådant där ställe man åker till som förstagångare bara för att man inte känner till de verkliga pärlorna. Bad Gastein var egentligen inte mitt förstahandsval, helst ville jag till italienska Cervinia eller Zermatt i Schweiz eftersom jag alltid velat se Matterhorn i verkligheten, något jag missade när vi drog på roadtrip till Schweiz 2019.
 
Nu är det väl en massa saker som kan gå åt helvete innan det bär av; som att man blir coronasjuk precis innan, eller att man hinner vrida av sig knät i en backe här hemma, eller att Ryssland och NATO startar ett tredje världskrig, eller att krisdrabbade SAS går i konkurs. Fast den tanke som plågar mig allra mest är att jag kommer vara borta från Junior i åtta hela dagar, det har aldrig hänt förr. Inte heller har jag lämnat kommunen tidigare utan att han har varit med mig.
 
Steg 2 som inträffar efter att man bokat en resa till ett nytt resmål brukar vara att man fullständigt förlorar sig down the rabbit hole, som i det här fallet betyder att man sitter sent in på småtimmarna och detaljstuderar pistkartor, bildgooglar diverse alptoppar, kollar på Youtube-videor, läser Tripadvisor-recensioner om irrelevanta schnitzelsyltor som man ändå aldrig tänkt besöka, samt annat tjafs om resmålet som man ändå glömt när man väl är på plats.
 
Ja, nu återstår det väl egentligen bara en sak till, och det är ju att lära mig åka skidor på ett snyggt sätt. Hur var det nu igen, tyngden på dalskidan va?
 
 
 
 På jakt efter den Yeti som flytt...
 
 
#1 - - Grutt:

Vad härligt! Vet att jag kompletterar åttorna åt dig i tanken.

Svar: Absolut! Vi får göra gemensam sak en annan gång!
Taste like chicken

#2 - - Ajli :

Grattis Frank! Jag är mycket avundsjuk, jag har varit i Bad Gastein två gånger och var väldigt nöjd båda veckorna, hade tur med snö och väder och hade trevliga hotellkamrater (en gång hette hotellet Gisela och en annan gång hette det Post, märkliga knäppa skulpturer och pryttlar exakt överallt :))

Svar: Tack Ajli! Det känns extra bra att höra det. Känner till hotellen du nämner, men jag ska bo på Hotel Goethehof. Har sett att det ligger precis där skidbussarna stannar, och nära Stubnerkogel-liften.
Taste like chicken