Kill your darlings...

Ja, det var väl dags att låta den gamla bloggdesignen gå i graven efter tolv år. Den började kännas lite daterad kom jag på när jag rannsakat mig själv. Men visst satt det hårt inne, jag hade jobbat länge med designen, färgtemat och inte minst headern innan jag publicerade det första inlägget 2009. Ett av ledorden när jag lärde mig HTML-kodning där i slutet av 90-talet var just uttrycket "Kill your darlings" som i korthet betyder att man måste våga skippa sina gamla favoriter och lösningar som kanske inte längre funkar. Gamla designen var dessutom optimerad för en 17-tumsskärm och lägre upplösning.
 
Nu tog jag helt enkelt en av de färdiga mallarna som finns att välja på som man kan "köpa" för digitala poäng som man tjänar ihop på antal visningar på bloggen. Sedan har man ändå möjlighet att byta defaultbilder och färgteman osv. Det som också funkar numera är sökfunktionen i bloggen, typ bara att skriva in t.ex. Bangkok så listas bloggens alla inlägg med just det valda sökordet. I mobilvyn som nu i princip ser lika ut som webvyn funkar också bildfunktionen bättre. I nya designen tillåts nu även större/bredare bilder i webvyn.
 
 
Bloggen anno Aug 2009 - Aug 2021 
 
 
Något annat som förändrades till det sämre redan för något år sedan är att PRO-varianten inte längre var tillgänglig, alltså då man betalade några hundringar per år för att bl.a. slippa reklam på bloggen. Den möjligheten finns inte längre utan nu besudlas ju sidan med banners och annan skit överallt igen. Jag antar att det är mer lönsamt så för bloggportalen, men på bekostnad av användare och läsare som inte längre har en ren sida fri från reklam.
 
Ja, på det hela taget känns det som att den nya designen blev bra på de flesta sätt.
 
 
Still tastes like chicken...? (Diamond cliff beach, Ko Lanta anno 2014)
 
 
En annan sak jag nyss noterat är att nästan alla videor inbäddade från youtube inte längre funkar, främst i äldre inlägg, men det verkar snarare hänga på att det är youtube som ändrat i koderna, samt att allt fler videor blivit blockerade pga upphovsrätt bla bla...
 
 
Nya headerbilden är tagen en kväll med magisk solnedgång på Klong Hin, Ko Lanta 2019
 
 
 
  
#1 - - Hanna Karlsson:

Vad snygg din nya design blev! Jag stör mig också på att de tagit bort möjligheten att köpa bort inlägg på bloggen. Gillar inte reklamen men vad ska man göra. Har haft min blogg på samma portal sedan 2007 så det är inte lätt att bara byta.

Svar: Tack. Ja den blev bättre. Tanken slog mig att man kanske kunde peta lite i html-koderna så att reklaminslagen inte funkar...
Taste like chicken

#2 - - Conny Tagesson:

Du skriver mycket bra. Har du aldrig tänkt på att skriva en bok om
alla dina resor. Har läst en del böcker om Thailand som andra skrivit.
Du har nog mycket att dela med dig och skriver bättre än många.

Svar: Tack Conny. Det värmer. Visst skulle det vara kul att skriva en bok, men jag tycker nog inte att jag håller måttet för det. Jag är alldeles för självkritisk för att våga mig på ett sådant projekt. Så måste man ha en bra story också, och jag är dålig på att dikta upp en historia. Jag kan nog bara skriva om saker som faktiskt hänt...Ha en fin helg!
Taste like chicken