Malina's Kitchen

Edit Dec -19: Restaurangen flyttat till Long Beach.
 
Återigen tog jag Tripadvisor till hjälp för att hitta någon ny restaurang att prova. Malina's Kitchen ligger för nuvarande på 9:e plats, av ca 373 restauranger på Ko Lanta. Det bådade gott så vi tog vespan dit för att prova en lunch då jag misstänkte att det skulle vara fullt på kvällen. Lite udda läge kanske (det behöver absolut inte vara ett dåligt tecken, snarare tvärtom) på uppsidan av vägen mellan Klong Toab och Klong Khong. Restaurangen var tom när vi kom dit.
 
 
 
 
Det började ganska bra ändå. Vänligt mottagande, och Malina själv kom och ut och växlade några ord ett par gånger. En faranggubbe rörde sig också i kulisserna och det skulle inte förvåna mig om det är hans idé att det ska finnas pizza på menyn, som skylten på väggen skvallrar om. För mig är det ett dåligt tecken, när en thairestaurang ska försöka erbjuda hela sortimentet.
 
Nåväl, vi beställde in lite olika rätter och jag ska lista dem med bilder i fallande ordning från bäst till sämst.
 
 
Fruktsallad med papaya, innehållandes bl.a. ananas, mandarin, vindruvor, stjärnfrukt, tomat, cashewnötter. Den här kan man få med chili också vilket hade varit nog så intressant, men det skippade vi den här gången för Juniors skull. Det här var en ny rätt som jag inte provat tidigare och det var en positiv överraskning. Fin syrlighet och sötma. Både jag och Junior åt den med glädje. Rekommenderas.
 
 
 
Spicy seafood salad. Bra balans mellan syrlighet, sötma, sälta och spicy. Dock lite för snål seafood, lite för trötta räkor och bläckfisken något för seg. För mycket lök och annan utfyllnad. Trots allt okej, jag har fått sämre men skulle inte beställa den igen.
 
 
 
Massaman Curry (chicken). Här någonstans började jag tvivla på restaurangens höga placering, trots att jag var taggad och positivt påverkad av yttre faktorer, dvs omdömena på Tripadvisor. Curryn var absolut inget extra, snarare fadd i smaken, och kom inte ens upp i nivå med de turistanpassade resortvarianterna. Jag har fått mycket bättre massaman på Nature Beach till exempel.
 
 
 
Chicken Nuggets. Det enda positiva med den här tallriken var möjligtvis uppläggningen. Resten total besvikelse. De såg knappast hemgjorda ut, något jag tycker man annars kan förvänta sig om man är uppe på öns topp-10-lista. Varenda unge gillar ju nuggets men när Junior ätit en halv och ratat resten, och jag själv konstaterat det samma så började jag undra om det inte handlade om manipulerade omdömen. En vidrig konsistens på köttet som var totalt söndermalt och uppblandat med okänd ingrediens. Alltså, Leos Lekland framstår som en Michelinkrog i jämförelse. Jäkla synd, för jag gillade Malena, hon verkade sympatisk och tyckte nog om att laga mat, och hade antagligen sina paradrätter men kanske inte just det här. När hon kom ut och frågade hur allting var så kunde jag inte hålla mig, men jag tog det lite fint thai style och frågade bara hur hon gjort dem, och då erkände hon faktiskt att det var importerade fabriksnugget...
 
 
 
Steamed Rice & Sticky Rice. Hur man kan misslyckas med ris är en gåta, särskilt i den här delen av världen. Här blev det i alla fall dubbeljackpot i misslyckande. Det vanliga riset (steamed) vet jag fan inte vad de gjort med, men näst intill oätligt var det i alla fall. Vad gäller det klibbiga riset (sticky) så var det microvärmt, det avslöjade både plinget från köket och den intensiva hettan samt att den efter en kort stund torkade och blev hård runtom allteftersom den svalnade. 
 
 
 
 
Vad ska man säga? Jag hoppas att de bara hade en dålig dag, omdömena på TA verkar ändå ärliga. Personalen är trevlig och priserna rimliga, men vill man ha riktigt bra thaimat finns det bättre ställen. Och släng ut halvfabrikaten för bövelen.