Apsara, Old Town

Old Town på Lanta är nog mitt favoritställe på ön. Endast ett fåtal turister och Lantas bästa mat. Den här gången provade vi Apsara som ligger nära piren. Hög placering på Tripadvisor, i skrivande stund på 8:e plats och vi skulle inte bli besvikna.
 
 
 
 
Mysig och välkomnande entré. Som så ofta i Old Town så går man igenom köket (och bostaden) för att komma ut till serveringen på baksidan. Apsara har ett tiotal bord under tak samt ett ensamt ute på bryggan.
 
 
 
 
Det drog ihop sig till ett oväder så vi fick flytta oss in under tak så långt det gick.
 
Vi beställde in deep fried chicken och pommes till Junior och en steamed fish (snapper) with garlic, chili and lime till mig. Ljuvligt gott och väl värd sin placering på TA. På de här familjedrivna restaurangerna brukar engelskan vara knapphändig men sonen som serverar var riktigt duktig och pratade nästan med amerikansk accent. Regnet öste ner och smattrade i plåttaket vilket gjorde samtal nästintill omöjligt, men det gjorde ingenting eftersom maten ändå tystar mun här...
 
 
Steamed fish with garlic & lime. Apsara, Ko Lanta Old Town
 
Deep fried chicken. Apsara, Ko Lanta Old Town
 
 
 
Ovädret drog snart förbi och vi kunde ta en lugn färd hem igen, men jag hade redan bestämt att återvända nästa dag för att prova deras signaturrätt; Three Flavour Fish.
 
Dagen efter var vädret betydligt stabilare. Kommer man vid lunchtid så är det oftast lågvatten och det är naturligtvis mysigare vid högvatten när man hör vågklucket under bryggan, men då är det ju mörkt istället. Sedan beror det på lite vilken säsong man är här.
 
 
A table with a view. Apsara, Ko Lanta Old Town
 
 
Three flavour snapper. Apsara Ko Lanta Old Town
 
 
Paradrätten gör ingen fiskälskare besviken. Perfekt tillagad med olika kryddor som säkert är hemliga, men jag tyckte ändå att gårdagens snapper med lime och vitlök var snäppet bättre. Junior ville ha kyckling igen men åt också av fisken.
 
 
Spicy seafood salad. Apsara.
 
 
Jag beställde för ordningens skull också en spicy seafood salad. Den var perfekt tilllagad och balanserad. Goda räkor och färsk bläckfisk, men jag undviker gärna de där bruna slemmiga strimlorna vad det nu är, tror det är någon slags svamp. En av de bättre men knappast den bästa seafood salad jag provat. 
Apsara rekommenderas särskilt för deras fisk som finns i lite olika varianter.