Fler restaurangtips på Lanta

Anutama heter restaurangen som uppstod ur spillrorna från Cook Kai. Den är byggd i nästan samma stil men är betydligt mindre, och ligger på en armlängds avstånd (se bild) från originalrestaurangen (som numera alltså heter Nai-Hua). Anutama är också namnet på nya ägaren som även har kiosken bredvid Nature House. Hon har anställt kocken och ett par servitriser från Cook Kai och jag provade så klart en spicy beef salad för att se om den höll måttet. Nötkött är ju en svår nöt att knäcka i Thailand. Thaibiffen är sällan någon höjdare, och restauranger med självaktning importerar sin biff från Australien eller Nya Zeeland. Anutama verkar hålla sig med thaibiffen. För övrigt perfekt balanserad spicy salad, men mindre portion än originalvarianten. Junior beställde chicken nugget som var av industrisorten men ätbar. Personalen goa och trevliga, och trots att stället är nytt och vi var där i november så var det välbesökt, vilket är ett gott betyg, särskilt med tanke på att det är beläget på uppsidan av vägen på Klong Nin.
 
 
 
 
-----
 
 
Harrys Sunset Beach Bar är också nytt för i år. Det här stället hette tidigare Sunset Bungalow och drevs av min kompis som nu sålt det till andra trevliga svenskar som bytt koncept. Här kan man få en saftig hamburgare och annat västerländskt, samt thaikrubb. Junior åt goda pannkakor från barnmenyn. Personligen tycker jag att de har ett toppenläge direkt på Klong Nin-stranden där man kan äta med sand mellan tårna. Lite av den thailändska drömmen med bambumöbler och kulörta lyktor i träden. Väldigt mysigt. Bra service och inte lång väntan på maten. Kom hit om du suktar efter lite ordentligt farangkäk. Nyrenoverade bungalows för den som behöver.
 
 
 
 
-----
 
 
French Bakery på Klong Nin har varit igång ett par år. Även den ligger på uppsidan av vägen. Namnet kanske är lite missvisande då det snarare är en restaurang än ett bageri. En tegelkonstruktion som inte sett så inbjudande ut, men väl inne tyckte jag att det var rätt så trevligt faktiskt. Det som lockade hit oss en kväll var deras vedugnseldade pizza, och vi blev inte besvikna. Den håller hög klass och toppar nog de pizzor jag provat på ön. Här finns biljard- och pingisbord också. Trevlig och serviceinriktad personal.
 
 
 
-----
 
Diamond Cliff är en restaurang som hänger högt på en klippa strax söder om Klong Nin. Med egen trappa/stege ner till vackra Diamond Cliff Beach (som den numera kallas) så blir det ett naturligt lunchställe för dem som besöker stranden och orkar klättra upp och ner. Jag har varit här ett flertal gånger under åren, men i ärlighetens namn så är det mest utsikten som lockar. Maten är helt okej men inte mer. Senaste besöket så beställde vi röd curry och chicken satay och vi kunde nog ha önskat mer av den smakupplevelsen. Menyn är rätt så diger så det finns mycket att välja på. Rätt så mycket personal av blandad karaktär, både amitiösa och ointresserade. 
 
 
 
-----
 
View Point, eller vad den nu heter ligger efter krönet på väg mot Old Town om man kommer från Klong Nin. Det finns två restauramger där, och det här är den första, eller översta om man så vill. Jag har varit här en gång förut och tyckte att det var dags att prova igen då vi var mycket nöjda den gången. Restaurangen har en fin utsikt österut och det fläktar skönt på höjden. Trevlig personal och inte så lång väntan på maten. Återigen blev vi mycket belåtna och jag skulle nog påstå att den här restaurangen är en av bättre på ön. Vi åt spicy seafood salad, beef in thai sauce och chicken satay med vitlöksbröd som kom på köpet. Allt sköljdes ner med mangoshake i vanlig ordning.
 
 
 
 
 -----
 
Lanta Seafood i Saladan har jag skrivit tidigare om i det här inlägget. Nu är det några år sedan jag var där men vi tog tillfället i akt en tidig kväll nu i november. Till min förvåning var vi faktiskt helt själva i den stora restaurangen när vi anlände. Vi tog så klart ett bord närmast vattnet och beställde in lite godsaker. Allt var gott men inte som jag minns det från förr, kanske har de sjangserat lite eller bara lite försäsongströtta. Hel fisk, musslor och chicken nuggets där allt var godkänt men inte på topp. En fin apelsinshake sköljde vi ner anrättningen med. Jag kan ändå rekommendera det här stället, de är duktiga på att tipsa om tillbehör till fisk och skaldjur.
 
 
 
 
-----
 
Baifern är ju min nya favorit i Saladan sedan ett par år, och det fick bli två besök där på senaste resan. Jag har aldrig blivit missnöjd och beställer alltid mer än vad man orkar äta upp. Vegetariska vårrullar, röd curry, fried chicken, och crispy pork som börjar bli en favorit för mig, men hittar det alltså bara på buddhistiska ställen av naturliga skäl. Även en spicy seafood salad som är bra här, men de hade gärna kunnat skippa den där oidentifierade prylen som ligger uppe till vänster på tallriken. Baifern är också omnämnt i det här inlägget men är värt att lyftas igen.
 
 
  
 
 
-----
 
Sist men inte minst så ska jag avsluta med min absoluta favorit på ön, Kantiang Restaurang som har ett eget inlägg här om man vill ha mer info. 
 
Ko Lantas absolut bästa spicy seafood salad. Kantiang Restaurang, Klong Hin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Sven:

Hejsan ! Alltid trevligt att läsa om dina upplevelser, kul att du lyckas få med grabben
också. Har själv varit i Thailand varje år sen -89.
Och förändringarna på dom orter som vi är till
är enorma. Inte alltid till det bättre tyvärr.

Med vänlig hälsning/ Sven Phrae/Luleå

Svar: Hej Sven! Kul att du tittar in på bloggen fortfarande. Ja det har inte varit några problem att få med grabben, så det är bra. Jag hade nog inte åkt utan honom, han är mitt bästa resesällskap!
Taste like chicken