Attico (Radisson Blu Plaza)

En av orsakerna till att jag bokade Radisson var bland annat för den här italienska restaurangen som är belägen på 28:e våningen. Påkostad inredning med rustika möbler, och dukat och dekorerat enligt konstens alla regler. Fine dining som det så fint kallas, och det är väl meningen att man ska sitta här och tindra med ögonen med sin käresta och blicka ut över Bangkoks skyline. Men eftersom Hjärter Dam tycker att det här bara är påkostat trams och är helt ointresserad av dylika koncept med utländsk mat så besökte jag Attico utan hennes (och Juniors) sällskap. Attico betyder väl förresten takvåning på italienska, även om både restaurangen Vintage/Executive floor och takbaren Brewski är belägna ovanför. Utsikten behöver man dock inte klaga på.
 
 
Attico, Radisson Blu Plaza Bangkok
 
 
Förr i tiden skulle jag aldrig gå och sätta mig själv på ett sådant här romantic place, men nu för tiden gör det mig inget, det blir en stunds avkoppling och egentid. I synnerhet efter en lång och hektisk resa där hjärnan går på högvarv för att hålla uppsikt på Junior, även om det går allt smidigare ju äldre han blir, och jag inte behöver oroa mig precis hela tiden för allt bus han hittar på. Som hotelltestare inbillar jag mig också att det är min plikt att testa maten på ställena där vi bor, och ibland så "råkar" jag nämna det som i förbigående och då brukar servicen skruvas upp en nivå. Här gjorde jag det inte, men det var toppenservice hela vägen ändå.
 
 
   
         
 
En balkong med utsikt. Attico
 
 
Attico hade även en trevlig uteservering som inte var lika prålig som inne och det passade mig betydligt bättre eftersom jag egentligen bara är en vanlig backpacker och fortfarande reser med min gamla Höglöfsrygga. Dessutom ville jag åt den ljumma kvällen och lyssna på stadens larm på lite sådär lagomt avstånd från gatunivån. Jag är ändå inte ute efter någon fin dukning och annat tjafs utan det är maten, den italienska i det här fallet. Antipasti är en riktig favorit och det var det jag beställde in här med ett glas tungt rödvin. Nog för att en Chang också hade funkat men det hade väl varit att smäda personalen här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är svårt att skriva om mat utan att det blir klyschigt, så jag skiter i det och låter bilderna tala för sig själva (fan, ännu klyschigare) istället, man ser ju att det här inte kan bli bättre, och sedan gillar jag verkligen att det serverades på den där plankbiten. Superservice som sagt var och jag fick växla några ord med den italienske köksmästaren Matteo som kom ut och bjöd på de där trekantiga brödbitarna uppe i hörnet på bilden nedan. Ja det här satt som en smäck efter att vi frossat thaimat hela dagen. Med tidsomställning och rödvin i huvud och kropp så blev det tidig kväll denna andra dag i Änglarnas stad, men jag skulle återkomma redan nästa kväll för att prova världens godaste maträtt.
 
 
Antipasti på Attico, Radisson Blu Plaza Bangkok
 
 
Så dag tre var jag bara tvungen att testa pizzan på Attico och det var som om den kommit direktlevererad från en stenugn i Neapel, pizzans ursprung och vagga. Klassikern Quattro, naturligtvis med riktig skinka och färsk svamp, och inte någon jävla burkvariant och den vidriga strimlade fulskinkan som man nästan alltid får i Sverige. Perfekt krispighet och lagom mängd tomatsås. Här hade så klart en Chang varit på sin plats men jag tror inte det fanns på menyn, så det fick bli ett glas mousserande istället. 
 
 
Quattro Stagione på Attico, Radisson Blu Plaza Bangkok
 
 
Det här var nog den bästa pizza jag ätit i Bangkok, men priset står också i proportion till utsikten, servicen och klassen på restaurang. Attico innehar i skrivande stund plats 472 på Tripadvisor. (Just nu finns 10223 restauranger listade i den stora Mangon). 
 
 
Vill man sitta ute men vid riktiga bord finns det en till balkong. Bild från Tripadvisor.
 
 
Det kommer snart ett till inlägg om takbaren Brewski som är inriktad på specialöl.
 
Hela hotellrecensionen här: Radisson Blu Plaza