Bangkok Hotell 2016 bangkok, bangkok hotell

Courtyard by Marriot Bangkok

Courtyard by Marriot var vårat sista hotell innan hemresa och jag valde det av ett par olika orsaker. Dels ville jag inte att det skulle vara för dyrt eftersom vi ändå var tvungna att "vaska" sista natten då vi flög med thai och deras sena avgång (Vi lämnade hotellet vid niotiden på kvällen), och dels för att det ligger på en lugn gata men ändå centralt med gångavstånd till Central World. Därmed valde jag också bort Siam@siam i sista stund som jag bara var en knapptryckning ifrån att boka. Jag har velat bott där länge, men med barn kändes det inte rätt då området verkar trafikerat men utan övrigt gatuliv. Nu blev det istället lite anonyma Courtyard by Marriot som min hotellradar helt har missat tidigare. Courtyard byggdes 2007 och har endast 12 våningar. Jag klickade i high floor i bokningen men vi hamnade längst ner där de verkade placera alla barnfamiljer. Hotellet innehar för närvarande plats 67 på Tripadvisor, och har fått en del tvivelaktiga, och enligt mig orättvisa omdömen.
 
 
Lobbyn på Courtyard by Marriot Bangkok
 
 
Exteriör
 
 
Området där Courtyard ligger måste jag säga att jag gillar mer och mer. Det finns en hel del hotell här och flera av de andra vi bott på tidigare ligger bara ett Chang-kast bort, bland annat Hansar, Renaissance, Muse och Urbana Langsuan. Jag och Junior gjorde även studiebesök på ett par av Bangkoks absolut lyxigaste hotell, både Anantara Siam (f.d Four Season) där vi lånade toaletten, samt St. Regis eftersom de har egen hiss upp till BTS Ratchadamri (Silom Line) som är närmsta station från Courtyard. Det är även gångavstånd till BTS Chitlom (Sukhumvit Line) om man vill slippa byta på BTS Siam som är hysteriskt.
Sidogatorna som löper in från Ratchadamri är alltså lugna även om de ligger på kort avstånd från Central World och resten av de stora shoppingkomplexen. Tidigare fanns även en genväg från Courtyards parkering (Mahatlek Luang 1) in mot trevliga Langsuan men var nu igenbommat på grund av ett nytt condo-bygge, så man var hänvisad ner till Soi Mahatlek Luang 3, och förbi Villa Market för att ta sig dit. Har man mer kraft i benen kan man även promenera ner till Lumphini Park.
 
 
Hansar till vänster, Courtyard i mitten, Renassiance till höger, samt nya Magnolias i bakgrunden
 
 
Hotellet är fyrstjärnigt och bjuder inte direkt på några wow-känslor. Standard snäppet högre än Scandic om man ser till rummen. Courtyard har endast en, men väldigt trevlig och prisvärd restaurang, Momo Café, och som av någon märklig anledning innehar skrytsamma plats 16 (av 9000 restauranger) på Tripadvisor. Här serverades frukosten, och jag provade också att äta annat här några gånger för att se vad som kunde ge en så hög ranking. Det måste bero på en oklanderlig service, prisvärd meny, helt okej käk, jäkligt bra pizza även om jag kunde önska lite mera sting i tomatsåsen. Åt faktiskt pizzan (ca 300 thb ++) tre gånger under våra fyra dagar här. Lokalen erbjuder dessutom både inne- och uteplatser. Happy hour mellan klockan 12 och 15, samt 18 och 20, vilket betyder två Chang draft (0,5 l) till priset av en. 160 thb ++.  Även om allt var bra så är det knappast en restaurang att vallfärda till om man är i närheten.
 
 
Seafood pizza med Chang och snus på Momo Café, Courtyard by Marriot Bangkok.
 
 
 
 
Rummen finns i fyra storlekar och vi bokade ett hörnrum av deluxe-varianten som är 35 m² stort. Inrett i varma färger och med skön säng och bekväm fåtölj med fotpall, även om allt kändes lite omodernt med tanke på att hotellet inte ens är tio år gammalt.
 
 
 
 
 
 
Badrummet av standardstorlek med dusch och glasvägg. Inget för blyga alltså då man kan ligga i sängen och kolla på den som duschar. Eller tvärtom.
 
 
A bathroom with a view...
 
 
Poolen ligger på andra våningen och är inte jättestor men räcker till. Jämndjup hela vägen, och det finns även en slags mindre sittpool med vattenfall, men med för kallt vatten för att bli trivsam. Här ligger även gymmet och ett litet spa med plats för två. Vi provade att få varsin behandling här som var till belåtenhet. En timmes torrmassage kostade 750 thb. En scrub gick lös på 1200 thb. Bemannad bar med trevlig personal. Här testade jag en god burgare som levererades från Momo Café. Poolen har sol fram till eftermiddagen.
 
 
Swimming pool. Courtyard by Marriot Bangkok
 
 
 
 
 
Frukosten var väldigt bra för den här prisklassen på hotell. Gudomligt kaffe och capuccino som serveras till bordet. Äggstation och nudelstation. Största överraskningen här var nog att de hade riktig skinka också som de skar upp på beställning. Ett par tre olika ostsorter. Kanske lite tråkigt bröd. Ett stort plus är att man kan sitta ute och äta vilket är skönt tidigt på morgonen. Buffén öppnar redan klockan 06 och vi var alltid först ner, något som är positivt i alla bemärkelser. Allt är fräscht och man kan plocka mat och äta i lugn och ro innan pöbeln vaknar. På TA läste jag att de klagade på köer vid buffén men det slipper man om man är morgonpigg.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 3. 
Sängar. 4.
Frukost. 4.
Läge. 5.
Utsikt. 2.
 
 
Sammantaget så kan jag nog rekommendera det här hotellet för att det är prisvärt och ligger i ett bra område. Närhet till shopping och två olika BTS-stationer. Ligger på en lugn återvändsgränd som är läplig om man reser med barn. Utanför hotellet finns tuktuk, taxi och en kille som kränger gatumat, och även några till längs med Ratchadamri. 7-eleven finns på Soi Mahatlek Luang 2 mittemot Hansar, det är bara att gena via parkeringen bakom hotellet. Courtyard har förresten en egen tuktuk som kör gästerna gratis till BTS Chitlom. Det betyder inte nödvändigtvis att det går snabbare än att gå.