FuramaXclusive Sathorn

Enda orsaken att flytta hit från Mode Sathorn var att vi ville ha ett billigt boende då vi hade ett nattflyg hem. Bokade alltså två nätter varav vi vaskade den sista, men kunde stanna till tiotiden på kvällen. Efter att jag bokat tog jag en promenad hit för att reka lite och fick först lite dåliga vibbar. Det kändes som ett slitet hotell i ett slitet område, men 1500 baht per natt inklusive frukost var absolut ingen dålig deal så det fick gå. FuramaXclusive ligger nära BTS Chong Nonsi och när vi väl checkat in och kollat runt i kvarteret så visade det sig att det var ett riktigt trevigt område med mycket gatumat, caféer och andra små butiker i mysiga gränder. Furama har även ett par tre systerhotell i Bangkok.
 
 
.
FuramaXclusive Sathorn, i skuggan av MahaNakhon..
 
 
På ett hotell i den här prisklassen hade jag inte förväntat mig någon vidare service egentligen, men det skulle visa sig vara helt fel. Vi blev positivt överraskade när vi kom hit, och genomgående så var personalen proffsiga och serviceinriktade.
 
 
 
 
I bokningen hade jag fyllt i önskemål om high floor eftersom jag läst på Tripadvisor att utsikten var obefintlig på de lägre våningarna. Vi fick ett rum på nionde våningen som var nästan högst upp, och fick utsikt norrut mot Silom. Det här hotellet hade något så ovanligt som balkong, även om den var liten och saknade sittmöbler.
FuramaXclusive ligger för övrigt rankat som nummer 361 (av 793 hotell) på Tripadvisor.
 
 
 
 
Rummen var rymliga och hade även ett pentry med stort kylskåp, och en micro som Junior valde att dra ner i golvet så att plastbitarna sprutade. Två gånger. Det fick vi senare fixa med superlim från 7-Eleven. Sängarna var också över förväntan för den här prisklassen. Litet badrum med dusch. På TV:n fanns bara thaikanaler förutom BBC. Gratis och pålitligt wifi, något som blir allt vanligare på hotell i Bangkok. Jag har nog inte råkat ut för betal-wifi sedan jag bodde på Landmark för några år sedan.
 
 
 
 
I kylskåpet finns lite förfriskningar som Chang på burk för 142 Baht.
 
 
Utsikt från 9:e våningen. På lägre våningar stirrar man in i grannfasaden.
 
 
Furama har även en pool som egentligen inte var så inbjudande och vi badade heller inte där. Ett litet gym finns i anslutning.
 
 
 
 
Frukosten brukar sällan vara en höjdare på lite billigare hotell och det var den egentligen inte här heller, men jag måste ändå säga att det var bra för den här prisklassen och det gick  vid tillfället inte att boka rum utan frukost även om jag sett att det går på andra datum. Man blir mätt och det fanns bryggkaffe.
 
 
 
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum.  4. Rymliga med pentry.
Sängar. 3. Bättre än thaistandard men inte mer. Här bor man inte för sängarna.
Frukost. 3. Bra för prisklassen men inte jämförelse med andra hotell.
Läge. 4. Närhet till BTS Chong Nonsi, gatumat och trevliga caféer.
Utsikt. 1-3. Högre betyg på högre våningarna.
 
 
Sammanfattningsvis så kan jag nog ändå rekommendera det här hotellet, mest för att det ligger i ett trevligt område och för att det är prisvärt. Trevlig personal också, något som är nog så viktigt för upplevelsen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0