Bangkok Hotell 2014 Renaissance Bangkok Ratchaprasong Hotel, bts chitlom

Renaissance Bangkok Ratchaprasong Hotel

Det här hotellet som tydligen är så svårt att uttala i allmänhet, och för thailändarna i synnerhet, visade sig vara ett riktigt höjdarhotell. För mig har det varit en doldis och jag hade nog aldrig noterat det om jag inte letat efter hotell som låg i närheten av Okura Prestige som vi skulle flytta till efteråt. Inte förrän jag visade en bild i mobilen för taxichaffisen så förstod han vart han skulle. Det thailändska uttalet påminde knappast om varianterna jag hade försökt mig på.
 
 
 
Vi blev väl mottagna av leende och proffsig personal i den flådiga lobbyn. Det skulle visa sig vara ett genomgående tema på hela hotellet med serviceinriktad personal. Till skillnad mot många andra femstjärniga hotell i Bangkok så kändes leendena äkta, och personalen verkade genuint glada att vi bodde just där hos dem. Både jag och Hjärter Dam är nog lite känsliga för dålig service, men här på Renaissance behöver ingen bli besviken.
 
 
   
 
 
Rummen och resten av hotellet har ett skönt färgtema som känns välkomnande. Rummen är normalstora och inredda med det vanliga. Säng, skrivbord, minibar, en skön fåtölj, samt en sådan där bänk framför sängen som man brukar sitta på medan man funderar på hur fjärrkontrollen fungerar. Naturligtvis (som brukligt är) glasväggar in mot badrummet. För den blyge finns en elstyrd rullgardin. Den oblyge tar ett bad och zappar TV-kanaler.
 
 
 
Sängarna är sköna som fan men når inte riktigt upp till standarden på Hotel Muse som hittills är bäst i Bangkan. Jag ger en svag femma för bingen. Flera kuddar att välja på också som ger söta drömmar. Alert personal här också som var in på rummet och fixade lite småting medan vi var ut en sväng. Fyllde på frukt, schampo och bäddade upp sängen lite småsnyggt. Det enda egentligen som var att anmärka på var en alldeles för slö internetuppkoppling på rummen, annars var allt perfekt på det här hotellet. Badrummen har förresten både badkar och dusch.
 
 
 
 
Man brukar nästan aldrig hitta Chang i minibarerna på lyxhotell eftersom den (och Leo) anses som fulöl i Thailand (hur tokigt det än kan låta), men ibland så finns faktiskt finvarianten Chang Export som är lite svagare i procenten. Nästan tvåhundra illbahtingar här på Renaissance. Det blev aldrig tillfälle att nyttja room service men menybilden ger en fingervisning om priserna. ++ (10+7%) tillkommer.
 
 
 
 
 
Utsikt mot kapplöpningsbanan och Central World som det är gångavstånd till. Central World är för övrigt så stort att jag aldrig lär mig hitta där inne. Att hitta ut ska jag väl tillägga, men det gör inget eftersom det finns så mycket god mat där att man inte behöver lämna stället. Om man nu vill ta sig till något annat köpcenter så finns BTS Chitlom på en armlängds avstånd från hotellet.
 
 
 
 
På markplan finns en snygg bar i snygga färger, samt en demo av aldrig skådat slag på Mekhongwhisky, vilket kändes ovanligt på ett ställe som det här, då man förknippar det rävgiftet i händerna på utslagna människor från socialgrupp 3 och 4 habiterande i Bangkoks nersläckta soier, eller för all del, i händerna på semestrande svenne banan-farsor på Kata Beach som tycker att de är coola för att de minsann tar "seden dit de kommer"...
 
 
 
 
På Renaissance Bangkok Ratchaprasong Hotel finns så klart också en pool som ligger under tak, för att inte säga inomhus, men med stora öppningar utåt så att det känns som utomhus, fast utan sol dårå. Nu är det här med pool ingen stor grej för mig, men jag vill att det ska vara utomhus om det nu ska vara pool över huvud taget. Annars känns det, och låter, som en ordinär simhall hemma i Sverige. Det här hotellet är alltså ingen höjdare för min hotelltestarkollegas fru som alltid reser under mottot "Pool med sol är cool"...
 
 
 
 
 
Här uppe finns även hotellets SPA som Hjärter Dam provat för bloggens räkning och gett höga betyg . Med en rabattkupong på 20% så gick ändå en så kallad "salt glow polish" lös på över 1400 illbahtingar. Men då pågick den salta glödpoleringen i nittio minuter också.
 
 
Varje dag ett nytt färgtema på frukosten. Idag grönt med kiwishots...
 
 
Frukosten på Renaissance får höga betyg. Ett väl tilltaget utbud med olika brödsorter, äggstation och färskpressad juice på beställning. Obegränsat med kaffe och trevlig service, och gissa om mitt sällskap blev extra förtjust när hon skådade de läckra kycklingfötterna i en skål. Ja vi jublar helt klart över olika saker på buffén. Jag gillade nog den rökta ankfilén bäst.
 
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 4. Lagom rymliga och hemtrevliga, men minus för dåligt wifi.
Sängar. 5. Inte bäst hittills men ändå en svag femma.
Frukost. 5. Kanske generöst då jag saknade vissa saker, men personalen drar upp betyget.
Läge. 5. Närheten till BTS Chitlom och gångavstånd till Central World ger femma här.
Utsikt. 3. Bangkoks stadsbild och området runt Central World. Hotellet är inte speciellt högt heller.
 
Sammanfattningsvis kan jag verkligen rekommendera att bo här på Renaissance Bangkok Ratchaprasong Hotel om man uppskattar bra service och trevlig personal. Hotellet innehar plats nummer 19 på Tripadvisor där man kan läsa mer och se fler bilder. Glöm nu bara inte att ta med en bild på hotellet om ni kommer med taxi och är lika dålig som mig på att uttala "Renaissance, do you understand?", "Arai?", Rånnechååns, khao jai mai?". Äh, nog bäst att ta BTS ändå...
 
 
 
 
 
Ta mig fan, det fanns till och med en låt...