Resident Visa - Uppehållstillstånd

Efter en timme och tjugosex minuter kommer hon ut från förhörsrum nummer fyra. Jag försöker utläsa signaler från hennes ansiktsuttryck. Hon är en av fyra thailändskor som fått tid för intervju på ambassaden den här morgonen. Jag är den ende partnern på plats och jag sitter ensam på den hårda träbänken och räknar minuterna. De andra har redan kommit ut från sina respektive förhörsrum, men Hjärter dam dröjer sig kvar och jag börjar bli orolig att det krånglar. Jag vet att jag fyllde i några uppgifter fel i min webintervju angående hennes syskons födelsedatum men har inte vågat säga något till henne om det. Ja, ni anar inte vilken kartläggning det är av familjen inför en ansökan. Jag skulle fylla i födelsedata, adresser, civilstånd, tidigare namn, antal barn, vilken nivå de uppnåt i Candy Crush Saga, samt hur ofta de går på toaletten osv på samtliga familjemedlemmar, även om det inte har ett skvatt att göra med saken.
Jag får en klump i magen och vill gå på toaletten, men vågar inte lämna väntrummet. Jag har lovat att jag ska sitta utanför som ett moraliskt stöd under hela intervjun. Eftersom jag hela tiden sitter och hostar så kommer hon märka direkt om jag lämnar. Jag vet att samtidigt sitter hon där inne och försöker komma ihåg hur man uttalar min lillasysters efternamn, min gymnasieskola samt alla platser som vi besökt i Sverige under hennes besöksvisum. Bakom glasväggen till de tre betjäningsluckorna sitter ambassadfolk med allvarliga miner och arbetar, och jag misstänker att de tycker att de är skitballa som jobbar där med sina höga löner som de kan spendera på någon av Bangkoks alla Hi-So-ställen för att imponera på vännerna. Tankarna får fritt spelrum när mobilen måste vara avstängd. Jag nynnade på Clandestino och inbillade mig att jag kunde texten.
 
 
 
 
 
När hon äntligen kommer ut frågar jag varför det tog så lång tid, alla andra var ju klara för länge sedan. Men Hjärter dam hade tur som fick en thailändsk förhörsledare, en mycket trevlig kvinna, och de hade suttit och snackat om översvämningarna i Sa Kaeo och om hur fint det var i Sverige. Det hade mera känts som ett avslappnat samtal än om ett hårdnackat förhör om hennes syften i Sverige. De andra tjejerna hade haft thaitalande svenskar med högljudda röster som hörts från rummen intill. Men nu var det bara att vänta på ett beslut alltså och kvinnan som intervjuade henne trodde att hon skulle ha det inom ett par veckor. En stund efteråt när vi lämnat ambassadbyggnaden var det som om luften gick ur fullständigt. Nu kunde vi inte göra något mer än bara vänta. Alla förberedelser som vi hållit på med ända sedan i somras då första kontakten med thaikonsult togs och fram tills nu med alla vändor fram och tillbaka i Bangkok mellan olika myndigheter var nu äntligen över. Vi gick till Stable Lodge och käkade danska smörrebröd och pad thai och jag tyckte nog att jag var frisk nog att dra en dubbel pint med Chang. Resten av kvällen höll vi oss på hotellrummet och jag låg i sängen och skrev förra inlägget Hem till byn. Efter att jag postat det kollade jag mailen en sista gång innan jag släckte lampan. Hjärter dam hade redan somnat bredvid mig.
 
1 nytt meddelande: Avs: Thaikonsult. Ämne: uppehållstillstånd.
 
"...Hej Frank. 
Din frus uppehållstillstånd är klart. 
Nu ska hon kontakta ambassaden så hon får veta när hon kan hämta sitt UT-kort. 
Mvh
Roffe på Thaikonsult..."
 
Jag läser mailet flera gånger. Sedan inser jag att beslutet redan är fattat. Hjärter Dam har fått sitt uppehållstillstånd. Kunde det verkligen stämma? Jag tittar på henne och undrar om jag ska väcka henne. Klart som fan att jag ska väcka henne. "Honey, wake up, it's approved! you have your visa now! They have decided already!" Hon är redan långt borta i dimmorna och mumlar bara "Mai khao jai, mai khao jai" (förstår inte). När hon väl vaknat ber hon mig att maila tillbaka och fråga om det verkligen redan är klart. Efter bara några minuter får jag svar igen. Japp, beslutet taget idag, nu är det bara att vänta på UT-kortet. (Ska passa på här att skicka en eloge till thaikonsult som har varit så behjälpliga med allting och alltid svarat snabbt på de simplaste frågor.)
 
Next stop Sweden...
 
 
Planetens bästa band. Manu Chao - Clandestino
 
(Mer känd för hiten Bongo Bong http://www.youtube.com/watch?v=BCoP7G2K7Hc )
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lotta

Fasiken va kul för er att allt har gått så fort. Stort Lycka till och hoppas vi möts hemma i Mora så att vi får träffa din hjärter dam. Kram "Kambodja" Lotta

2013-09-25 @ 17:22:37
Postat av: Daniel Beronius

Grymt!
Det rullar på som det ska, roligt att höra och fortsatt lycka till. :)

Svar: Ska försöka komma förbi Hua Hin framöver. Hur är vädret?
Taste like chicken

2013-09-25 @ 17:40:24
URL: http://www.fitnesscoach.se
Postat av: Peter

Yeah!

2013-09-25 @ 18:53:31
Postat av: Grutt

Härligt !!!
Gud vad skönt att det gick så fort, grattis till er!!!

2013-09-25 @ 19:03:18
Postat av: Nicke

Grattis!!!!! Från dunkasbo

2013-09-25 @ 19:12:53
Postat av: Nicke

Grattis!!!!! Från dunkasbo

Svar: Tack. Vi besökte faktiskt Limoncello, men den här gången blev det ostkaka istället för pasta...
Taste like chicken

2013-09-25 @ 19:12:57
Postat av: patrik

Kul Kul Grattis
Snart hemma igen då?

Svar: Antar november någon gång.
Taste like chicken

2013-09-25 @ 19:44:14
Postat av: Lasse R

Grattis till Er båda - skönt att det kan gå lite raskt ibland. Härligt

2013-09-26 @ 08:31:26
Postat av: Pontus

Alltså, ibland får man tillbaka hoppet för mänskligheten. :-)
Grattis!

2013-09-26 @ 12:35:15
Postat av: MO

Grattis, och tack för ditt grattis.

2013-09-27 @ 20:25:26
Postat av: Daniel Beronius

Yoyou khun Frank,
Roligt att höra om Hua Hin planerna! Just nu har det regnat rätt mycket närmsta veckan, så jag hoppas det slutar med det snart. Både några ihållande regndagar och andra dagar korta intensiva skurar. Säg till när du är på gång vettja så kan jag ansa skägget. Går troligen match på fredag eller lördag här i byn, men lät som det inte var 100% säkert att promotorn fick till det. Håller tummarna för det, och att ni kan komma förbi stan :)

Svar: Khun Daniel. Det ihållande regnet för oss från siam till svedala...
Taste like chicken

2013-09-29 @ 12:37:26
URL: http://www.fitnesscoach.se
Postat av: Daniel Beronius

Ärade Frank,
jag har full förståelse för er prioritering. Vädret nu kan mest symboliseras med det svenska ordet "bajskorv". Ha en skön tid i Sverige! Vad gick biljetterna loss på den här trippen?

Svar: Du menar väl "diarré" med tanke på översvämningarna...Hennes enkelbiljett till Sverige gick lös på 6400:-, minToR-biljett kostade 6600:- från början och sedan 1000:- för ombokningen. Qatar Airways.
Taste like chicken

2013-10-11 @ 07:34:34
URL: http://www.fitnesscoach.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0