Bangkok Hotell 2013 hansar, hansar bangkok, hotell bangkok

Hansar Bangkok

Det viktiga uppdraget som hotelltestare förde mig till Hansar som första anhalt i Bangkok denna gång. Hotellet är rankat som nummer fem (av 273) i änglarnas stad på Tripadvisor och lever också upp till förväntningarna. Ett varmt välkomnande och personlig service mötte oss när vi checkade in pådet här ganska stora men gemytliga hotellet. Vi kände oss som hemma direkt och hjärter dam ansåg att det var det bästa hotellet vi hittills bott på, trots att hon tycker att det är slöseri med pengar att bo så fint och hellre bor med enklare standard. Själv tycker jag antingen kan man bo billigt trashpacker style eller betala för riktigt fint så att man får valuta och känsla för pengarna. Några halvmesyrer på trestjärningt Scandic style går helst helt bort för min del. Man betalar för mycket men får ingen upplevelse tillbaka. Antingen går man all-in eller inte, men det finns ingen anledning att betala fullpris för snygghotellen. Bangkok har en hel intressanta hotell att erbjuda och det är alltid något som har kampanj och då gäller det att slå till, som Hansar i det här fallet som erbjöd både wifi och frukost i standardrumspriset. Och nog räcker rummen till, de är stora med soffgrupp, pentry och faktiskt även egen tvättmaskin. Dubbla tvättfat och både dusch och badkar i badrummen.
 
 
Hansar ligger i ett lummigt och lugnt kvarter granne med andralyxhotell som Four Seasons och St Regis med flera. Närmaste BTS är Ratchadamri och det är bara en kort promenad till Central World och Sukhumvit.
Hotellet har en handfull olika restauranger som vi inte provade och en takbar som tyvärr var abonnerad när vi sista kvällen tog hissen upp för att inspektera. I bottenvåningen finns en sådan där typisk pionabar med för lite folk och för egen del så har jag ingen lust att sätta mig där och beställa något. Det är absolut inte min grej och ingen annans heller verkar det som. Någon enstaka kostymklädd japansk affärsman möjligtvis. Jag är trots allt en enkel arbetargrabb från Dalarna som inte imponeras av påklistrad elegans.
 
   
 
Rummen är rymliga och hemtrevliga som sagt, och vi hade en skaplig utsikt över Bangkok och mot Muse Hotel som jag nu sitter och skriver på. Hjärter dam har dragit till Siam Square i några ärenden och jag sitter här med magen och undrar varför jag nödvändigtvis var helt tvungen att käka upp den där råa kycklingen igår.
Hansar har faktiskt något så ovanligt som gratis minibar som fylls på varje dag, och även Chang som sällan brukar finnas på snygghotellen. Nästan alltid är det Singha, Hieneken och japanska Asahi. Sprit fanns dock inte, men snacks och lite annat.
 
Hansar Bangkok
 
   
 
Badrummet kändes nästan som en walk-in closet med gott om utrymme.
 
 
 
Hansar har en trevlig pool som är belägen på åttonde våningen och vi besökte den varje dag. Eftersom den inte ligger på taket så har den inte sol hela dagen och vilstolarna ligger under tak. Det finns ångbastu och en barservering där också. Jag provade en för dyr Hansar Hawaii som skulle innehålla sprit men den smakade bara ananas. Hjärter dam avstod helt enligt hennes motto och ekonomiskt tänkande "den där drinken kostar en tiondel ute på gatan".
 
 
 
Frukosten imponerade på mig. Inte i fråga om kvantitet Lebua style utan i kvalitet och känsla. Första morgonen kom vi ner före klockan åtta och var nästan först. En trevlig lokal där man kan sitta inne eller ute. Valfritt kaffe och omelett på beställning. Till och med rinnande färsk honung, kolla bara in bilden så fattar ni. Dock ingen sushi på den här buffén, men att bröd ska vara dagsfärskt det hade framgått och ett par grova varianter. Trevlig och serviceminded personal, något som gällde genomgående på hela hotellet.
 
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 5.
Rymliga och hemtrevliga och har allt man kan önska sig.
Sängar. 5. Även om betyget är svagt.
Frukost. 5. Det får en femma trots att sushin saknades.
Läge. 4. Det kanske är snålt, men jag saknar lite mer utbud i direkt anslutning.
Utsikt. 4. Beror på på vilken våning och väderstreck man har rummet försås.
 
Sammanfattningsvis kan jag varmt rekommendera Hansar Bangkok Hotel som inte gör någon besviken. Personalen är proffsiga och serviceminded och vi fick ett personligt visitkort av managern när vi checkade in, vilket var tur då jag insåg att jag antagligen glömt min bankdosa där efter vi checkat in på Muse Hotel. Han ringde tillbaka och sa att de hittat mina kalsonger också.
 

Visa större karta