Bangkok Hotell 2013 american embassy bangkok, amerikanska ambassaden, hansar, hotel hansar, hotel muse, langsuan, urbana langsuan

Urbana Langsuan

Vi flyttade in till grannhotellet Urbana Langsuan direkt efter vistelsen på Hotel Muse. Det här hotellet var helt okänt för mig tidigare men vi ville ha ett som låg nära Muse då Hjärter dam ännu en gång åkte upp till Chaeng Wattana för att få fler dokument stämplade och jag var tvungen att checka ut själv med all packning.
Trots sina 37 våningar så kvalar inte hotellet in på topp 100-listan över Bangkoks högsta byggnader. Urbana Langsuan har nästan tio år på nacken och rummen känns redan lite slitna, och jag tycker nog att 4,5 stjärna är ett lite för högt betyg. Det är dock ett prisvärt hotell, men det är inte värt att betala extra för fritt wifi då det är så segt att det är helt omöjligt att använda internet.
 
A pool with a view...
 
 
  
 
Rummen är som sagt var stora med separat sovrum, och vardagsrummet som även har ett pentry med stort kylskåp. Här finns även en tvättmaskin som vi provade, men insåg att kläderna ungefär såg ut som OLW:s lättsaltade skruvar efteråt. Det sitter också en surrande AC i varje rum som inte gick att justera kylan på, så det löste vi med att bara använda den som satt i det rummet som vi inte vistades i. I badrummet satt duschhandtaget löst bl.a och som jag sade tidigare så har hotellet nog sett sina bästa dagar och de borde nog kolla över standarden i rummen lite.
I brådrasket som jag bokade hotellet så glömde jag fylla i önskemålet "high floor if possible" och vi fick tyvärr ett rum på tredje våningen så någon utsikt var det inte tal om. Rummen på Urbana Langsuan har dock en balkong vilket hör till ovanligheterna, men i vårat fall så var detta helt utan poäng.
 
 
 
 
 
 
Vill man ha en schysst utsikt över Bangkok kan man ge sig upp till poolen som ligger på 33:e våningen. Det finns även relaxavdelningar med bastu här uppe, och duschar med panoramafönster så man kan stå och insupa stadsbilden medan man tvagar sin lekamen. Poolen verkade helt obemannad och inga drinkar eller mat fanns att beställa här.
 
 
 
 
 
Utsikt mot våra tidigare hotell, Muse och Hansar, samt parken där holländska och amerikanska ambassaden ligger. Om någon känner till vem villan mitt i parken tillhör så går det bra att kommentera. Möjligt att det är amerikanska ambassadörens bostad.
 
 
Frukosten på Urbana Langsuan är helt okej men inte mer. Om man utger sig för att vara berättigade till 4,5 stjärna så ska det banne mig finnas fler brödalternativ som dessutom ska vara dagsfärska. Skinkan var så gammal att det stack till i näsan när jag luktade på den. Jag påpekade detta på ett diskret thai style sätt för personalen som kvickt skickade in hela fatet i köket igen. Lokalen är lite stimmig och har lite känsla av uppiffad skolmatsal.
 
Chicken Frank...?
 
 
       
 
 
Matsalen är öppen mellan klockan 06 och midnatt som namnet Six to Twelve avslöjar. Jag måste medge att den är ganska prisvärd som bilden på menyn visar. Dock lägger de på ++ (17%) samt att drickat är något överprisat. Men absolut en delikat kycklingmacka fick jag här. Känslan av skoldisco i en gympasal kommer man dock inte ifrån. På kvällen är det ganska mörkt i lokalen, och det spelas lite för hög musik för normal samtalston, samt att AC:n blåser på lite för kallt. Men fan, jag börjar låta som en överkänslig gammal gubbe.
 
 
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 4. Stora och hemtrevliga och har allt man kan önska sig.
Sängar. 4.  Även om betyget är svagt.
Frukost. 3. Finns det man behöver.
Läge. 4. Bra läge på Langsuan men lite lång promenad till BTS.
Utsikt. 2-4. Beror helt på på vilken våning man har rummet.
 
 
Sammanfattningsvis kan man säga att det här är ett prisvärt hotell och passar en barnfamilj kanske som vill kunna tvätta och laga egen mat på rummet, och inte bryr sig om snabbt wifi. Personalen är genomgående trevliga, men utan överdrifter.
 

Visa större karta