Salil Hotel Sukhumvit Soi 8

Efter att vi lämnat den surrande AC:n på Adelphi Suites så tog vi in en natt på Salil Hotel Sukhumvit Soi 8 som ligger en bra bit ner på soien. Precis som systerhotellet Salil på soi 11 som vi bodde på i januari så är konceptet eller affärsidén de klatchiga färgerna och det taskiga kaffet. Det finns även ett till Salil på Thong Lo som vi också provade senare på resan. Av de tre Salil-hotellen så var detta det med bäst service, men också med äldsta och minsta rummet. Frukost och wifi ingår i rumspriset som ligger på ett par tusen baht. Gemensamt på de tre hotellen är att de endast delar ut ett nyckelkort vilket blir bökigt ibland, samt att de inte serverar riktigt kaffe till frukosten.
 
 
 
Som på många hotell placerade långt in på soierna så finns en gratis tuk tuk-service, och de hade också vänligheten att komma och hämta oss på Adelphi Suites.
 
 
  
 
 
Rummen är väl gulliga men på tok för små när två personer ska packa upp väskorna, då det inte finns några avställningsytor. Sängarna är sköna, men i standardrummen är de av Queen size. Badrummet kändes slitet och saker satt lösa. Även här fanns den laminerade listan över hur mycket det kostade att råka slå sönder något, något jag tyckte var kul första gången, men egentligen bara är något som sänder ut fel signaler till gästerna. Man fattar väl att man inte ska förstöra något, och om man nu mot förmodan skulle råka kasta ut kylskåpet genom fönstret så kan de ju ta fram den där listan först när det blir aktuellt att ersätta skadorna.   
 
 
 
   
 
 
Frukostbuffén är inte speciellt märkvärdig men har det nödvändigaste, förutom just kaffet jag tjatat nog om redan, trots att där står en Electrolux-bryggare precis som vi har hemma så hade de hällt snabbkaffe i filtret. Morgonens antiklimax. Dock så kan man faktiskt beställa de flesta fancy kaffesorter här, men det får man alltså betala extra för.
 
 
 
Salil x 3. Prisexempel. (Notera de överstrukna bluffpriserna också, priser som aldrig existerat i verkligheten och bara finns där för att inbilla en att man gör ett klipp. Detta är inte unikt för Salil-hotellen utan förekommer frekvent på många hotell på samtliga bokningssidor. Titta bara på svenskarnas favoritlyxhotell Lebua som så gott som alltid har halva priset...)
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 3. Små rum i gulliga färger men lyhörda.
Sängar. 4. Sköna sängar och kuddar, men minus för queen size i standardrummen.
Frukost. 2. Stort minus för pulverkaffet.
Läge. 3. Lite för långt ner på soien för en fyra. BTS Nana är närmast.
Utsikt. 2. Typ Soi 8 eller någon sidotomt.
 
Slutomdömet blir nog att skippa det här hotellet. Det är nog det sämsta av de tre Salilarna men har den trevligaste personalen, och kanske kan passa dem som vill bo på soi 8 men på ett lugnt ställe. Salil Soi 11 är ett bättre alternativ och kostar ungefär lika mycket, det är bara den där cromagnontypen till nattvakt som borde bytas ut. Varken Salil 8 eller 11 har någon pool ska väl tilläggas.
 
 
 

Visa större karta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0