Adelphi Suites

Egentligen tyckte jag inte Adelphi Suites verkade speciellt spännande men vi checkade in där för att ha nära till ambassaden inför intervjun, och det verkade dessutom prisvärt. Beläget nära BTS Nana på Soi 8 så har man nära till restauranger och en del shopping (billiga kopior). Rätt över Sukhumvit så ligger ju också populära och lite livligare Soi 11 med ännu mera utbud.
 
 
 
 
 
Adelphi Suites får fyra stjärnor av Hotels.com och det är ett ganska generöst betyg. Servicekänslan i receptionen är snäppet bättre än i frukosten där avsaknaden av muntergökar var påtaglig. Endast en av tjejerna där kostade på sig att le och berättigade sig för en anställning på det här hotellet. Positivt är att frukost och gratis wifi ingår i alla rumsalternativ, även om det var lite irriterande att ständigt behöva logga in med lösenord varje gång man hade lämnat rummet. Vi bokade en studio som är minsta rummet, men det är ändå rymligt med både soffa, bord och ett litet pentry. Jag gillade egentligen rummet i sig men AC:n var alldeles för högljudd så vi flyttade faktiskt ut efter tre nätter (till Salil soi 8), trots att vi bara behövde stanna ytterligare en dag i den Stora Mangon.
 
 
 
 
 
 
 
 
Uppe på taket finns en liten pool och ett gym men tyvärr ingen bastu (som om man skulle behöva det i världens hetaste huvudstad..), inte heller någon bar för den törstige. Vad som däremot fanns är ett litet bilbliotek där jag helt ogenerat snodde en bok, den lärorike thrillern Bangkok 8 av John Burdett, fast på engelska den här gången. Kan varmt rekommendera den för alla Thailandsintresserade, uppföljarna heter Bangkok Tattoo och Bangkok Haunts.
 
 
 
 
Frukosten hade jag större förväntningar på. Det finns det vanliga på buffén och man blir mätt och allt det där, men att det bara finns ljus och grov toast som enda brödalternativ är under all kritik på ett fyrstjärnigt hotell. För övrigt så var det ändå fräsch frukt och sallad, men Adelphi Suites är inte ett hotellalterntiv för den store frukostnjutaren. Man kan sitta inne eller ute i sköna konstrottingmöbler och frukosten serveras nere på gatunivån.
 
 
 
      
 
 
Restaurangen heter alltså Monsoon, och om frukosten var lite trist så är à la carte-menyn en desto trevligare upplevelse. En snabb koll på Tripadvisor visar att stället är rankat som nr 66 (av 7528) restauranger i Bangkok, och jag är inte förvånad. Jag provade att beställa en Grilled Steak Salad på room service och jag måste säga att det var bland det godaste jag käkat i Bangkok på den här senaste resan. De hade förstånd nog att fråga hur jag ville ha köttet stekt, och det brukar vara ett kvitto på att de vet vad de håller på med. Thailändsk kokkonst i all ära, men att tillreda en skiva rött kött av god kvalitet verkar vara knepigare än att vända en finlandsfärja i ån. Priset på 340 baht ++ (nästan 400) kanske var lite saftigt, men det var köttet också och värt varenda baht.
 
 
    
 
 
Vill man inte äta på någon av restaurangerna på Soi 8 så finns det flera billiga alternativ på gatumat, och det ser man på fjärde bilden här ovan. Om man inter äte upp fisken och bara slänger den i papperskorgen under skrivbordet i rummet så luktar det knappast vårviol när man vaknar nästa morgon.
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 4. Rymliga och hemtrevliga. Minus för AC:n som surrar.
Sängar. 4. Sköna sängar och täcken och kuddar.
Frukost. 3. En trea är nästan för bussigt här.
Läge. 4. Mitt i smeten och nära BTS Nana.
Utsikt. 3. Bangkok och gatulivet på Soi 8 .
 
Vad ska man säga om sammanfattningen tro? Vill man hellre på här på lite lugnare Soi 8 så är det väl enda alternativet i den här klassen, men det finns bättre hotell i samma prisklass på Soi 11 rätt över vägen. Snett mittemot Adelphi Suites ligger förresten trevliga Stable Lodge där man kan få goda smörrebröd, men det kan jag ta upp i ett annat inlägg. 
 
 

Visa större karta

Kommentarer
Postat av: Ingalill Nyman

Mycket intressant läsning ( som vanligt) och det gläder mig oerhört att du stjäl böcker!

Svar: Naturligtvis, jag anser att det bidrar till folkbildningen att läsa - inte stjäla - böcker...
Taste like chicken

2013-11-17 @ 19:02:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0